שתף קטע נבחר

סטודנטים בסטייל: מעונות מעוצבים בעולם

מעונות הסטודנטים בישראל נראים כמו עוד בניין מגורים פשוט, אך מעבר לים יש לא מעט פרויקטים שבהם מעורבים בכירי האדריכלים ומעצבי הפנים. רגע לפני החזרה לאוניברסיטה, לפניכם מעונות מעוצבים במיוחד ברחבי העולם

בארץ הקודש מעונות הסטודנטים הם, לרוב, ברירת המחדל האחרונה של סטודנטים שלא יכולים להרשות לעצמם לשכור דירה. אבל מעבר לים, אוניברסיטאות רבות השקיעו מחשבה ומשאבים בבנייה ובעיצוב הבניינים המאכלסים את מעונות הסטודנטים. על פי דיווח של הגרדיאן הבריטי, בחלק מעיצוב המעונות אף מעורבים אדריכלים בכירים ומעצבי פנים.

 

עוד בנושא מעונות סטודנטים בערוץ הנדל"ן :

 

הקלאסי והוותיק

אוניברסיטת MIT במסצ'וסטס, ארה"ב, אינה רק נחשבת לאחד מהמוסדות האקדמיים היוקרתיים בעולם, אלא גם ידועה במעונות הסטודנטים שבה. אחד מהם הוא בית בייקר (Baker House), הממוקם על גדות נהר הצ'רלס בעיר קיימברידג' ותוכנן על ידי האדירכל אלבר אלטו.

 

במבנה קיימים 22 חדרי שינה בכל קומה, כל אחד מהם בנוי בצורה שונה. בנוסף, בבניין יש מספר חדרי אורחים וחדרי אוכל המיועדים לסטודנטים. הדבר הבולט ביותר בו הוא קירות הלבנים החומות שנראה כמו סלע אימתני. המבנה נחשב לאחד המקומות החביבים על הסטודנטים, גם מאוניברסיטת הרווארד הסמוכה.

 

מעונות הסטודנטים באוניברסיטת MIT (צילום מסך) (צילום מסך)
מעונות הסטודנטים באוניברסיטת MIT(צילום מסך)

 

טראסה נוסח אמריקה

בעיר קיימברידג' שבמסצ'וסטס, ארה"ב, קיים מוסד יוקרתי נוסף - אוניברסיטת הרווארד הידועה. מעונות הסטודנטים של האוניברסיטה, המכונים Peabody Terrace, תוכננו על ידי האדריכל הקטאלני ג'וזף לואיס-סרט במיוחד עבור סטודנטים נשואים, הלומדים לתואר שני.

 

המעונות כוללים שלושה מגדלים בגובה 22 קומות כל אחד, שממוקמים בסביבת עצים המרוחקת מהרחוב הראשי. המעבר בין המגדלים נעשה באמצעות גשרים שנראים כמו הגבהה של הרחובות עצמם.

 

מעונות הסטודנטים באוניברסיטת הרווארד (צילום מסך) (צילום מסך)
מעונות הסטודנטים באוניברסיטת הרווארד(צילום מסך)

 

ממבו איטליאנו

האוניבסיטה החופשית של העיר אורבינו באיטליה אמנם לא זוכה למוניטין רב מעבר לים מבחינה אקדמית, אך בכל הקשור למבנה המגורים של מעונות האוניברסיטה - מדובר ביצירת מופת של האדריכל האיטלקי ג'יאנצ'רלו דה-קרלו.

 

המבנה יכול להכיל 1,500 סטודנטים, והיתרון שלו הוא שמכל חדר שינה נשקף נוף עוצר נשימה. באופן כללי, יש שימוש רב בחומרים טבעיים במעונות, והסטודנטים מספרים כי מדובר באחד היתרונות המרכזיים בלימודים באוניברסיטה.

 

מעונות הסטודנטים באוניברסיטת אורבינו (צילום מסך) (צילום מסך)
מעונות הסטודנטים באוניברסיטת אורבינו(צילום מסך)

 

באחו האנגלי

אולי בזכות השדות הירוקים בולט מבנה מעונות הסטודנטים Nortfolk Terrace שנמצא באוניברסיטה של מזרח אנגליה. המבנה עצמו נראה כשילוב של גבעות ועמקים שניתן להגיע אליהם מרחוב מוגבה.

 

בכל "גבעה" קטנה יש 12 חדרי שינה, מטבחון וחדר אוכל קטן שמשקיפים לנהר. בצורה כזו, כל קבוצה של סטודנטים מתפקדת כמעין משפחה קטנה.

 

מעונות הסטודנטים באוניברסיטת מזרח אנגליה (צילום מסך) (צילום מסך)
מעונות הסטודנטים באוניברסיטת מזרח אנגליה(צילום מסך)

 

בין ציבורי לפרטי

עוד מבנה בערבות אנגליה הוא Cripps Bulding שנמצא באוניברסיטת סנט ג'ונס בקיימברידג'. הייחוד במעונות הוא השילוב שבין אזורים פרטיים לציבורים, והוא תוכנן כמו שטחי הקמפוס הקלאסיים באוניברסיטאות רבות בעולם.

 

המעונות כוללים חלונות זכוכית עצומים, שדרכם אפשר אפילו להציץ לשכנים. קומות הקרקע משמשות כמרחבים פתוחים ואילו על הגגות נבנו מרפסות רבות.

 

מעונות הסטודנטים באוניברסיטת סנט ג'ונס (צילום מסך) (צילום מסך)
מעונות הסטודנטים באוניברסיטת סנט ג'ונס(צילום מסך)

 

הקוביה הבריטית

יש שיגידו שמעונות הסטודנטים בקווינס קולג' שבאוקספורד, בריטניה, נראים כמו אנדרטה עצומה, אבל כשהאדריכל ג'יימס סטירלינג טען שהוא רוצה לתכנן את המעונות בצורת קופסה עצומה - אף לא אחד העז לדמיין שהמעונות יהפכו ליצירה בעלת ערך ארכיטקטוני.

 

הסטודנטים בקולג' טוענים שהם נהנים לחיות בקוביה המוזרה הזאת, הממוקמת על גדות הנהר, במיוחד בזכות הנוף הנשקף מהחלונות הגבוהים.

 

מעונות הסטודנטים בקווינס קולג'  (צילום מסך) (צילום מסך)
מעונות הסטודנטים בקווינס קולג' (צילום מסך)

 

טאג' מאהל בקמפוס

מגדלי המעונות של המכון ההודי לניהול (IIM) שבהודו נראים כמו צילינדרים אימתניים, אך משתלבים בנוף המדברי באזור זה. המבנה מחולק לחדרי שינה שנראים כמו תאים קטנים, וביניהם מסדרונות רבים המחברים בין כל התאים.

 

נוסף לכך, ברחבי המעונות נבנו מרחבי למידה קטנים, המאפשרים למידה בקבוצות קטנות - אך משתלבים בצורה הרמונית עם שאר המבנה.

 

מעונות הסטודנטים במכון הניהול ההודי (צילום מסך) (צילום מסך)
מעונות הסטודנטים במכון הניהול ההודי(צילום מסך)

 

אולר שוויצרי

שני האגפים העיקריים של Casa dell'Accademia - מעונות הסטודנטים באקדמיה לארכיטקטורה בשוויץ, נבנו כמו שני סכינים עצומים שחותכים בגב ההר בעיר מנדריציו.

 

האמת היא שהמבנה עצמו נראה שייך יותר לאתר סקי יוקרתי מאשר מוסד אקדמי, מה שהופך אותו לפופולרי בקרב סטודנטים לארכיטקטורה. מטבח משותף וסלון מחברים בין חדרי השינה ובכל צד ישנה גינה גדולה.

 

מעונות הסטודנטים באקדמיה לארכיטקטורה (צילום מסך) (צילום מסך)
מעונות הסטודנטים באקדמיה לארכיטקטורה(צילום מסך)

 

360 מעלות

מעונות הסטודנטים המכונים "טיטגן" שבשכונת אורסטד בעיר קופנהגן בדנמרק, תוכננו בצורה יצירתית ומרשימה על ידי אדרכילים דניים מקומיים. המבנה מתפקד כמו כפר גדול ועגול, שבמרכזו נמצאים האזורים המשותפים של הסטודנטים וחדרי השינה ממוקמים כלפי חוץ.

 

כמו כן, נעשה שימוש רב בחומרים טבעיים כמו עץ אלון, אך האזורים הפנימיים נראים גולמיים יותר. הריהוט והווילונות צבעוניים, והסטודנטים מספרים שהחצר הפנימית נראית כמו גלגל ענק אחד גדול.

 

מעונות הסטודנטים בקופנהגן (צילום מסך) (צילום מסך)
מעונות הסטודנטים בקופנהגן(צילום מסך)

 

כפר אולימפי

את הכפר האולימפי מאולימפיאדת מינכן 1972 הסבו לפני מספר שנים למעונות סטודנטים מודרניים, שהפכו למבוקשים בקרב הסטודנטים הלומדים בעיר. מדובר ביחידות דיור נפרדות, בעלות מרפסת גג, אזור לשינה, פינת עבודה וחלון גדול.

 

נוסף לכך, מוסדות הלימוד בעיר מאפשרים לסטודנטים לצבוע את החלק הקדמי של יחידות הדיור - וכך הכפר עצמו נראה כמו ציור קיר ענק.

 

מעונות הסטודנטים במינכן (צילום מסך) (צילום מסך)
מעונות הסטודנטים במינכן(צילום מסך)

 

מה אתם חושבים על מעונות הסטודנטים שלכם? טקבקו לנו!

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
מעונות הסטודנטים בבאר שבע. כך זה נראה אצלנו
צילום: הרצל יוסף
מומלצים