שלישייה טרבלסית: דבלה, יויו וגם מקרוד של שמחה
שמחה ארביב היא בשלנית טריפוליטאית מוכשרת, שגאה במיוחד בקינוחים שלה. לרגל פורים, היא מכינה 3 מתכוני פרווה: דבלה, יויו תוניסאי וגם מקרוד

את העוגיות שמקורן בעדה הטריפוליטאית נוהגים להכין מדי שנה בכמויות גדולות ולחלק לכל החברים והקרובים. השיא הוא בפורים, אז העבודה מתחילה כמעט חודש לפני החג, עם הכנת סוגים שונים של עוגיות.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

בחג מרכיבים משלוחי מנות ממגוון העוגיות והמתוקים, בתוספת אוזני המן ומחלקים בשמחה למשפחה, שכנים וחברים.

 

דבלה - עוגיות טריפוליטאיות

להבדיל מהבצק הפריך של אוזני ההמן המסורתיים, עוגיות אלה הן מתוקות ומטוגנות. בימים רגילים מכינים את הדבלה בצורת גלגל של בצק ולכבוד פורים, הצורה קצת משתנה לצורת "תנוך אוזן". זו אוזן ההמן של יוצאי טריפולי.

 

טיפ: כאשר מכינים את גלילי הבצק מומלץ להניח אותם על קמח תפו"א וגם לפזר מעט מהקמח על מכונת הפסטה, כדי שהבצק לא ידבק.

 

המרכיבים (לבערך 20 עוגיות):

 

לבצק:

3 ביצים

1 כפית שטוחה סודה לשתיה

250 גרם קמח

שמן לטיגון עמוק

 

לסירופ:

2 כוסות מים

3 כוסות סוכר

מיץ מ- 1/2 לימון

 

 (צילום: שלומי ארביב)
     (צילום: שלומי ארביב)

     (צילום: שלומי ארביב)
    (צילום: שלומי ארביב)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק: לשים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק עדין ונעים שלא נדבק.
    2. מחלקים את הבצק לגלילים דקים בעובי 1 ס"מ ואורך 10 ס"מ.
    3. מרדדים את גלילי הבצק במכונת פסטה - מתחילים עם הפתח הרחב ביותר ועוברים בהדרגה עד הדק ביותר ומחממים שמן לטיגון עמוק.
    4. ברגע שהתקבלו רצועות דקיקות של בצק, מלפפים כל רצועה על 2 אצבעות ובעזרת 2 מזלגות פותחים לצורת שושנה (ר'), מדביקים את הקצה עם מעט מים ומכניסים לסיר השמן הרותח.צריך להכניס כל פעם עוגיה אחת לסיר מאחר והן מתנפחות.
    5. מטגנים את העוגיות עד שהן מזהיבות, מוציאים מהשמן ומצננים.
    6. מכינים את הסירופ: מרתיחים את הנוזלים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את מיץ הלימון. תהליך המסת הסוכר לוקח כ- 1/2 שעה, הסירופ צריך להתקבל סמיך ודביק (ניתן להרגיש זאת בבדיקה עם האצבעות אחרי שמתקרר מעט).
    7. כשהעוגיות והסירופ מתקררים טובלים את העוגיות בתוך הסירופ ומוצאים מיד לתוך מסננת.

     

     (צילום: שלומי ארביב)
    (צילום: שלומי ארביב)

     

    עוגיות יויו

    טוגנים מתוקים ועגולים, שמזוהים בימים כהרגלם עם העדה התוניסאית.

     

    המרכיבים (לכ-30 עוגיות):

    1/2 קילו קמח

    3 ביצים

    1/2 כוס סוכר

    1/2 כוס שמן

    1/4 כוס מים

    1 שקיות סוכר וניל

    1 שקיות אבקת אפייה

    שמן לטיגון עמוק

     

     (צילום: שלומי ארביב)

     (צילום: שלומי ארביב)
     (צילום: שלומי ארביב)
    (צילום: שלומי ארביב)

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את כל המרכיבים. מוסיפים את הקמח ולשים עד שמתקבל בצק נעים. מניחים את הבצק לנוח 15 דקות לפחות, מכוסה במגבת.
    2. מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ ובעזרת כוס קורצים עיגולים בבצק. יוצרים עוד חור באמצע (בעזרת קורצן קטן יותר). מתקבלות עוגיות בצורת דונאט.
    3. מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים את העוגיות בשמן עמוק עד שהן מזהיבות. מוצאים מהשמן ומחכים שיתקררו.
    4. מכינים את הסירופ: מרתיחים את הנוזלים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את מיץ הלימון. תהליך המסת הסוכר לוקח כ- 1/2 שעה, הסירופ צריך להתקבל סמיך ודביק (ניתן להרגיש זאת בבדיקה עם האצבעות אחרי שמתקרר מעט).
    5. כשהעוגיות והסירופ מתקררים טובלים את העוגיות בתוך הסירופ ומוצאים מיד לתוך מסננת.

     

     (צילום: שלומי ארביב)
    (צילום: שלומי ארביב)
     

     

    עוגיות מקרוד

     

    המרכיבים לכ-30 עוגיות:

    500 גרם סולת

    80 גרם קמח

    1 שקית אבקת אפיה

    1 שקית סוכר וניל

    3/4 כוס שמן

    120 גרם סוכר

    קליפת תפוז מגורדת, מתפוז אחד

    1 כוס מים

     

    למילוי:

    1 חבילת ממרח תמרים (450 גרם)

    1 כפית שטוחה קינמון

    2 כפות סוכר

     

    לסירופ:

    2 כוסות מים

    3 כוסות סוכר

    מיץ מ- 1/2 לימון

     

     (צילום: שלומי ארביב)
    (צילום: שלומי ארביב)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק: לשים את כל המרכיבים, מוסיפים את המים בהדרגה, עד שמתקבל בצק נעים ולא יבש.
    2. מכינים את המילוי: מערבבים את חומרי המילוי עד שמתקבל מרקם אחיד.
    3. מכינים את העוגיות: לוקחים כף בצק ביד, משטחים לצורה אוולית ומניחים במרכז כפית מילוי תמרים.
    4. סוגרים את הבצק מסביב למילוי ועם סכין יוצרים קווי שתי וערב.
    5. אופים במשך כ-40 דקות, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהעוגיות מזהיבות.
    6. מכינים את הסירופ: מרתיחים את הנוזלים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את מיץ הלימון. תהליך המסת הסוכר לוקח כ- 1/2 שעה, הסירופ צריך להתקבל סמיך ודביק (ניתן להרגיש זאת בבדיקה עם האצבעות אחרי שמתקרר מעט).
    7. מקררים את העוגיות וטובלים את העוגיות בסירופ הקר, מוצאים ומצננים.

     

     (צילום: שלומי ארביב)
    (צילום: שלומי ארביב)

    צילומים והפקה: שלומי ארביב

     

    לכל כתבות פורים בערוץ האוכל

     


     

     

    לפנייה לכתב/ת
      קישורים ממומנים
       תגובה חדשה
      הצג:
      כל התגובות לכתבה שלישייה טרבלסית: דבלה, יויו וגם מקרוד של שמחה
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      עוגיות טריפוליטאיות
      צילום: שלומי ארביב
      דונאט טריפוליטאי
      צילום: שלומי ארביב
      צילום: שלומי ארביב
      שמחה ארביב
      צילום: שלומי ארביב
      ynet ספיישל
      לבשל עם יעל
      משהו מתוק
      תיק אוכל
      מתכון לבריאות
      הבולסת חוקרת