שתף קטע נבחר
צילום: גלעד קוולרציק

אישי ואני: ניר צוק חוגג וולנטיין ראשון עם הבעל

חג האוהבים הנוכחי יהיה הראשון אותו יחגוג ניר כאיש נשוי, עם בעלו המצודד. לרגל המאורע המשמח הוא מכין תפריט לא שגרתי עם עשבי בר, שיש גם מתחת לביתכם: פסטה עם מלוח, מרק ירוק, סלט עם גבינת עיזים ועוד

כמדי שנה אני יושב עם עט ונייר טיוטה משומש כדי לכתוב מעט הגיגים שיתווספו למתכונים לקראת וולנטיין - "חג האוהבים".

 

עוד בערוץ האוכל:

 

כבר סיפרתי על וולנטיין הקדוש, שהיום המדובר הוא יום מותו. כבר נתתי סיפורים רומנטיים, חלקם אמיתיים וחלקם מופרכים.

 

השנה, אחרי שנים רבות של זוגיות, נישאתי סוף סוף לאישי. זה היה רגע קסום בחיי שבו נתתי את ליבי, כולו עטוף בקצפת לבנה, לאהבת חיי, כולל כל הקלישאות: צלעות טלה, זמר ואפילו עוגת חתונה בקוטר מטר שלם שהוכנה לעיני האורחים על ידי אלינוער רבין, שמשמשת גם כחברה, גם כבשלנית-על וגם ככותל פרטי.

 

מדי שנה, אני מאמץ את וולנטיין כמי שהוא רומנטיקן חסר תקנה. השנה אני מרגיש שיש לי יותר מתמיד סיבות לחגוג. אבל למרות כל הרומנטיקה, אני עדיין יושב מול הנייר, הולך ובא כבר חודש ימים, ולא מוצא מה לומר לעולם. למזלי החלה עונת הליקוט. כמו נרקומן של עשבים, אני יוצא אל הטבע להריח, לקטוף ולהתענג על טעמים צבעים וריחות.

 

אני ממציא תירוצים קלושים להסתובב בארץ רק כדי לעצור רגע בין הסלעים ולחוות את אהבת האל לאדם, המתגלמת עבורי בפרחים ובעלים בריחות של ים ואדמה בתהליך המופלא של מי ים, המתאדים לאויר וחוזרים חזרה לכוס המים שלי זכים וצלולים.

 

היום שבתי מטיול בוקר עם הכלבים ביפו העתיקה, עמוס במלוח, שיח בעל עלים בשרניים שמוזכר גם בשיר "חורשת האקליפטוס" ושאני משתמש בעליו באופן קבוע במסעדה וגם בעלי חוביזה.

 

הרגשתי בר מזל, אסיר תודה ומלא אהבה לחיים. העליתי על האש סיר עם אוסובוקו עגל, חוביזה ואין סוף בצל שיגיר מנוזליו אל תוך הבשר.

 

ועכשיו אחרי שגיליתי בתוכי את האהבה הרעננה והירוקה של היום - אני יכול לתכנן את החגיגות של ה14 בפברואר.

 

לסכר עלי ורדים, ליישן צלעות עגל זוגית ולמרק את המסעדות לכבוד חג שכולו שמחה וכיף למי שמוכן לחגוג את החיים.  

 

פסטה מלוח

המרכיבים (ל-2 מנות):

250 גרם פסטה מבושלת

6 שיני שום

300 גרם עלי מלוח

1/4 פלפל ירוק חריף

1/3 כוס שמן זית

50 גרם חמאה

50 גרם פרמזן

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את השום והחריף ומטגנים בשמן זית.
  2. מוסיפים את עלי המלוח ומטגנים כ-2 דקות עד לריכוך העלים. מוסיפים את החמאה ומורידים מהאש.
  3. מערבבים עם הפסטה ומפזרים מעל את הפרמזן.

 

מרק חוביזה

המרכיבים (ל-6 מנות):

5 בצלים בינוניים

500 גרם עלי חוביזה, שטופים ומיובשים

3 שיני שום

2 ליטר ציר בקר

4 כפיות קמח

צרור אספרגוס

מלח, פלפל

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הבצל, אספרגוס והשום לפרוסות דקות ומטגנים במעט שמן זית.
  2. מוסיפים את החוביזה חתוכה גס ומטגנים.
  3. מוסיפים קמח מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.
  4. מוסיפים את ציר הבקר תוך כדי ערבוב מביאים לרתיחה. לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.

 

מלוח על גבינת עיזים

המרכיבים (עבור 6 מנות):

500 גרם עלי מלוח ללא גבעולים

600 גרם גבינת עיזים רכה

5 שיני שום

1 כפית פרחי רוזמרין (לא חובה)

1/2 כוס שמן זית

1 לימון

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

אופן ההכנה:

  1. מחלקים את הגבינה לצלחות הגשה. מלהיטים מחבת עם שמן זית. מוסיפים שום ומטגנים כדקה. מוסיפים מלוח ומטגנים כ-2 דקות.
  2. מסירים מהאש, סוחטים לימון מתבלים במלח ופלפל.
  3. מחלקים את המלוח מעל הגבינה מפזרים מעל פרחי רוזמרין אוכלים חם.

 

טרטר אקזוטי

מתכון שלי מלפני כמה שנים, שעושה את העבודה גם בוולנטיין הזה. נסו ולא תתאכזבו.

 

המרכיבים (ל-2 סועדים):

200 גרם פילה בקר

50 גרם קיווי

1 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ

3 תפוזים סינים

1 כף שמן זית

1 כפית חומץ שרי

1 מלפפון קטן

1 חלמון ביצה

1/2 צרור כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הפילה ללא השומן והגידים, לקוביות הכי קטנות שאפשר.
  2. פורסים את התפוז הסיני לטבעות דקות, קוצצים את הפלפל ומערבבים עם הבשר והחומץ לכבישה עדינה 5 דקות.
  3. מוסיפים לתערובת פיטאייה קצוצה, חלמון ביצה, כוסברה ומלפפון קצוץ ומתבלים במלח ופלפל.

 

טרטר אקזוטי (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
טרטר אקזוטי(צילום: דודו אזולאי)

 

  • ניר צוק הוא השף של מתחם המסעדות "קורדיליה", "נועה" ו"ג'אפה בר" ביפו העתיקה 

    לכל הטורים הקודמים של ניר צוק

     


       


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דודו אזולאי
    מלוח וגבינת עיזים
    צילום: דודו אזולאי
    מומלצים