שתף קטע נבחר

מהפכת האימוץ: המדינה תקל על הורים גאים

היועץ המשפטי לממשלה הודיע בעקבות עתירת זוגות חד-מיניים לבג"ץ כי מעתה בן זוג של הורה פונדקאי יוכל להסתפק רק בצו בית משפט - ולא ייאלץ לעבור הליך אימוץ ממושך. לפני כחודש המליצה ועדה של משרד הבריאות להכיר בפונדקאות חו"ל

המדינה משנה גישה ומסכימה למהפכה בנושא האימוץ: לאחר שוועדת היישום של משרד הבריאות קיבלה לפני כחודשיים את ההמלצה להכיר בתהליך פונדקאות חו"ל, הודיע היום (א') היועץ המשפטי לממשלה כי מעתה בן זוג של הורה פונדקאי לא יזדקק לתהליך אימוץ ממושך. במקום זאת, ניתן יהיה להסתפק בצו מבית משפט לענייני משפחה. יישום העמדה ללא ייכנס לתוקף מיד. בעוד כחודש תגיש המדינה לבית המשפט את התנאים המדויקים ורק לאחר מכן יתחיל תהליך היישום. על החלטת ועדת היישום פורסם לראשונה ב-ynet.

 

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

היועמ"ש יהודה וינשטיין הודיע זאת לבית המשפט העליון בעקבות עתירות לבג"ץ שבמסגרתן דורשים זוגות הומוסקסואליים

שקיימו הליך פונדקאות לחייב את משרד הפנים לרשום את שני האבות כהורים, אף שרק אחד מהם הוא האב הביולוגי, מבלי שיעברו הליך אימוץ.

 

וינשטיין קבע כי עד להשלמת החקיקה בנושא, ניתן יהיה להסכים למתן "צו הורות פסיקתי", שיינתן על ידי בית משפט למשפחה בישראל, במקום צו אימוץ ביחס לבן זוגו או בת זוגו של ההורה הביולוגי.

 

אילוסטרציה  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה (צילום: shutterstock)

 

הצו יינתן לאחר שההורות הוכחה בבדיקה גנטית לפי חוק מידע גנטי, ובכפוף לתנאים למתן צו הורות - שצפויים להיכלל בחקיקה העתידית. המהלך, שאמור לתת מענה עתידי למקרים דוגמת אלו המובאים בעתירות, מתבסס על המלצת ועדת מור יוסף לבחינת נושא הפריון וההולדה, שמינה ביולי 2010 מנכ"ל משרד הבריאות. הוועדה בחנה במשך שנתיים אם לאפשר לגברים רווקים או לזוגות חד-מיניים להביא לעולם ילדים באמצעות אם פונדקאית.

  

עד כה, עמדת המדינה במקרים של פונדקאות חו"ל היא כי לאחר שהוכח הקשר הגנטי לאחד מבני הזוג בבדיקת רקמות לפי חוק מידע גנטי, על בן הזוג השני לנקוט הליך של אימוץ, אם ברצונו להיחשב להורה המשפטי של הילד. במסגרת פונדקאות חו"ל, הורים חד מיניים לא-ביולוגים לא יכולים לקבל שום מעמד הורי.

 

במסגרת הדיון בבית המשפט, ביקש העליון מהיועמ"ש לנקוט עמדה בשאלה האם במקרים המתוארים של פונדקאות חו"ל, ניתן יהיה להסתפק בהליך של "צו הורות פסיקתי" של בית משפט בישראל במקום בהליך של צו אימוץ. "צו הורות" הוא ההליך הננקט כיום בהקשר של פונדקאות המבוצעת כולה בישראל על פי חוק. ועדת מור יוסף המליצה על תיקוני חקיקה ובעקבותיה הודיע גם היועץ המשפטי לממשלה על שינוי עמדת המדינה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בני דויטש
אילוסטרציה
צילום: בני דויטש
מומלצים