שתף קטע נבחר

שיפוץ הבימה עלה לנו 30% יותר מהמתוכנן

האוצר חשף בוועדת הכספים כי עלות שיפוץ התיאטרון הלאומי בת"א הסתכמה ב-100 מיליון שקל, במקום האומדן המקורי שעמד על 76 מיליון שקל. הסיבה: הוספת שני אולמות שלא נכללו בתוכנית המקורית, דרישה אותה העלה ראש העיר חולדאי

אחרי שסבלו ימים ולילות ארוכים של שיפוצים , כעת הגיע הזמן של משלמי המסים ללמוד כמה בדיוק עלה להם חידוש תיאטרון הבימה  בתל-אביב. על פי נתונים שמסר היום (ד') נציג החשב הכללי באוצר לוועדת הכספים, עלות שיפוץ התיאטרון הסתכמה ב-100 מיליון שקל, במקום האומדן המקורי שעמד על 76 מיליון שקל - תוספת של כ-30% מהסכום המקורי.

 

לעדכוני כלכלה וצרכנות - עשו לנו לייק בפייסבוק  

 

מהדיון בוועדה עלה כי התוספת לעלות השיפוץ (24 מיליון שקל) מימנה עבודות בשני אולמות שלא נכללו בתוכנית המקורית, בעקבות דרישה שהעלה ראש עיריית תל-אביב-יפו, רון חולדאי. השיפוץ המקורי, עליו הוחלט לפני כשש שנים, נדרש עקב ביקורת שהופנתה כלפי מתחם הבימה, לפיה המבנה אינו עומד בתקני הבטיחות ואינו נגיש לנכים - בניגוד לחוק.

 

תיאטרון הבימה לאחר השיפוץ (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
תיאטרון הבימה לאחר השיפוץ(צילום: מוטי קמחי)

 

חלקה הישיר של הממשלה בפרויקט הסתכם ב-27 מיליון שקל, לאחר שוועדת הכספים התבקשה על ידי שר האוצר לאשר לממשלה להוסיף 5 מיליון שקל למימון חלקה. הוועדה אישרה פה אחד את הבקשה להגדיל את השתתפות הממשלה בשיפוצים, לצד עיריית תל-אביב שנשאה את עיקר התוספת בסך 15 מיליון שקל.

 

יתרת התוספת בסך 4 מיליון שקל גויסה ממקורות אחרים. זאת בהמשך למימון עבודות השיפוצים המקוריות שעיקרו נחלק בין העירייה (38 מיליון שקל) והממשלה (22 מיליון שקל).

 

הכיסוי לתוספות התבטא בהקצאת מניות נוספות לשותפים בחברת בניין הבימה. ח"כ יעל גרמן (יש עתיד) העירה כי מדובר במניות חסרות ערך. ח"כ ראובן ריבלין (ליכוד-ביתנו) אמר כי ההשקעה בשיפוץ בניין התיאטרון הלאומי סבירה בהשוואה להשקעות הנדרשות לשימור "בנין פרומין" בירושלים - משכנה הקודם של הכנסת - והפיכתו למוזיאון לאומי. ח"כ מאיר כהן (יש עתיד) לשעבר ראש עיריית דימונה, הקפיץ את יו"ר הוועדה ח"כ גפני (יהדות התורה) בהערה שהממשלה השתתפה גם בשיפוץ ישיבות בעירו.

 

גפני לחץ על נציג האוצר להבהיר אם בשיפוץ ישיבות השקיעה הממשלה 100 מיליון שקל כמו בבניין הבימה. הוא השיב כי הדבר לא ידוע לו.

 

בניין הבימה הוא חברה בבעלות שווה של הממשלה ושל עיריית תל-אביב. החברה קיימת כגוף נפרד מהתיאטרון הלאומי שהבניין הוא משכנו והוקמה לפני 50 שנה במטרה לשמור על שלמות המבנה והכשרתו לפעולות תרבות ואמנות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
הבימה המחודש
צילום: ירון ברנר
מומלצים