שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    דוז פואה: 12 היינות הטובים לחג
    את השנה תפתחו עם יינות מעולים בפחות מ-40 שקלים. ליבי שפרלינג בוחרת את תריסר היינות שהכי כדאי לכם להעלות על שולחן החג

    היינות שיעלו השנה על שולחן החג מתוצרת ישראל ניחנים בפחות בומבסטיות. סוף סוף מתאפשר לחומרי הגלם להשחיל מילה ולדבר בעד עצמם - טעם העץ מהחבית ניכר פחות, החומציות מאזנת והטעם רענן מתמיד.

     

    עוד בערוץ האוכל:

  1. כל החסות דוגמניות: ירקות לראש השנה
  2. פותח שולחן: ארוחת החג של שאול בן אדרת
  3. לכל כתבות ראש השנה

     

    היקבים הגדולים שומרים על איכות לא מתפשרת והיקבים הקטנים יוצרים יינות קטנים-גדולים, פחות שגרתיים. טיילו, בקרו ביקבים ונצלו לטובתכם גם

    את מבצעי הסופר השווים. הנה 12 ההמלצות שלנו. שנה טובה.

     

    1. ויתקין: קריניאן 2010

    ההפתעה הגדולה של הטעימה. בציר תשיעי לקריניאן של ויתקין, יין שסלל את הדרך ליקבים רבים והיווה השראה לאזרח פה, באופן טבעי, זנים ים תיכוניים אחרים.

     

    אחרי שנתיים פחות טובות שלו, טעמנו תצוגת תכלית מרשימה, סימפוניה לזן ולמקום. יין אדום-רובי שחור עמוק, צפוף מאד, שסוערים בו פירות שחורים ותבלינים. ואף על פי כן הוא נשאר רענן ומאתגר. יין מרגש ונפלא שמתמסר כבר עכשיו. חפשו גם את המחוזק שלהם בסגנון פורט עם קריצת עשן. 105 שקלים.

     

     (צילום: שקד בן שדה)
    (צילום: שקד בן שדה)

     

    2. שפיה: קברנה מרלו 2007

    בכפר הנוער מאיר שפיה לומדים תלמידי בית הספר החקלאי במסגרת מגמת כרם-יקב את כל שיש לדעת אודות כרמים, גידול וייצור יין. הם מטפלים בין השאר בענבים מזן קריניאן ומורבדר ומייעץ להם היינן קובי ארנס (חפשו את האסטייט רד בלנד של יקב ארנס שלו).

     

    כל היינות שיוצאים מידי הנערים מוצלחים ממש אבל שבה את לבנו הבלנד המעולה הזה, שהוא מאוזן ושופע טעמים מתפתחים. לא תרצו להניח לו. המכירה בארגזים של 6 כשכל בקבוק עולה 40 שקלים, דרך רותי בן ישראל, רכזת ענף כרם-יקב בטל' 052-4659246. שווה לברר אצלה גם על סיור בכפר הנוער ובסופו טעימות ביקב.

     

     (צילום: שפייה)
    (צילום: שפייה)

     

    3. קינטה דו קראשטו : קראשטו אדום (פורטוגל)

    מעמק הדורו בפורטוגל, מגיע יין שולחני פשוט וחינני, שהפך ליין הבית אצלנו. בלנד של זני ענבים אופייניים לעמק הדורו (טינטה רוריז', טינטה בארוקה, טוריה פראנקה וטוריגה נסיונאל), כולם מכרמים בני 20 ומעלה, ללא מגע עץ, הניבו יין שופע פירות אדומים ותבלינים. קל ורענן שרצוי לצנן היטב. 39 שקלים - שיחוק אמיתי בגזרת המחיר הזו.

     

    (צילום: שיר אדיבי) (צילום: שקד בן שדה)
    (צילום: שיר אדיבי)

     

    4. יקב רמת הגולן: ירדן מרלו 2009

    כן-כן, בדיוק כמוכם, גם אנחנו אוהבים לדבר סרה על הענב הנודניק הזה. אבל דווקא ביין-התווית הקלאסי של "ירדן" מתחבא אחד הביטויים הנעימים למרלו ישראלי.

     

    יין קטיפתי, מאוזן מאד ומלטף עם טעמי פרי בולטים של דובדבן ותבלינים טריים. יישון ארוך בחביות עץ קטנות, חלק ניכר מהן חדשות, הניב פה הפתעה אלגנטית שמתפתחת לאורך הארוחה. ילווה יופי מנות כבש וטלה, שווה גם לקנות ולשכוח ממנו לשלוש שנים. יין נגיש שהוא תמורה נפלאה לכסף. 89 שקלים. כשר.

