שתף קטע נבחר

חוקרי הרווארד: הפירות שמורידים הסיכון לסוכרת

חוקרים אמריקנים אספו נתונים משלושה מחקרים גדולים שעקבו אחרי 185 אלף נבדקים וקבעו: אכילת אוכמניות מדי יום מפחיתה הסיכון לסוכרת ב-26%. ומה לא מומלץ לאכול? "זמנים בריאים" ב"ידיעות אחרונות" עם התשובה

רוצים להרחיק את מחלת הסוכרת ? מחקר חדש מגלה שישנם פירות שכפי הנראה בריאים יותר עבורכם. במחקר שנעשה באוניברסיטת הרווארד שבארצות הברית נמצא שאכילת מגוון רחב יותר, אך לא כמות גדולה יותר, של פירות מורידה משמעותית את הסיכון לסוכרת מסוג ‭.2‬ עובדה זו עוררה את סקרנותם של החוקרים בנוגע לעוצמת ההשפעה של פירות מסוימים בהשוואה לאחרים על איזון הסוכר בדם.

 

 

עוד על סוכרת:

 

לשם כך נאספו נתונים משלושה מחקרים גדולים שעקבו אחר צריכת מזון אצל 185 אלף נבדקים במשך 12 שנים. ‭12,198‬ מהנבדקים פיתחו במשך השנים סוכרת מסוג ‭.2‬ לאחר עיבוד כל הנתונים הבריאותיים וההתנהגותיים מצאו החוקרים שאכילת אוכמניות באופן מיוחד, וכן ענבים, תפוח עץ, אגס, בננה ואשכולית - קשורה בירידה בסיכון למחלת הסוכרת.

 

לאוכמניות הייתה ההשפעה החזקה ביותר. אכילת מנה אחת של אוכמניות ביום, חמישה ימים בשבוע, הורידה - לדברי החוקרים - את הסיכון לסוכרת ב-‭.26%‬

 

לעומת זאת אכילת תות שדה, תפוז, אפרסק, שזיף ומשמש לא שינתה את הסיכון לסוכרת, ואילו שתיית מיץ פירות במקום אכילת הפרי עצמו מעלה משמעותית את הסיכון לסוכרת.

 

ההמלצה על כן היא לאכול שלוש מנות מהפירות המומלצים ליום. שימו לב שמנת פרי מכילה עד 15 גרם פחמימות וכ-60 קלוריות. מנה אחת של פרי שווה ל-‭2/3‬ כוס אוכמניות טריות או קפואות, תפוח עץ קטן, אגס קטן, בננה קטנה או אשכולית גדולה.

 

אם תאכלו כמה שקדים או אגוזים ללא מלח יחד עם הפרי, יואט עוד יותר קצב ספיגת הסוכר מהפרי.

 

הכותבת היא דיאטנית קלינית , טל הבריאות - המרכז לתזונה נכונה, חברת עמותת הדיאטנים עתיד

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תות שדה, תפוז, אפרסק, שזיף ומשמש לא שינו את הסיכון לסוכרת
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים