שתף קטע נבחר

דיור ציבורי: מי יישאר בדירה אחרי הפרידה?

שר השיכון הביא לאישור הכנסת תקנות חדשות להסדרת הזכאות למגורים בדיור הציבורי של בני זוג בפירוד. התקנות מבטיחות שהזכאות תעבור לבן הזוג שהילדים נשארו בחזקתו. יו"ר הוועדה, ח"כ שאמה, דחה את הדיון עד לאחר הבחירות: "אין מקום לאישור התקנות בהליך חפוז"

תקנות של שר השיכון להסדרת הזכאות למגורים בדיור הציבורי של בני זוג בהליכי פירוד, הוגשו היום (ב') לאישור הכנסת ברגע האחרון לפני תום כהונתה. אולם יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ כרמל שאמה-הכהן (ליכוד) החליט אחרי דיון קצר שאין מקום לאישור התקנות בהליך חפוז והחליט להעביר אותן לטיפול הוועדה הבאה שתקום אחרי הבחירות.  

 

עוד על דיור ציבורי בערוץ הנדל"ן :

 

התקנות מבטיחות כי החזקה על הדירה תעבור לבן הזוג שכל הילדים נשארו בחזקתו, וקובעות את ההליכים והמועדים לקביעת הזכאות בעת הפירוד. עוד נקבע בתקנות כי אם אחד מבני הזוג או אחד הילדים הוא נכה רתוק לכיסא גלגלים, החזקה על הדירה תינתן לו. מקרים שהמשמורת על הילדים מתחלקת באופן שווה בין בני הזוג יטופלו בוועדה משותפת למשרדי השיכון והרווחה שתקבע מי מהם יקבל את הזכאות למגורים בדירה.

 

הוועדה שתקום אחרי הבחירות תכריע גם במקרים אחרים שלא ניתן להם מענה בתקנות. ניתן יהיה לערער על הכרעת הוועדה הבין-משרדית, בבית המשפט לעניינים מנהליים.

 

הכנסת הבאה תדון בנוסח מורחב של התקנות

אישור התקנות נדחה לכנסת הבאה לאחר שהיועצים המשפטיים של ועדות הכלכלה ומעמד האישה, המטפלות בנושא, הציעו נוסח חדש ומפורט יותר. בין השאר מוצע בנוסח המורחב להקדים דיון במשרד הרווחה בכל בעיה המתעוררת בפירוד בני הזוג, ורק אם לא הושג פתרון מוסכם, להעביר את המחלוקת להכרעת הוועדה הבין-משרדית.

 

היו"ר שאמה-הכהן אמר כי הוועדה קיבלה את התקנות בהתראה קצרה יחסית. לדעתו, הנוסח המורחב, וכן שאלות אחרות שהעלו נציגי הציבור, מחייבים התייחסות רחבה שדורשת זמן רב יותר - מזה שנשאר עד לבחירות מחר.

 

לוועדה נמסר כי ההסדר שהוצע בתקנות החדשות נולד בעיקר כדי למנוע תופעות של סחטנות בין בני זוג במשבר. עו"ד בת-שבע שירמן-שני מארגון "יד לאישה" שדחף את ההסדר, דיווחה על מקרים כגון גבר שהיה מוכן לתת גט בתנאי שיקבל את הדירה למרות שהילדים נותרו בחזקת האישה, או של נשים שנזרקו לרחוב לאחר שנדרשו לשלם תמורת ויתור על זכות המגורים, סכומים שלא היו בהישג ידן.

 

עוד נמסר כי מלאי הדיור הציבורי כולל היום כ-65 אלף דירות בהן מתגוררים בעיקר זכאים השרויים במצוקה כלכלית ותפקודית, וכי היקף הבעיות המתעוררות סביב חלוקת הזכאות בין זוגות במשבר הוא בסדר גודל של מאות מקרים בשנה. 

 

בתחילת החודש נכנס לתוקף חוק הדיור הציבורי, שמאפשר לדיירי הדיור הציבורי לרכוש את הדירות בהם הם מתגוררים בהנחה של עשרות אחוזים. עם זאת, במשרד האוצר הבהירו כי יבדקו את הנושא.


פורסם לראשונה 21/01/2013 09:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים