שתף קטע נבחר

בזכות הארנונה: כך הפכה בני ברק לעיר עם עתיד

צפיפות, גירעונות ענק ועוני? חברת דירוג האשראי ‭S&P‬ מעלות מאמינה ביכולת החזר החובות של עיריית בני ברק והעניקה לה דירוג גבוה עם תחזית יציבה להמשך. הסיבה: בניית רובע מגדלי המשרדים החדשים בעיר, המבטיחים עלייה בהכנסות מארנונה

בני ברק נחשבה במשך שנים לעיר ענייה וצפופה, עם גירעונות ענק בקופת העירייה. ואולם, היום (ד') הודיעה חברת דירוג האשראי ‭S&P‬ מעלות כי היא מדרגת את עיריית בני ברק בדירוג של AA עם תחזית יציבה להמשך.

 

כתבות נוספות על בני ברק בערוץ הנדל"ן :

 

דירוג האשראי שניתן לבני ברק נחשב גבוה ומשקף את אמון חברת הדירוג ביכולת החזר החובות של העירייה. הדירוג שניתן לעירייה גבוה במיוחד, נוכח העבודה שהיא נאלצה לפנות לסיוע של הממשלה בעקבות גירעונות כבדים אליהם נקלעה, ונתמכה במענקים מיוחדים לכיסוי גירעונות בתמורה לתוכנית הבראה פיננסית.

 

על פי מעלות, המענקים הללו צפויים להיפסק בשנה הקרובה, והעירייה צפויה לפצות על כך בעזרת גביית ארנונה גבוהה יותר, שתתבצע בזכות מגדלי המשרדים החדשים שנבנים בעיר. מדובר במגדלים עד 50 קומות של רובע משרדים חדש ומודרני, בשם BBC שגם לא יהיה סגור בשבת, בהשקעה עירונית של 200 מיליון שקל. במעלות מעריכים כי עד 2015 יצמחו תקבולי הארנונה של בני ברק בכ-‭5%‬ לשנה, צמיחה דומה לזו שתירשם בהוצאות השכר והפעולות של העירייה, כמו למשל בחינוך וברווחה, באותן שנים.

 

במעלות מאמינים כי סיכויי הצמיחה של בני ברק במונחים של תוצר לנפש מוגבלים, עקב המעמד הסוציו-אקונומי הנמוך מהממוצע של תושביה, כמו גם על ידי הפרופיל הדמוגרפי שלה, כש-‭46%‬ מהאוכלוסייה נמצאת בגילאים של מתחת ל-15 או מעל ‭.65‬ הדירוג שניתן לבני ברק זהה לזה שניתן לעיריית רעננה ונמוך בשתי דרגות מזה שניתן לעיריית תל-אביב-יפו ולעיריית הרצליה.

 

"אין יותר פוילעשטיקים, כולם משלמים ארנונה"

גזבר עיריית בני ברק, אהרון אדלר, שמרצה היום בבתי ספר לניהול עסקים ובמשרד הפנים על המודלים המוצלחים של תוכניות הבראה, מסביר איך עיר על סף פשיטת רגל, עם גירעון של 300 מיליון שקל, מצליחה לקבל דירוג כל כך גבוה על ידי אנליסט שיושב בכלל בגרמניה.

 

"הגברנו את הגבייה בצורה מטורפת. ביצענו ארגון מחדש בעירייה, בהנהגת ראש העיר אברהם רובינשטיין. הבדיחה בבני ברק מספרת שלא חשוב שיוציאו לך עין, רק שיוציאו גם לשכנים עין או שתיים. בדיוק כך היה עם הארנונה. אין יותר פוילעשטיקים. הוצאנו קול קורא בחצרות האדמו"רים, והבהרנו שאין פרוטקציות. מעכשיו כולם משלמים. אם לא, תוך חודש וחצי מעקלים חשבונות", הוא אומר.

 

לדברי אדלר, "לאדמו"רים בעיר יש אחריות עצומה, הם מבינים שהעיר עוברת תהליך פיתוח מחדש. הקלנו מאוד בארנונה לבנקים ולעסקים גדולים, ואין יום שלא מבקר אצלי מנכ"ל של חברות ענק, כולל בנקים וחברות ביטוח, שמתעניינים לבוא לבני ברק. אני מעריך שחלק מהתהליכים של העיר כוללים גם יציאת תושבים ממעגל העוני, והפיכתה לאחת הערים הפורחות והיציבות במדינה".

 

הידיעה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב פרידמן
בתי מגורים בבני ברק
צילום: יואב פרידמן
מתחם העסקים בבני ברק
צילום: הילה ספאק
מומלצים