שתף קטע נבחר

קרבות בירמוכ: אסד כובש את המחנה הפלסטיני

כחצי מיליון פלסטינים חיים בסוריה, ובתחילת מלחמת האזרחים הם השתדלו שלא להתערב בה. אבל אשתקד הצטרפו חלקם למורדים, וסילקו את תומכי אסד ממחנה הפליטים הגדול בדמשק. כעת אסד קרוב להשיב לעצמו השליטה. הישגים יש לו גם בחומס

צבא סוריה רשם בימים האחרונים התקדמות משמעותית בניסיונותיו לכבוש מחדש את מחנה הפליטים הפלסטיני אל-ירמוכ שבפרברי דמשק. הקרבות בין מליציות הנאמנות לבשאר אסד לבין תומכי המורדים פרצו מוקדם יותר שבוע. המחנה הפלסטיני נמצא בשליטת המורדים מאז שלהי השנה שעברה.

 

עוד חדשות ב-ynet:

 

אנוואר ראג'ה, "דובר החזית הלאומית לשחרור פלסטין - המפקדה הכללית", אחד הארגונים הפלסטיניים הנאמנים לאסד, אמר כי הוועדות העממיות הפלסטיניות רוצות "לטהר" את המחנה מ"כנופיות טרור". חאלד עבד אל-מג'יד מחזית המאבק הלאומי, פלג פלסטיני נוסף התומך באסד, אמר כי תומכי אסד כבשו כבר קרוב לשליש מהמחנה.

 

מחנה הפליטים אל-ירמוכ ריק ברובו, אחרי שאלפי פליטים ברחו ממנו על רקע הקרבות עוד לפני כן. מאז תחילת ההתקוממות נגד אסד ניסו חצי מיליון הפלסטינים החיים במחנות פליטים בסוריה להישאר נייטרלים ולא להיגרר למלחמת האזרחים, אולם מספר קטן יחסית של פליטים פלסטינים צעירים הצטרפו למורדים במלחמתם נגד אסד, ובכך גררו בין השאר את אל-ירמוכ אל תוך המערכה.

 

מורדים סורים בלחימה נגד אסד (צילום: AP) (צילום: AP)
מורדים סורים בלחימה נגד אסד(צילום: AP)

 

כיבוש מחנה אל-ירמוכ על-ידי המורדים באסד בדצמבר שעבר התרחש אחרי לחימה בין המורדים שזכו לגיבוי של חלק מהפלסטינים באזור, לבין לוחמים פלסטינים מ"החזית העממית לשחרור פלסטין - המפקדה הכללית", הפעיל בסוריה מאז שנות ה-80. כבר אז ברחו בעקבות העימותים מאות פליטים מהמחנה ללבנון, כשבידיהם חפציהם האישיים.

 

מעט לפני כיבוש המחנה על-ידי המורדים אשתקד, קרא שר החוץ של סוריה, וואליד אל-מועלם, לפלסטינים שלא להציע "מקלט או סיוע לארגוני טרור" במחנה הפליטים. שר החוץ הסורי אמר כי הפלסטינים צריכים לפעול לסילוק "טרוריסטים" - התווית שהצמידו הרשויות בדמשק למורדים המתנגדים למשטרו של אסד ומבקשים להפילו. דבריו של אל-מועלם באו אחרי שמזכ"ל האו"ם הביע את דאגתו מהדיווחים על 25 בני אדם שנהרגו מהפצצות של מטוסי חיל האוויר הסורי במחנה הפליטים הפלסטיני.

 

בסוריה חיים כיום חצי מיליון פליטים פלסטינים, רובם חיים בירמוכ והם צאצאים של אלה שהגיעו למדינה הערבית אחרי הקמתה של מדינת

ישראל ב-1948. סוריה תמיד הגדירה את עצמה כנושאת הדגל של המאבק הפלסטיני בישראל ואף מימנה כספית ארגוני טרור פלסטיניים. גם ממשלת סוריה וגם המורדים, שרובם סונים, גייסו פלסטינים לשירותיהם וחימשו אותם מאז שהתקוממות העממית במדינה הפכה למלחמת אזרחים.

 

בינתיים דווח היום כי צבא אסד רשם התקדמות גם במערכה על העיר חומס שבמרכז המדינה, אחד ממעוזי מתנגדיו. כוחותיו רשמו שם הישגים צבאיים בשתי שכונות שהוחזקו על-ידי המורדים. זהו נדבך נוסף במתקפה הנרחבת של צבא אסד שם מאז שלהי יוני, בניסיון להשיג לעצמו את השליטה בעיר השלישית בגודלה בסוריה. בשבועות האחרונים כבר כבש צבא אסד כמה אזורים חשובים אחרים שהוחזקו בידי המורדים, בהם העיירה אל-קוסייר שכיבושה התאפשר הודות לסיוע מאלפי אנשי חיזבאללה שהורמו לסוריה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
בערה בעיר חומס. מעוז של המורדים
צילום: AFP
מומלצים