שתף קטע נבחר

הלו יאקובסן: בירת בוטיק לפיינשמקרים

את בקבוק היין של ארוחת יום השישי מבקש להחליף בקבוק מהודר לא פחות של - שומו שמיים - בירה קרה מלתת אורגני וכשות ניו זילנדי. רועי ירושלמי עם קווים לדמותן של בירות הפרימיום החדשות של "יאקובסן", מבשלת הבוטיק של קרלסברג, שעושה השבוע עלייה ארצה

מקרב הדחפים הביזאריים שמתעוררים בחו"ל, פֵטיש תחקיר המוצרים בסופרמרקט המקומי הוא ללא ספק אחד הסוטים שבהם. כחצי שעה אחרי שנחת המטוס והונחו המזוודות בחדר, הוא מתעורר לו, דורש לבוא על סיפוקו במרכול הקרוב למלון. העיניים יבחנו בקפידה את מבחר התוויות האינסופי על המדפים בעוד שהידיים מפשפשות בין ממרחי כבד, בקבוקי יין ותערובות קפה עם עולש.

 

  • עוד חדשות בעמוד הפייסבוק של ynet

     

    לפני כמה שנים, למשך חורף עגמומי אחד, מצאתי את עצמי מתגורר בעיר הנמל הדנית אר שבחצי האי יוטלנד. התחקיר המקיף שערכתי באותו חורף על תכולת מוצרי הסופרמרקט - כלומר, כל סופרמרקט ברדיוס של 10 קילומטר מביתי – העלה שלל ממצאים.

    בשלישייה הפותחת של אוצרות המרכולים הדניים (יחד עם ממרח רמולאד עמוס בחתיכות מלפפון חמוץ וסירופ יולדבלומסט - פרחי שיח הסמבוק. אבל זה כבר סיפור אחר) נמצאת "יאקובסן", בירת הבוטיק המעולה של קרלסברג שהושקה באותם שנים בדנמרק ושמושקת ממש השבוע בישראל. 

    עוד בערוץ האוכל:

    בין 2 פרוסות: הסנדוויצ'יות הטובות בארץ

    מלוח בשושו: גוז'ר, פחזניות גבינה מלוחות

    לכל  כתבות  היין והאלכוהול בערוץ  האוכל

    בקבוקי הבירה המהודרים של יאקובסן התארחו תכופות בארוחות הערב שערכנו, לשמחת כל המשתתפים. הגודל הייחודי של הבקבוקים - 750 מ"ל תכולתם, בדיוק כמו בקבוק יין - מדגיש את הרעיון שעומד מאחוריהן - משקאות עם דימוי מתוחכם שבדומה ליין, מותאם לליווי אוכל ובשונה מבירות, שמגיעות בפחיות או בקבוקים אישיים, אמורות כל אחת להימזג לכוסות של מספר אנשים.

    שתיים מהבירות המסקרנות של המיקרו-מבשלה הדנית הזו הגיעו בימים אלה למדפי הברים והמסעדות בארץ - גילוי נאות: את הרעיון להביאן ארצה התנעתי עוד בזמן מגוריי בדנמרק מול היבואנית, "מבשלות ישראל"- וישראל, למרבה הגאווה, היא המדינה היחידה והראשונה מחוץ לסקנדינביה שבה יהיה ניתן להשיג את הבירות של "יאקובסן".

     

    מבירת לאגר לבירת בוטיק. מתחם המפעל ההיסטורי של קרלסברג, שמשמש היום את יאקובסן ()
    מבירת לאגר לבירת בוטיק. מתחם המפעל ההיסטורי של קרלסברג, שמשמש היום את יאקובסן
     

    קרלסברג נמצאת בעניינים ומייצרת בירה תחת התווית הירוקה והמוכרת כבר יותר מ-150 שנים. מאידך, סיפורה של מבשלת "יאקובסן" חדש יחסית והחל רק לפני 8 שנים, ב-2005, לאחר שבקרלסברג העבירו את הייצור מהמפעל - שהוקם בפאתי קופנהגן בשלהי המאה ה-19 ופתאום מצא את עצמו במרכזה של בירת דנמרק.

    לאחר המעבר ליוטלנד, הוחלט להסב את המפעל ההיסטורי והישן למיקרו מבשלה חדשה ולרכוב על הטרנד האמריקאי שהחל אז לצבור תאוצה באירופה. סוכם כי תהליך הייצור ייעשה באופן עצמאי לגמרי וללא התערבות של החברה, על ידי קבוצה מצומצמת של צוות פיתוח בראשות הבירמייסטר מורטן איבסן (Morten Ibsen).

    שום מגבלה כספית לא עומדת בפני הצוות, שפיתח עד כה 5 בירות בייצור רחב ו-3 נוספות במהדורה מוגבלת ובייצור ארטיזנלי (שמתומחרות בלא פחות מ-2000 קרונות לבקבוק ונמזגות לכוסות שמפניה). השעורה והחיטה הרכה מגיעים מהשדות האורגניים של הממלכה הפורייה והכשות, אותו צמח פרחוני שמעניק לבירה את טעמה המריר - מקורו בגרמניה, צ'כיה וניו זילנד.

    לארץ מגיעות בשלב הראשון בירת אייל חיוורת (Pale Ale) בסגנון אנגלי, קלילה ופרחונית, וכן "סאאז בלונד" זהובה, בירת אייל בסגנון בלגי, שקרויה על שם הכשות הצ'כי שבו משתמשים לצורך הכנתה. היא מתובלת בשורש זנגביל, קורטוב ציפורן וחדי האבחנה יוכלו לחוש בניחוח עדין של אורנים.

     
     
    תכולת הבקבוקים - 750 מ"ל - לא מביישת את העיצוב האלגנטי שלהם - אלו שתיים מהבירות הטובות ביותר מסוגן, טעימת חובה לפיינשמייקרים וחובבי הז'אנר.

    השבוע כאמור הם יושקו ב-150 ברים ומסעדות ברחבי הארץ כ-"קיטשן מרקט", קופי בר, בראסרי ופופינה בתל אביב, "אנג'לינה" בהוד השרון, אורי בורי בעכו ו-"המפלט האחרון" באילת. הן תוגשנה בכוסות מיוחדות ובתוך דליי קרח דמויי שמפניירות בשלב זה. מחירן בחנויות האלכוהול יעמוד על 39 שקלים. 

    החדשות הטובות: אם נהיה ילדים טובים, יגיעו לכאן בהמשך הדרך נבחרת החלומות של יאקובסן: בירת אקסטרה דריי פילסנר האורגנית והמרירה, הבראון אייל הקרמלית ואפילו בירת חג המולד המופלאה, שעשירה באלכוהול ובתבליני קריסמס כליקריץ ושזיפים מיובשים. בקיצור, יש למה לצפות.


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    יאקובסן
    צילום: ירון ברנר
    רועי ירושלמי
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים