שתף קטע נבחר

צעירה עברה הפלה לא חוקית - וכמעט מתה

האישה, בשנות ה-20 לחייה, עברה את ההפלה הלא חוקית בביתה על ידי אישה אחרת, שהכשרתה לא ידועה. היא סבלה מזיהום קשה ברחם שהתפשט לשאר חלקי גופה. לאחר שטופלה בביה"ח וולפסון באנטיביוטיקה אגרסיבית - חייה ניצלו. הרופא המטפל: "לא נתקלתי במקרה כזה ב-30 השנים האחרונות"

הפלה ביתית כמעט הסתיימה בטרגדיה: חייה של תושבת יפו אשר עברה הפלה בלתי חוקית בביתה ניצלו בבית החולים וולפסון באמצעות טיפול אגרסיבי. לדברי הרופאים המטפלים מדובר במקרה נדיר במיוחד.

 

עוד על הפלות:

כל מה שחשוב לדעת על הפלות: מילון מונחים

מעתה: הפלה בתרופה גם לשמנות ובנות מעל 35

 

האישה, בשנות ה-20 לחייה, הייתה בשבוע השישי להריון כאשר החליטה לעבור הפלה בלתי חוקית בביתה לפני כשבועיים. בעת ביצוע ההליך ככל הנראה נעשה שימוש באמצעים לא סטריליים. כרגע לא ברור מה הכשרתה של האישה שביצעה את ההפלה.

 

אלא שמיד לאחר ההפלה היא החלה לסבול מחום, חולשה, וכאבים בבטן ובאגן ומהפרשה נרתיקית בעלת ריח באוש. היא אושפזה במרכז הרפואי וולפסון ולאחר סדרת בדיקות עברה ריקון של הרחם, הסרת שיירי הרקמה ההריונית ובנוסף החלה לקבל אנטיביוטיקה רבת עוצמה לתוך הוריד. כעבור מספר ימי טיפול היא שוחררה לביתה להמשך מנוחה.

 

"אני לא זוכר שנתקלתי במקרה כזה בישראל ב-30 השנים האחרונות", אומר פרופ' אברהם גולן, מנהל אגף הנשים והיולדות בבית החולים "וולפסון". "הפלה בלתי-סטרילית, שלא בתנאים של חדר ניתוח, מהווה סכנה לפוריות האישה ולחייה, וכתוצאה מכך היא עלולה לאבד את רחמה. לשמחתו במקרה זה הצלחנו להימנע מכך".

 

לדברי פרופ' גולן אף שהפלות בלתי חוקיות אינן שכיחות בישראל, הסכנה הכרוכה בהן אדירה לחיי האישה ולפוריותה. "הפלות, לאחר ועדת הפסקת הריון מסודרת ועל פי חוק, יש לבצע במרכזים הרפואיים בלבד ובצורה מבוקרת".

 

הקריטריונים לאישור הפלה בישראל דרך ועדה להפסקת הריון דורשים אחד מהבאים: האישה היא למטה מגיל הנישואין המינימלי (17) או שמלאו לה 40 שנה, ההריון נובע מאונס או מגילוי עריות, הילד עלול להיות בעל מום גופני או נפשי או שהמשך ההריון עלול לסכן את חיי האישה או לגרום לה נזק גופני או נפשי.

 

סעיף החוק השכיח ביותר לאישור ביצוע הפסקת הריון הוא "הריון מחוץ למסגרת הנישואים", המהווה כמחצית מכלל האישורים. הסעיף השני בשכיחותו הוא "סיכון למום גופני או נפשי בעובר" ו-19% מהבקשות להפלה אושרו בעקבות סעיף זה.

 

מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, כ-20 אלף נשים פונות מידי שנה לועדות להפסקת הריון בבתי החולים. כ-13% מהפונות הן נערות מתחת לגיל 19, ו-45% מהן - רווקות.

 

מרבית הפונות לועדות היו יהודיות (77%), כעשירית מוסלמיות וכ-3% נוצריות. רק 1% מכלל הפונות היו מהעדה הדרוזית, והיתר - ללא סיווג דת. כמחצית מהפניות היו של נשים מתחת לגיל 30, אולם 13.2% מהפונות היו נערות עד גיל 19. שיעור הפונות מקרב העולות מאתיופיה הוא הגבוה ביותר, ועמד בשנת 2010 על 41.9 פניות לאלף נשים בגיל 15 עד 49.

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
החלה לסבול מחום מיד לאחר ההפלה (צ.אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים