פנק אותם: 3 מתכוני דגים בטחינה
ניר צוק ("קורדיליה") פותח שולחן ומגיש שלישיית מתכוני דגים בטחינה שכיף לארח איתם: פילה דג בטחינה ירוקה ועלי גפן, פילה לברק אפוי בטחינה, נענע וטפנד וגם קבב טונה על מצע סלט עגבניות מעודן
פילה לברק אפוי בטחינה, נענע וטפנד
המרכיבים ל-6 מנות:
6 דגי לברק, מפולטים ונקיים מעצמות
1 כף טחינה גולמית
1 כוס יוגורט
צרור נענע
3 שיני שום
1/2 כוס שמן זית
חופן זיתי קלמטה, מגולענים
ראש חסה ערבית, נקי ויבש
אופן ההכנה:
- מכינים את הטפנד: שמים במעבד מזון את הזיתים יחד עם השום ותוך כדי טחינה מזלפים את שמן הזית עד לקבלת ממרח זיתים.
- מכינים את היוגורט: מערבבים כף טחינה גולמית עם כוס יוגורט, מוסיפים נענע קצוצה ומניחים בצד.
- מכינים את הדגים: מסדרים את הדגים על מגש מרופד בנייר אפייה משומן עם מעט שמן, ממליחים ומפלפלים, מושחים את הדגים בציפוי היוגורט שהכנו.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 220 מעלות למשך כ-7 דק'.
- חותכים את החסה לרצועות דקיקות, מוסיפים מעט נענע קצוצה, ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
- מרכיבים את המנה: מניחים את החסה על הצלחת, עליה את הדגים שיצאו מהתנור ומעל ומסביב מזלפים מעט טפנד.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- לא אנטי בכלל: המדריך השלם לאנטיפסטי
- אבו ירק: 5 מתכוני אבוקדו לא שגרתיים
- טחונים בטחינה: 3 מתכוני שומשום גליליים
פילה דג בטחינה ירוקה ועלי גפן
המרכיבים ל-6 מנות:
6 פילטים דגי בס במשקל 400 גרם - אפשר להחליף בפילה דניס, פילה בורי או בפילה מוסר
200 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות טחינת פטרוזיליה "בארכה"
100 מ"ל יין לבן, יבש
100 גרם עלי גפן כבושים
אופן ההכנה
- מביאים לרתיחה במחבת את היין ועליי הגפן, מבשלים כ-3 דקות על אש קטנה ומוסיפים את השמנת והטחינה.
- מתבלים ומבשלים במשך 3 דקות נוספות.
- מסדרים את הדגים על תבנית משומנת, מתבלים במלח ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 8 דקות .
- להגשה: מסדרים את הדגים בצלחת ויוצקים את הרוטב החם מעל.
קבבוני טונה וטחינה על מצע סלט עגבניות
המרכיבים:
לקבב:
800 גרם טונה מקופסה
2 בצלים, קצוצים דק
3 שיני שום, קצוצות
צרור פטרוזיליה, קצוץ
2 כפות טחינה גולמית
100 גרם פירורי לחם
גרידה מלימון 1
עגבנייה קצוצה
לסלט עגבניות:
6 עגבניות אדומות (עדיפות לעגבניות תמר בשלות)
3 שיני שום, קצוצות
חופן זיתים סורים, מגולענים
צרור פטרוזיליה, קצוץ
צרור כוסברה, קצוץ
1/3 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
- מכינים את קבבוני הטונה: מסננים ומעבירים את הטונה לקערת ערבוב, ומוסיפים את כל המרכיבים.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעצבים את התערובת לקבבים, וצולים בשמן זית בעדינות (לא לייבש למוות).
- מכינים את סלט העגבניות: קוצצים את העגבניות, מוסיפים זיתים, פטרוזיליה וכוסברה, מזליפים שמן זית, לימון ומוסיפים שום ומתבלים היטב.
- הגשה: כשהקבב מוכן, מניחים אותו חם על סלט העגבניות הקר ובתיאבון.
קבבוני טונה על מצע של סלט עגבניות (צילום: דודו אזולאי)