שתף קטע נבחר

בגלל החניה: ריב שכנים הגיע עד בית משפט

בני זוג קנו פנטהאוז בנתניה ובמשך 11 שנים נהנו מהחניה המקורה היחידה בבניין. אבל אז ניתן צו רישום לבית משותף, שבטעות העניק את החניה לשכנים. אלה ניסו לנצל את הבלבול, אבל השופטת העמידה אותם במקום

ב-1999 רכשו בני זוג דירת פנטהאוז מפוארת בנתניה ישירות מהחברה הקבלנית שבנתה את הבניין. עקב הקרבה המשפחתית לאחד ממנהלי החברה, ונוכח העובדה שרכשו את הדירה הטובה ביותר בבניין, זכו השניים להצמיד לדירה הנרכשת את החניה הטובה ביותר - חניה מקורה.

 

עוד פסקי דין מעניינים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

במשך 11 שנים חנו בני הזוג בחניה המקורה באין מפריע, עד שב-2007 ניתן צו לרישום הבניין כבית משותף, ובו - למרבה התדהמה - הוצמדה החניה לדירה אחרת. אם לא די בכך, השכנים שכעת זכו בחניה המקורה דרשו מבני הזוג לסלק את ידם מהחניה לאלתר, ואף פנו לשם כך למפקחת על המקרקעין.

 

בעקבות כך מיהרו בני הזוג להגיש תביעה לתיקון צו הרישום. בתביעה, שהוגשה לבית המשפט המחוזי בלוד באמצעות עו"ד דורון אדדי, נטען שהחניה הוצמדה לדירה הלא נכונה כתוצאה מטעות שנפלה בתשריט. עוד נטען שהצמדת החניה מנוגדת להסכם הרכישה שלהם. לסיום טענו כי השכנים מנסים לנצל את הטעות לטובתם בניגוד לדין.

אילוסטרציה. "במשך שנים מחלו המשיבים על זכויותיהם?" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה. "במשך שנים מחלו המשיבים על זכויותיהם?"(צילום: shutterstock)

מנגד טענו פרקליטיהם של הנתבעים, עורכי הדין אברהם ללום ולירון לוי מחבובי, שהרישום בטאבו משקף נכונה את הסכמותיהם עם החברה הקבלנית. לטענתם, המבקשים פלשו לחניה שלא כדין ועצם העובדה שלא התלוננו על כך לאורך השנים, אינה פוגעת בזכותם החוקית ליהנות מהחניה.

 

זיהוי החניה: מקורה או לא?

השופטת בלהה טולקובסקי סקרה את הסכמי המכר של הצדדים וקבעה כי ההסכם של הנתבעים מעיד בבירור שרכשו חניה לא מקורה, בניגוד לבני הזוג שתבעו. השופטת טולוקובסקי, שהתרשמה כי המבקשים השתמשו בחניה שבמחלוקת מאז 1999, כתבה עוד כי אין זה סביר שבמשך שנים כה רבות מחלו המשיבים על זכויותיהם ולא אמרו דבר לשכניהם.

 

לאחר שקבעה שהחניה מוצמדת לדירת התובעים ציינה השופטת שבדרך כלל לא נוהג בית המשפט להיעתר בקלות להורות על שינוי רישום בטאבו. עם זאת, כאשר מדובר ברישום מוטעה, ובמקרה שבו צד שלישי לא נפגע מכך - יש להיעתר לבקשה ולהורות על תיקון הרישום.

 

רכישת דירה היא פעמים רבות העסקה החשובה והמשמעותית ביותר שאדם מבצע בחייו. בעסקה שכזו הוא משקיע את מיטב כספו, שנחסך בעמל רב, ולכן בטרם החתימה על ההסכם יש לבדוק בקפידה את החוזה והמסמכים הנלווים. לבדיקה זו משנה תוקף כאשר מדובר ברכישת דירה מקבלן, שכן כמות המסמכים שהרוכש נדרש לחתום עליהם גדולה למדי.

 

על מנת למנוע תקלות יש לבדוק את תיאור הדירה וכל מה שהוצמד לה (חניות, מחסן, גינה וכיו"ב) בכל מקום שבו מופיע תיאור זה. כלומר: בחוזה, במפרט ובייפוי הכוח. לאחר מכן, יש לפנות לתשריט הנספח לחוזה ולוודא שהתיאור תואם את התשריט.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים