שתף קטע נבחר

אבו-מאזן: פלסטין היא מעתה מדינה תחת כיבוש

הנשיא הפלסטיני אמר כי קבלת פלסטין כמדינה משקיפה באו"ם מבטלת את הטענה כי הגדה המערבית היא שטח במחלוקת. לדבריו, הוא מוכן לחזור מיד למשא ומתן עם ישראל, "על בסיס ההחלטות הבינלאומיות שאוסרות הקמת התנחלויות"

אחרי שמדינות האו"ם אישרו ברוב עצום את קבלתה של פלסטין כמדינה משקיפה בארגון, אמר הנשיא הפלסטיני, אבו-מאזן, כי תוצאות ההצבעה יחייבו את העולם לבוא חשבון עם ישראל על ההפרות שלה, מאז 1967. בשיחה אמש (יום ו') עם עיתונאים פלסטינים בניו-יורק, הוסיף אבו-מאזן שכל מה שישראל עשתה במהלך 45 השנים האחרונות בנוגע לשינוי העובדות בשטח בטל ומבוטל. לדבריו, "הדלת שנפתחה מולנו היא שפלסטין הפכה כעת למדינה תחת כיבוש ישראלי, ורוב מדינות העולם שהצביעו בעדנו סבורות כך גם הן, ומבטלות את הטענה הישראלית שזהו שטח במחלוקת".

 

שדרוג מעמד הפלסטינים באו"ם - כתבות אחרונות:

קלינטון במסר לנתניהו: צריך לסייע לאבו מאזן

התשובה לאו"ם: 3,000 דירות מעבר לקו הירוק

מפראג עד ביקיני. אלו היחידות שהתנגדו לפלסטין

"פלסטין עדיין לא קמה". הקריקטורות הערביות

 

אבו-מאזן התייחס ללחץ שהפעילו עליו מדינות שונות בעולם, והכין את דעת הקהל הפנימית לכך שהלחץ עלול להיות מתורגם לסנקציות כלכליות נגד הרשות הפלסטינית או להגברת הפגיעה הישראלית בתושבים הפלסטינים. "המדינות הערביות הבטיחו להקים לנו רשת ביטחון פיננסית, שתפצה אותנו מיידית ואנו ממתינים לכך", הוא גילה.

 

הנשיא הפלסטיני התייחס גם לאפשרות של חידוש המשא ומתן מול ישראל - שהתנגדה לקבלתה של פלסטין כמדינה משקיפה באו"ם. "אנחנו מוכנים לשוב באופן מיידי למשא ומתן על בסיס ההחלטות הבינלאומיות, שאוסרות הקמת התנחלויות ומחשיבות אותן כלא חוקיות וכמכשול בפני השלום", אמר אבו-מאזן.

 

הוא שלח הצעה לירושלים: "אנחנו מציעים לישראל זרז חשוב: פינוי השטחים הכבושים משנת 1967 והקמת מדינה פלסטינית על האדמה שלה, שירושלים היא בירתה, פתרון צודק והוגן לסוגיית הפליטים על פי ההחלטות הבינלאומיות, ואנחנו ניתן לכם בתמורה הכרה של 57 מדינות ערביות ואיסלאמיות, שיפרצו את בעיית הבידוד שלכם".

 


פלסטין משקיפה: התפלגות ההצבעה באום

פלסטין משקיפה: התפלגות ההצבעה בארגון האומות המאוחדות
בעד

אפגניסטן, אלג'יריה, אנגולה, אנטיגואה, ארגנטינה, ארמניה, אוסטריה, אזרבייג'ן, בחריין, בנגלדש, בלרוס, בלגיה, בליז, בנין, בהוטן, בוליביה, בוצוואנה, ברזיל, ברוניי, בורקינה פאסו, בורונדי, קמבודיה, קייפ ורדה, הרפובליקה המרכז אפריקנית, צ'אד, צ'ילה, סין, איי קומורו, קונגו, קוסטה ריקה, חוף השנהב, קובה, קפריסין, צפון קוריאה, דנמרק, ג'יבוטי, דומיניקה, הרפובליקה הדומיניקנית, אקוודור, מצרים, אל סלוודור, אריתריאה, אתיופיה, פינלנד, צרפת, גבון, גמביה, גאורגיה, גאנה, יוון, גרנדה, גינאה, גינאה- ביסאו, גויאנה, הונדורס, איסלנד, הודו, אינדונזיה, איראן, עירק, אירלנד, איטליה, ג'מייקה, יפן, ירדן, קזחסטן, קניה, כוויית, קירגיזסטן, לאוס, לבנון, לסוטו, לוב, ליכטנשטיין, לוקסמבורג, מלזיה, האיים המלדיביים, מאלי, מלטה, מאוריטניה, מאוריציוס, מכסיקו, מרוקו, מוזמביק, מיאנמר, נמיביה, נפאל, ניו זילנד, ניקרגואה, ניז'ר, ניגריה, נורבגיה, עומן, פקיסטן, פרו, פיליפינים, פורטוגל, קטאר, רוסיה, סיישל, סיירה לאון, איי סולומון, סומליה, דרום אפריקה, דרום סודן, ספרד, סרי לנקה, סודן, סורינאם, סווזילנד, שבדיה, שווייץ, סוריה, טג'יקיסטן, תאילנד, מזרח טימור, טרינידד וטובגו, תוניסיה, טורקיה, טורקמניסטן, טובאלו, אוגנדה, האיחוד האמירויות, טנזניה, אורוגוואי, אוזבקיסטן, ונצואלה, וייטנאם, תימן, זמביה, זימבבואה

נמנע אלבניה, אנדורה, אוסטרליה, באהאמס, ברבדוס, בוסניה, בולגריה, קמרון, קרואטיה, קולומביה, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, אסטוניה, פיג'י, גרמניה, גואטמלה, האיטי, הונגריה, לטביה, ליטא, מלאווי, מונקו, מונגוליה, מונטנגרו, הולנד, פפואה גינאה החדשה, פרגוואי, פולין, דרום קוריאה, מולדובה, רומניה, רואנדה, סמואה, סן מרינו, סינגפור, סלובקיה, סלובניה, מקדוניה, טוגו, טונגה, בריטניה, ונואטו
נגד ישראל, ארצות הברית, קנדה, צ'כיה, פנמה, איי מרשל, מיקרונזיה, נאורו, פלאו
נעדר גינאה המשוונית, קיריבטי, ליבריה, מדגסקר, אוקראינה
 

 

אבו-מאזן הודה למדינות שהצביעו בעד שדרוג מעמדה של פלסטין באו"ם. הוא ציין כי כעת בראש סדר העדיפויות אחרי המהלך הדיפלומטי האחרון, עומדת סוגיית הפיוס הפנים פלסטיני ואמר כי הפיוס תלוי בהסכמתה של חמאס לקיום בחירות במהירות האפשרית, על-פי ההסכמים הקודמים שנחתמו עימם. אבו-מאזן צפוי לשוב לרמאללה מחר.

 

גינוי להחלטה לבנות 3,000 יחידות דיור

בשיחה עם הכתבים הפלסטינים לא התייחס אבו-מאזן להחלטה ממשלת ישראל לבנות 3,000 יחידות דיור מעבר לקו הירוק. אתמול התייחס לכך נביל אבו רודיינה, דוברו של אבו-מאזן, שאמר כי ההכרזה מהווה "סטירת לחי לכל העולם שבחר להצביע לטובת המדינה הפלסטינית". אבו רודיינה הוסיף וטען כי ההחלטה אינה חוקית. "הפעולה הזאת תשאיר את ישראל בבידוד גדול יותר, אחרי שהעולם כולו הביע את התנגדותו לכיבוש כשהכיר במדינה פלסטינית בגבולות 1967", סיכם הדובר.

 

הממשל האמריקני, שהתייצב לצד ישראל באו"ם, מתח ביקורת על אישור הבנייה. מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, גינתה הלילה את הרחבת הבנייה מעבר לקו הירוק ואמרה כי זהו גורם המעכב את השלום עם הפלסטינים: "הממשל הזה, בדיוק כמו קודמיו, הבהיר לישראל

 שהרחבת הבנייה מעכבת את השלום. עלינו למצוא את הדרך להגיע למו"מ שיוביל למימוש פתרון שתי המדינות. זוהי המטרה".

 

דוברת מחלקת המדינה האמריקנית, ויקטוריה נולנד, אמרה אמש: "אנחנו חוזרים על התנגדותנו לפעילות התנחלויות ולבנייה במזרח ירושלים, פעולות אלו מרחיקות את השלום". לדבריה, "עמדתנו לגבי בנייה בהתנחלויות ובמזרח ירושלים ידועה. אנחנו מאוזנים בדאגה שלנו ממהלכים חד צדדיים". בוושינגטון הדגישו כי מו"מ ישיר הוא הדרך היחידה. "אנחנו נמשיך במאמצינו להחזיר את הצדדים לשולחן כי זו הדרך היחידה לפתרון של שתי מדינות, מדינה פלסטינית בת קיימא שתחיה בשלום ובביטחון לצד המדינה יהודית ישראל", מסרה נולנד.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
אבו-מאזן באו"ם ביום חמישי
צילום: AP
מומלצים