שתף קטע נבחר

קונדומים באסלה ועובש בקירות: השוכרים ההזויים

דייר שלא שילם שכירות כי המיטה לא הייתה לרוחו, שוכר שגנב את ארון הקיר והרס את הרצפה עם שמן מכונות, דיירים שברחו מהדירה והשאירו חוב של 6,000 שקל ובעל בית שנתן דירה משופצת וקיבל חורבה. חשבתם שרק לבעלי הבתים אין בושה?

בחודשים האחרונים מצאנו סעיפים הזויים בחוזי שכירות , בעיקר בתל-אביב - אבל לא רק. בעקבות זאת הגיעו אלינו פניות של בעלי דירות, שהסבירו שיש לא מעט סיבות מדוע חוזי השכירות נוסחו בצורה "דרקונית", כפי שהגדירו חלק מהגולשים. בדקנו עם הגולשים מול אילו שוכרים נאלצים בעלי הדירות להתמודד, ומיהם הדיירים הכי הזויים שהם נתקלו בהם עד היום.

 

כתבות נוספות על שכירות בערוץ הנדל"ן :

 

אחת הגולשות סיפרה ל-ynet כי סעיף האוסר "לעשות על האש" במרפסת אינו הזוי בכלל, שכן אחד השכנים בבניין היה חולה אסטמה ולכן נכתב סעיף זה בחוזה. "צריך לדאוג גם ליחסי שכנות טובים", היא אומרת.

 

עוד מוסיפה הגולשת כי מהניסיון שלה, "הדבר האחרון שמעניין את השוכר הממוצע כשהוא עוזב - זו דירתו הקודמת. לכן לרוב הוא יתחזק אותה במינימום - גם אם התחייב לעשות זאת. אני מכירה שוכר, שלמרות איסור חוזי לצביעת הדירה, החליט כי אין מה שישמח אותו יותר מלגור בדירה עם משקופים כתומים. כשבעל הבית גילה כי הוא צבע אותה בניגוד לחוזה - הוא נשבע שיחזיר אותם לצבע הלבן עם עזיבתו. כשעזב, הוא העביר צביעה מינימלית ורשלנית על המשקופים, ונדרשו 3 שכבות צבע להעלים את הכתום".

 

גם הגולשת לינה מספרת שבתור בעלת דירה היא יכולה להעיד שדיירים שסיידו בעצמם את הדירה לא עשו זאת מספיק טוב – והיה עליה להביא צבע לאחר מכן.

 

הגולש ולדמיר מספר על דייר שלא היה מוכן לעזוב את הדירה במועד שנקבע, והשאיר אחריו "זבל וחורבן", לדבריו. "מדוע שלבעל הבית לא תהיה הזכות לקבל מהדייר בטחונות על נזק שעלול לקרות במהלך שהותו בנכס?", הוא תוהה. "האם אין לבעל הבית הזכות לדאוג שמישהו ישלם בגין הנזקים?".

 

הדיירים השאירו אחריהם זבל וחורבן בדירה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הדיירים השאירו אחריהם זבל וחורבן בדירה(צילום: shutterstock)

 

הקונדומים באסלה עברו למרפסת

בעל דירה אחר מספר שיש לו דיירת "חמודה שנראית תרבותית ואינטליגנטית", לדבריו. אלא שכל שבועיים האסלה בדירה הייתה נסתמת, והאינסטלטור שהיה מגיע בכל פעם סיפר כי האסלה הייתה מלאה בתחבושות מבד ובקונדומים. "כמובן שבחידוש החוזה הוספתי סעיף שידוע לה שאין להשליך לאסלה דבר פרט לנייר טואלט, וכי בכל מקרה של סתימה עליה לשאת בהוצאות התיקון. מאז אין סתימות - אבל השכנים מתלוננים שזורקים קונדומים מהחלון", הוא מספר.

 

הגולש אסף, תושב ירושלים, מספר שאמו השכירה דירת חדר קטנה שמתאימה לאדם אחד לדיירת, שהתחתנה אחרי חודשים ספורים והכניסה את בעלה לדירה. אלא שהבעל הודיע לבעלת הבית שמכיוון שהמיטה אינה לרוחו, בני הזוג מסרבים להמשיך לשלם שכר דירה.

 

לדברי אסף, כשהאם ניסתה לדבר עם הדיירת, היא נענתה: "דברי רק עם בעלי". אבל החוזה הרי נחתם עם האישה - ולא עם הבעל. "צמיגי המכונית של אמי נוקבו באורח פלא", מספר אסף, "לאחר זמן מה הצליחה לדבר עם הדיירת וליישב את ההדורים - לא לפני שפרחו להם זוג היונים מדירתה, תודה לאלים כולם".

 

הגולש שלמה מאזור המרכז אמנם מזדהה עם השוכרים ומספר כי בתו שכרה "דירה איומה ונוראה בשכונת פלורנטין בדרום תל-אביב, עם בעל בית שלא היה מוכן להשקיע גרוש בתיקונים מתבקשים בדירתו המתפוררת". לדבריו, כשבתו עזבה את הדירה, היא נתפסה תוך 20 דקות בזכות פרסום באינטרנט.

 

עם זאת, הוא מוסיף כי "מניסיוני כמשכיר, נתקלתי בשוכרים נוכלים שניצלו כל פרצה בחוק כדי לא לשלם ולהישאר בדירה. הידעתם שכאשר שוכר לא משלם, בעצם אין אפשרות מיידית חוקית להוציאו אותו מהדירה - אלא דרך פנייה למשטרה והוצאה לפועל? וזה תהליך שיכול לקחת חודשים!", הוא אומר. "במקרה כזה שום חוזה, דרקוני ככל שיהיה, לא יכול לעזור. הייתי אז צעיר ופראייר, ומאז למדתי רבות - בעיקר לבחור את הדיירים בזכוכית מגדלת.

 

"הדיירת נראתה חמודה ואינטליגנטית" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"הדיירת נראתה חמודה ואינטליגנטית"(צילום: shutterstock)

 

"השכרתי דירה משופצת - קיבלתי בחזרה ג'ונגל"

גולש שמכנה את עצמו "השגריר" מספר: "חבר נסע לשליחות עם אשתו ו-4 הילדים והשכיר את הדירה ל- 3 שנים. אחרי שנתיים הדייר הפסיק לשלם את שכר הדירה, ובשל העלויות הגבוהות של העמדת עורך דין קיווה פשוט לקבל את הדירה בחזרה ולהפסיד חצי שנת שכירות. אך כאשר חזר לביתו - קיבל ערס שהוא לא מכיר (קרוב משפחה של הדייר המקורי) שאיים על חיי ילדיו".

 

"ככה חוזרים משליחות לאומית", תוהה הגולש, "הוא ידע שהוא לא חוזר לדירה המרווחת שלו ושכר קוטג' מראש - אבל התכוון לשלם עבורו חלקית באמצעות שכר הדירה שהיה אמור לקבל. בסופו של דבר, אחרי שנה וחצי, קיבל בחזרה חורבה הרוסה לחלוטין, הרס של הריצוף כאילו הדייר עבר עם פטיש בלטה-בלטה. את האמבטיה היה צריך להחליף כולל התריסים, ובקיצור - טוטל לוס". הגולש מסכם ומוסיף: "החבר, בכל זאת טיפוס חזק ומייצג, בכה כמו ילד קטן בעיקר מהעלבון. את שכר הדירה לא ראה עד היום - ובכל זאת שיפץ את הדירה עם הכסף שחסך ב-3 שנות שליחות".

 

הגולשת נאוה מתל-אביב מספרת על מקרה דומה: היא השכירה את דירתה לדייר, שלאחר 3 חודשים הודיע כי הוא מעוניין לעזוב. "ביקשנו ממנו שיביא דייר חלופי, כפי שכתוב בחוזה, והוא הביא מישהו שמוכן לשלם 1,000 שקל פחות בחודש. כשבאנו לראות את הדירה, הוא גנב ארון קיר, הרס את הריצוף בסלון (כנראה בעזרת שמן מכונות), שבר את כל העציצים במרפסת (מדובר בעציצים ענקיים עם עצי זית, לימון ודקלים שגודלו במשך עשור) והשאיר חובות של 3,000 שקל".

 

גם הגולש חיים לא חוסך שבטו מהדיירים שלהם השכיר את הדירה בבעלותו. "מה הפלא שיש כאלו חוזים? תשמעו אותי", הוא אומר. "השכרתי דירה משופצת ואחרי 7 חודשים באתי לבקר ג'ונגל - הברזים יצאו מהמקום, המקלחון היה מפורק, המנעול בכניסה שבק חיים, המזגן הציף את התקרה, בשירותים הייתה סתימה - וכל זה בגלל חוליגנים שלא יודעים לשמור על מה שנותנים להם. שלא לדבר על הזוהמה: הם לא שטפו את הרצפה והיו כתמים בכל מקום", הוא אומר ומזהיר: "אני החלטתי שלא להשכיר את הדירה יותר - אל תתפלאו אם מחירי השכירות ימשיכו להאמיר".

 

אולי כדאי לחשוב פעמיים לפני שנותנים את המפתח לדירה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אולי כדאי לחשוב פעמיים לפני שנותנים את המפתח לדירה(צילום: shutterstock)

 

הדירה הוחזרה מסריחה והקירות עם עובש

גולש נוסף מתל-אביב מספר על "שוכר הזוי שחשב שהוא בעל הבית ואיים להזעיק משטרה, כאשר המשכיר רצה לבדוק תקלה שאירעה בדירה - אך השוכר היה מעוניין רק בבעל מקצוע. בסוף התברר שהייתה סתימה בביוב - שנבעה מרשלנות של השוכר".

 

הגולש צבי מספר על "מקרה אמיתי", לדבריו, שבו חמו השכיר דירה בבת ים לדיירים שברחו אחרי כמה חודשים. "בדירה נשאר חוב של חשמל, מים ודמי שכירות בסביבות 6,000 שקל ועכשיו לך תחפש את הדיירים. גם עורך דין לא עזר - ועד היום לא מצאנו אותם והתייאשנו. קשה לתת אמון מלא באנשים. הם פשוט מזגזגים ובורחים".

 

 

הגולש רונן מאשדוד מתלונן גם הוא: "הדיירים קיבלו דירה חדשה צבועה במצב מעולה, והחזירו דירה מסריחה עם מטבח הרוס, קירות עם עובש - והרשימה עוד ארוכה. הם קיבלו מחיר חבל על הזמן, ניצלו וזרקו. אנשים טובים - אבל יצאו בסוף מניאקים". רונן ממליץ לנסח חוזה שכירות עם עורך דין. "לא צריך להיות חזיר - אבל גם לא להיות פראייר", הוא מסכם.

 

גולש אחר מספר על שוכרים רבים שגורמים לנזקים ושממש לא פשוט לתבוע אותם. "הדיירות היו סותמות את הביוב מחוסר השגחה, נהגו למלא את הניקוז בשיער ובסיכות ראש - ואז מצפות שהמשכיר יתקן", הוא אומר. "באחד המקרים האינסטלטור הוציא מהצנרת זוג תחתונים".

 

נראה שמרבית בעלי הדירות מתלוננים על התנהלות הדיירים בחדר השירותים. הגולשת א' מחולון מספרת: "שילמתי הרבה כסף כי השוכרים שלי סתמו את כל הצנרת - הם זרקו נייר, פדים ומה לא. ברגע שהשוכרים נכנסים לדירה, את נתונה בידיהם ולחסדיהם. היה לי שוכר משוגע שגרם לי הרבה הרס מתוך רוע: הוא הרס את הקירות, את השירותים ומה לא. רק כי הפריע לו שהוא משלם כסף, אבל אף אחד לא הכריח אותו לפנות אלי ולשכור את הדירה".

 

א' מוסיפה בכעס: "את הדברים האלה אני אומרת בתור משהי ששנים שוכרת דירות. גרתי עם שותפה וכשוכרת ביקשתי בעצמי מהמשכיר להכניס סעיף לחוזה, שאומר שלא ניתן לארח בדירה אורחים יותר מ-X פעמים בשבוע. זאת לאחר ששותפתי היקרה הביאה את חבר שלה ללון אצלנו בדירה כמעט כל יום, ובהיעדר הסעיף הזה נאלצתי לגור עם "שותף שלישי".

 

כל הסעיפים הדרקוניים האלה נכנסו מסיבה מוצדקת ומטראומות של המשכירים", אומרת הגולשת א', "יש בעיה בארץ שקשה מאוד לפנות דייר שלא משלם - זה לוקח בערך שנה (בהליך מזורז) והוא בינתיים הוא גר ללא שכירות, לא משלם חשבונות והורס את הדירה. אם היה חוק שמגן על המשכירים - אולי הם לא היו עושים חוזים דרקוניים", היא מסכמת.

 

גם אתם השכרתם את הדירה לדיירים בעייתיים? ואולי נתקלתם בשותפים הזויים במיוחד? שתפו אותנו בדואר האדום, בפייסבוק שלנו או טקבקו לנו

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
היא נראית לכם דיירת סימפטית, אבל רק חכו אחרי שתיכנס לדירה
צילום: shutterstock
מומלצים