שתף קטע נבחר

רמת גן ממשיכה לבנות: 1.8 מיליון ל-4 חדרים

בעוד שבועיים ייצא לפועל פרויקט תמ"א 38-פינוי בינוי ברמת גן, במסגרתו ייהרס בניין ישן ובמקומו ייבנה מתחם מגורים חדש עם דירות 4 חדרים, מרפסות וחניה. היוזמה להתחדשות עירונית תיטיב עם הדיירים שיזכו להשביח את הנכס, אך מחיר דירה לדייר חדש מתחיל ב-1.8 מיליון שקל. ואיך הם יתמודדו עם הצפיפות?

עוד פרויקט התחדשות עירונית יוצא לדרך: הוועדה המקומית לתכנון ובנייה רמת גן אישרה בשבוע החולף מתן היתר בנייה לפרויקט "תל חי 30" ברחוב תל חי בעיר הכולל פינוי, הריסה ובנייה מחדש במסגרת תמ"א 38/2 (פינוי-בינוי). את הפרויקט תוציא לפועל חברת קרן נדל"ן.

 

כתבות נוספות על רמת גן בערוץ הנדל"ן :

 

הבניין, הממוקם בין הרחובות הרא"ה והירדן, כולל 6 דירות ב-3 קומות וקיים יותר מ-40 שנה. בעלי הדירות מתגוררים כיום בדירות 3 חדרים בשטח של 75 מ"ר, ובימים אלה מפנים אותן. בתום הבנייה, שתחל בתחילת החודש הבא, יקבלו הדיירים 6 דירות חדשות בשטח של 95 מ"ר שיכללו ממ"ד, מרפסת בשטח של 7 מ"ר וכן חניה תת-קרקעית. מדובר בהליך מורכב למדי, שכן הבניין שוכן בלב שכונת מגורים בנויה ומאוכלסת.

 

במקום בניין המגורים הישן, מספרים בחברה כי צפוי להיבנות בניין חדש ומודרני בן 7.5 קומות (למרות שמדובר בפינוי ובינוי, במסגרת תמ"א 38 אי אפשר לבנות מגדלים ויש הגבלה ל-8 קומות). הבניין יכלול 16 דירות חדשות בנות 4 חדרים בשטח של 95 מ"ר, עם מרפסות שמש בשטח של 7 מ"ר, וכן דירת פנטהאוז ששטחה עומד על 140 מ"ר עם מרפסות בשטח של 60 מ"ר.

 

על פי התוכנית, שעליה הופקד האדריכל דני מועלם, בכל קומה יהיו שתי דירות בלבד והבניין יכלול לובי מפואר ומפרט טכני עם אינטרקום טלוויזיה במעגל סגור, מעלית מקומת החניון ותריסים חשמליים בכל חלונות הדירה.

 

אחרי מסירת הדירות לדיירים, שאר הדירות יימכרו לציבור הרחב. בחודשיים האחרונים כבר הספיקה החברה, המשווקת את פרויקט המגורים באמצעות הראל נדל"ן, למכור את הפנטהאוז - וכעת היא מנהלת מו"מ מתקדם לגבי מכירה של כמה דירות נוספות. מי שמסוגל להרשות לעצמו לקחת משכנתא בימים אלה, ייאלץ להיפרד מלא פחות מ-1.8 מיליון שקל עבור אחת הדירות.

 

הבניין ברחוב תל חי כיום. הדיירים ישודרגו ()
הבניין ברחוב תל חי כיום. הדיירים ישודרגו

הדמיית המבנה החדש. הפנטהאוז כבר נמכר ()
הדמיית המבנה החדש. הפנטהאוז כבר נמכר

 

יהיה צפוף - אבל מעדיפים דירה חדשה

אף שמדובר ביוזמה להתחדשות עירונית, שממנה ייהנו הדיירים הקיימים, נשאלת השאלה כיצד יתמודדו תושבי השכונה עם הצפיפות - שתהיה מנת חלקם בעקבות כניסתם של דיירים נוספים לבניין. שלי מילר (35), רווקה המחזיקה בדירה בבניין וממובילי ההתקשרות עם היזם, מודה כי מדובר בבעיה קשה וחוששת מהפקקים שיווצרו ברחוב, אך עדיין סבורה כי ההחלטה לבצע התחדשות עירונית בבניין משתלמת יותר מבעיית הצפיפות.

 

"זה הנכס הראשון שקניתי, והרי לא ידעתי שאזכה לשדרג אותו במסגרת פרויקט התחדשות עירונית", היא מספרת. "זו הזדמנות מצוינת עבורי ועבור שאר הדיירים להשביח את הנכס, ולא נתקלנו בהתנגדות מהשכנים בסביבה, שכן לאורך כל הרחוב צצו לא מעט פרויקטים של התחדשות עירונית כגון תמ"א 38".

 

אמנם חלק מהדיירים התנגדו תחילה לרעיון לבצע תמ"א 38/2 (פינוי-בינוי) בבניין, בעיקר משום שחששו מהמעבר, אולם בסופו של דבר, אומרת מילר, "ברגע שהדיירים הבינו שהם מקבלים נכס חדש - הם די התקדמו עם זה". לדבריה, "ההתנגדות הייתה מול דיירים מבוגרים יותר שהיה להם קשה לעשות שינוי תודעתי ולהזיז אותם, דייר אחר אמר שטוב לו בפינה שלו - אבל בסוף הצלחנו לקדם את הפרויקט".

 

נזכיר כי עיריית רמת גן ידועה בקידום פרויקטים בתחום ההתחדשות העירונית, ולא מעט תושבים דווקא הביעו התנגדות בעבר לבנייה בעיר, מחשש לצפיפות והריסת מתחמים ירוקים. עם זאת, מדובר בעיקר בהתנגדות לבנייה חדשה של מגדלים רבי קומות.

 

לדברי גידי רבינוביץ, מבעלי קרן נדל"ן, "העירייה מקדמת את תכנון הבנייה ומאוד מעודדת הריסה ובנייה חדשה בעיר. כעת, עם קבלת האישור, אנו נערכים לקראת הריסת הבניין, המתוכננת לעוד כשבועיים, וצופים בקרוב את קבלת ההיתר גם בפרויקט נוסף ברחוב נחמיה תמרי בעיר".

 

זהו לא פרויקט תמ"א 38 היחיד ברמת גן שקורם עיר וגידים באחרונה. גם שיתופית חברה לבנייה, בניהולו של המהנדס דוד נמרודי, החלה בחידוש בניין מגורים ברחוב עמל 18 בעיר. הבניין בן 3 קומות משנות ה-60 ישודרג ויכלול 3 קומות נוספות עם עוד 8 יחידות דיור, בהן שני פנטהאוזים. המחירים ינועו בין 1.45 מיליון שקל ל-3 חדרים ועד ל-2.55 מיליון שקל פנטהאוז.

 

בעירייה רוצים לקדם עוד תוכניות פינוי-בינוי

בתוך כך, בשבוע שעבר הגישה הוועדה המקומית ערר נגד הוועדה המחוזית, המונעת, לטענתה, קידום פרויקט פינוי-בינוי. מדובר בתוכנית למגורים ברחוב הצבי שנמצא מול הבורסה בעיר, הכוללת שני בניינים בשטח של 5 דונם עם 34 יחידות דיור.

 

התוכנית חלה על מגרש ריק וכן על שני בנייני מגורים בנויים, הממוקמים בסמוך לתחנת דלק הפועלת בסמיכות למתחם. הוועדה המחוזית דחתה את התוכנית נוכח מגבלת המרחק הקבועה בתמ"א 18 של בנייני מגורים מתחנות דלק.

 

במסגרת הערר שהוגש למועצה הארצית לתכנון ובנייה, טענה הוועדה המקומית כי מגבלות תמ"א 18 לא יכולות לחול על בניין שקדם לאישורה. עוד הוסיפו בערר כי "מצב הבניינים במתחם בכי רע והם אינם בטיחותיים, ולכן שיקול הבטיחות צריך לגבור ולאפשר הגנה מפני רעידות אדמה ובניית ממ"דים".

 

עו"ד יוסי קליין ממשרד עוה"ד הרטבי, בורנשטיין, בסון ושות', המייצג את יזמי התוכנית, אמרו כי לא מדובר בעניין פרטני אלא בסוגיה בעלת השלכה רחבת היקף, שכן ישנם בניינים רבים באזור תל-אביב ורמת גן בפרט הבנויים בסמוך לתחנת דלק. לדבריו, סוגיה זו מקבלת משנה תוקף בתקופה של מצוקת דיור, צורך במיגון על ידי בניית ממ"ד וחיזוק המבנים מפני רעידות אדמה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיית הבניין החדש. יש קונים
מומלצים