     

     (צילום: כפיר חרבי)
    (צילום: כפיר חרבי)

     

    5. ברקן : פטי ורדו ופינוטאז' ספיישל ריזרב 2010

    סדרת היוקרה החדשה של ברקן כוללת יינות זניים ממיטב איזורי היין בישראל. הכי אהבנו פינוטאז' שוקולדי ומלוח מכרם תל צפית ופטי ורדו פרוע מהגליל העליון. שניהם אלגנטיים מלמעלה אך תחתם רוחש עולם פראי ואפוף קסם. תגלית נעימה במחיר מנצח, ששווה לעקוב אחר חידושיה. 70 שקלים. כשר.

     

     (צילום: אייל קרן)
    (צילום: אייל קרן)

     

    6. עמק האלה: אבר רד 2010

    בלנד עולץ של ענבים מזן קברנה סוביניון ומרלו, זנים נדושים למדי בדרך כלל שכאן הצליחו לנפק יין נעים, קליל ופירותי, עם ניחוחות ציפורן ומנטה. העץ נוכח, אבל רק ברקע. יין נגיש שיתחבב על כל יושבי השולחן עם תג מחיר שווה. 69 שקלים. כשר.

     

     (צילום: אייל קרן)
    (צילום: אייל קרן)

     

    7. ת'ורן קלארק : שיראז טרה ברוסה 2010 (אוסטרליה)

    שיראז אוסטרלי מובהק כל כך. הכוס נצבעת בסגול עמוק והטעמים מזכירים פטל ופירות שחורים, שוקולד מריר ווניל שמגיע מחביות העץ האמריקאיות.

     

    כיפי לשתייה כבר עכשיו אבל ודאי ימשיך ויתפתח עוד. יין אוכל כריזמטי ועסיסי שיוציא את המיטב ממנות בשריות. יין פירותי וחגיגי שכולו ערב חג. 90 שקלים.

     

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

     

    8. פלאם: סירה רזרב 2011

    קסם של יין, שהופק בעיקר מענבי סירה מכרם דישון וכרם בן זמרה ומכיל גם 11% ענבי מורבדר שנותנים פה יופי של תוספת. שווה לפתוח אותו לפחות שעתיים לפני האוכל ואז ליהנות ממלואו, לצד בשרים צלויים וירקות שורש. אהבנו מאד. 129 שקלים. כשר.

     

     (צילום: שחר פליישמן)
    (צילום: שחר פליישמן)

     

    9. טוליפ: סירה רזרב 2011

    היין האהוב עלינו ביקב מצליח השנה לעניין עוד יותר. פירותי ונגיש אבל גם ניחן בניחוח תבלינים עשבוניים נוכח. פיתחו זמן מה לפני האוכל ופנו לו מקום בכוס גדולה ורחבה. 98 שקלים. כשר.

     

     (צילום: אסף שמע)
    (צילום: אסף שמע)

     

    10. מרינדו : מרינדו 2011

    ביקב מאור השוכן במתחם מרינדו שבקיבוץ עין גב, מייצרים כבר כמה שנים יינות עבור המסעדה והמעדניות הפזורות בארץ. היינות המצויינים הולמים ארוחות בשרים והם נמכרים במחיר מעולה ביחס לאיכותם הגבוהה, כך ששווה לחפש אחריהם במיוחד. הכי אהבנו את מרינדו 2011, שהוא בלנד של קברנה, מרלו וסירה. צפוף, דחוס פרי ותבלינים ובקצוות שלו יש אפילו מינרליות שלא אופיינית ליינות אדומים. מעולה כבר עכשיו ויש גם פוטנציאל יישון. 79 שקלים.

     

     (צילום: עומר מיכאלוב)
    (צילום: עומר מיכאלוב)

     

    לבנים:

     

    1. בנימינה: רוסאן רזרב 2012

    רוסאן נוסף בשוק היין המקומי (אחרי הרוסאן המהמם של תבור) וכמה שהוא משמח אותנו. זהו יין ראשון בנימינה שמקורו בכרמים מאזור הגלבוע ואל הזן המוביל נוספו גם ענבים מזן ויונייה ומרסאן. מתנה שווה ויין לבן נדהר לערב החג, בזכות ניחוחות דבש, טעם מתקתק ומאוזן. שתו קר קר. 73 שקלים. כשר.

     

     (צילום: גבריאל בהרליה)
    (צילום: גבריאל בהרליה)

     

    2. כרמל : ריזלינג כרם קאיומי 2011

    אחרי שבועיים בשווייץ, בהם שתיתי מדי ערב ריזלינג אחר (בעיקר גרמני או אוסטרי אבל לא רק), טעמתי את הריזלינג מכרם קאיומי. איזה תענוג צרוף שלא מבייש את הפירמה.

     

    יין קריר, חומצי ורענן, חד וישיר שלא נשרך אחר מתיקות או ארומטיות מוגזמת. האף והסיומת אמנם מבושמים פירות אבל הפה נשאר נקי ולימוני, לא מכאן. הפתעה מרעננת. 75 שקלים. כשר.

     

     (צילום: יקיס קדרון)
    (צילום: יקיס קדרון)


  4.  

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "דוז פואה: 12 היינות הטובים לחג"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים