שתף קטע נבחר

ליד הגבינה: פוקאצ'ה של מיקי שמו

מיקי שמו, חובב שבועות ידוע, מגיש לצד פלטת הגבינות מתכון של פוקאצ'ה אישית. בשתי מילים: יאמי יאמי!

יש דרכים רבות ומגוונות לאפות פוקאצ'ה. הפעם אני מגיש לכם מתכון של פוקאצ'ה אישית. תוכלו לצפות כל פוקאצ'ה במגוון עשיר של ציפויים, לפי טעמכם האישי. 

 

כל מתכוני שבועות בערוץ האוכל
 

  • טיפ: מעט מלח ים ושמן זית יעצימו את טעמה העשיר של הפוקצ'ה. פזרו אותם עם תום האפייה
  • ועוד משהו: חשוב לתת לבצק לתפוח בגמר הלישה בקערה שלו כשעה אחת. הבצק מפתח את טעמיו ואח"כ נוח לעבודה.

 

עוד בערוץ האוכל:

מלכת שבועות: עוגת גבינה עם פירורים

 

 

לכל שאר המתכונים של "עוגה לשבת"  

 

המרכיבים ל-9 פוקאצ'ות:

לבצק:

1 ק"ג קמח לחם

2.5 כוסות גרם מים (600 מ"ל)

1 כף שמרים טריים - "מסוג שמרית" (20 גרם)

1 כף מלח (20 גרם)

3 כפות שמן זית של "אפיולה" (30 גרם)

 

לציפוי:

רוטב פסטו, לפי הטעם

גבינה פטה, לפי הטעם

מעט זיתים ירוקים

מעט עגבניות שרי

 

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: לשים במיקסר עם וו לישה במשך 3 דקות במהירות איטית את הקמח והמים.

2. מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש עוד 5 דקות במהירות בינונית.

3. מוסיפים מלח, שמן זית ולשים עוד 2 דקות עד ל קבלת בצק חלק ואחיד - מעט דביק.

4. מוסיפים שמן זית ולשים עוד דקה - מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים שעה.

5. מחלקים את הבצק ל-9 יחידות.

6. מכל יחידה יוצרים מלבן בצק במידות 25X7 ס"מ, מורחים ברוטב פסטו ומפזרים גבינה פטה, זיתים ירוקים ועגבניות שרי.

7. מתפיחים חצי שעה.

8. אופים ב-230 מעלות במשך כ-8-9 דקות עד להשחמה קלה.

 

גיוון:

ניתן לצפות עם שומשום וקצח או עם רוזמרין קצוץ דק דק ומעט שמן זית.

 

  • המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה נפלאים של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים אשר שיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.

 

  • מיקי שמו הוא שף קונדיטור והבעלים של קונדיטוריית "שמו".

 

כל מתכוני שבועות בערוץ האוכל

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל
צ'ה צ'ה צ'ה פוקאצ'ה
צילום: חגי דקל
מומלצים