שתף קטע נבחר

"דירה בקריית אונו עולה כמו רחוב בברלין"

בכירים בענף הנדל"ן מסכימים כי רמת המחירים בישראל רחוקה מלהוות הזדמנות להשקעה, ומכוונים את המשקיעים הישראלים למדינות זרות. מנכ"ל קבוצת עזריאלי: "שוק הנדל"ן הישראלי הגיע לשיא - בעתיד לא נראה שינוי דרסטי במחירי הדיור"

האם זה הזמן לקנות דירה בישראל? על השאלה הזו ניסו היום (ג') להשיב בכירי ענף הנדל"ן בכנס בנושא "נדל"ן חוצה גבולות" שערכו מכון גזית-גלוב לחקר נדל"ן ו-P&S מעלות במרכז הבינתחומי הרצליה.

 

כותרות אחרונות בערוץ הנדל"ן :

 

שלמה שרף, מנכ"ל קבוצת עזריאלי, המסיים היום את תפקידו אמר כי "ב-6 השנים האחרונות שוק הנדל"ן הישראלי היה אחד הטובים בעולם בתחום המסחרי, הקניונים והמגורים". לדבריו, "דירות יוקרה ודירות רגילות הגיעו לשיא המחירים של הערים הגדולות. דירה בקריית אונו עולה 700 אלף דולר לפחות, ובמחיר הזה ניתן לקנות כמעט רחוב בברלין".

 

למרות זאת, אמר שרף כי לא צפויה ירידת מחירים דרמטית. "עלויות הבנייה לא יורדות, שכר העבודה ומחירי הבטון והברזל עולים, ומחירי התשומות לא ירדו", אמר. "התחזית שלי היא שמחירי הדירות ישארו כפי שהם, ולא יירדו מעבר ל-5%", הוסיף מנכ"ל קבוצת עזריאלי היוצא.

 

"השוק האמריקאי מתחיל להתעורר"

נתן חץ, מנכ"ל אלוני חץ נכסים והשקעות, שלקח גם הוא חלק בכנס הודיע על עסקת משרדים גדולה בוושינגטון אליה צפויה להיכנס החברה. "השוק האמריקאי עומד אחרי תקופת שפל ומתחיל להתעורר", הסביר חץ את המחשבה מאחורי העסקה הנרקמת.

 

לדבריו, החברה החליטה להשקיע בנדל"ן למשרדים משום ש"שוק המשרדים בוושינגטון הוא מספר שתיים בארה"ב - זהו שוק יציב, עיר עם רמת הכנסות הכי גבוהה בארה"ב ומהווה את המקום הכי מבוקש בו אנשים רוצים לגור".

 

חץ הודה כי היתרון המשמעותי בהשקעה בישראל היא הקרבה הפיזית לנכס. לכן הסביר כי משקיע או חברה המשקיעים מעבר לים צריכים לדעת לנהל את הנדל"ן הזר. סביב נושא זה הסכימו משתתפי הכנס כי השקעה מעבר לים צריכה להיות עם צוות ניהול מקומי בעל הבנת השפה הנדלנית המקומית.

 

ומה לגבי השקעות נדל"ן במזרח אירופה, שישראלים רבים התאכזבו ממנה בעבר? רוחה לוין, מנכ"לית אטריום, המשקיעה בנדל"ן במזרח אירופה, אמרה כי "בסיכומו של דבר, גם משקיעים וגם בנקים מתחילים להבין שמזרח אירופה לא חסינה למשבר - כי יש לה תלות במערב אירופה, גם מבחינת הייצוא וגם המערכת הבנקאית שכמעט כולה היא מערב אירופית".

 

למרות זאת, היא הסבירה כי "התחילה להיות הבחנה בין מדינות שיש בהן דירוג חוב גבוה, כדוגמת פולין, צ'כיה וסלובקיה, לבין מדינות דוגמת רומניה ובולגריה, שמצבן פחות טוב". לדבריה, הצפי במזרח אירופה הוא לצמיחה. "בסך הכל, ההתייחסות היא יותר מקצועית וזהירה ופחות אופרטוניסטית", סיכמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קריית אונו. דירה בעיר שווה כמו רחוב בברלין
צילום: תומי הרפז
צילום: anweber-shutterstock
ברלין. כדאי להשקיע?
צילום: anweber-shutterstock
מומלצים