שתף קטע נבחר

גינת ההפתעות: 3 מתכוני ירקות בטחינה

שניים מהמרכיבים האהובים במטבח הישראלי משתפים פעולה ויוצרים דואט מנצח וטעים. הרי לכם שלישיית מתכונים עם טחינה כירקות צלויים, כרובית בטחינה אסלית וגם אחת בטחינה עם שום שמיר

ירקות צלויים בטחינה

מתכון באדיבות השף עמית קאופמן, קייטרינג "טעם וצבע".

 

היא אמנם נראית מאד צבעונית ומושקעת אבל אל תטעו - מדובר במנה קלילה שמכינים בצ'יק צ'ק. אפשר כמובן להחליף את הירקות בהתאם לטעם האישי וגם לפי מה שניתן למצוא בשוק.

 

טיפ: מומלץ להגיש את המנה עם קליפות לימון או תפוז כבושות במלח - הן מוסיפות למנה ניחוח ייחודי.

 

המרכיבים ל-4 מנות:

1/2 כרובית

1 דלעת ערמונים

4 גזרים ננסיים

2 סלקים צהובים, קטנים קלופים וחצויים ל-2

2 סלקים אדומים, קטנים קלופים וחצויים ל-2

8 בצלצלי פנינה, קלופים

100 גרם שעועית שטוחה

1 כרישה

 

לטחינה:

100 גרם טחינה

מים קרים, לפי הצורך

חופן עלי נענע

 

להדר הכבוש:

1 לימון

1 כף מלח שטוחה

 


צילום: שירן כרמל 

(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את ההדר הכבוש: קולפים את הקליפה החיצונית של הלימון ומניחים בכלי קטן. מערבבים עם המלח וסוגרים למשך 24 שעות. מסירים את המלח ושומרים מכוסה עם מעט שמן זית.
  2. מכינים את הירקות: מפרידים את הכרוביות לפרחים גדולים. חוצים את דלעת הערמונים ומסירים את הגרעינים, מחלקים כל 1/2 לפלחים, משאירים את הקליפה. מסירים את השכבה החיצונית של הכרישה וחותכים לחתיכות ברוחב של כ-5 ס"מ. קולפים את הגזרים ומשאירים כ-2 ס"מ מהגבעולים.
  3. מסדרים את כל הירקות בתבנית רחבה עם נייר אפייה בשכבה אחת, ממליחים ומפזרים מעט שמן זית, צולים בתנור בחום של 200 מעלות במשך כ-20-30 דקות. במהלך הצלייה מוציאים את הירקות שמוכנים כדי שלא יבושלו יתר על המידה.
  4. מכינים את הטחינה: שמים את הטחינה, המים והנענע. טוחנים באמצעות בלנדר מוט, עד לקבלת טחינה במרקם יציב. מתבלים במלח ושומרים.
  5. להגשה: שמים מעט מהטחינה בתחתית צלחת הגשה מרכזית או צלחות אישיות. על הצלחת מסדרים את הירקות הצלויים כשהם קרים, מפזרים מעט נענע וקליפות לימון כבושות חתוכות לעיגולים או לפרוסות ומגישים.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

כרובית בטחינה

מתכון של חוסאם עבאס ממסעדת "אלבאבור".

 

המרכיבים ל-6 סועדים:

1 קילו כרובית, טרייה ושלמה

שמן לטיגון

1 כוס טחינה בארכה

1 כוס מים קרים

1/2 כוס לימון טרי

1 כפית סומק

1/2 כפית מלח

 

אופן ההכנה:
  1. חותכים את הגבעולים מהכרובית ומחלקים אותה לפרחים. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את פרחי הכרובית עד הזהבה, מוציאים מן השמן ומסננים היטב.
  2. מערבבים היטב בקערה את הטחינה עם המים הקרים ומיץ הלימון, מוסיפים סומק ומלח.
  3. מוסיפים לקערה את פרחי הכרובית ומערבבים. מגישים קר.

 

כרובית בטחינה שום שמיר

מתכון של מסעדת "בר קיימא".

 

טיפ: לפני ההגשה ניתן לפזר בצל ירוק מעל המנה.

 

המרכיבים:

1 כרובית

200 גרם טחינה

1/2 צרור שמיר

4 שיני שום

3 גבעולים של בצל ירוק

מיץ מלימון אחד

שמן זית

מלח, פלפל

 


(צילום: ירון ברנר) 

(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

1.מפרקים כרובית לפרחים.

2.חולטים את הפרחים עד שהם חצי רכים.

3.קוצצים את השום והשמיר דק. לטחינה מוסיפים את השום והשמיר הקצוצים ומערבבים.

4.מכניסים את הכרובית לתבנית אפייה ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.

5.שופכים על הכרובית את הטחינה עם השום והשמיר ומכניסים לתנור, שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כ-20 דקות.

 

 


 

לפנייה לכתב/ת
צילום: ירון ברנר
טעימה. כרובית בטחינה
צילום: ירון ברנר
מומלצים