שתף קטע נבחר

שומר נא עלינו: 2 מתכונים עם שומר

בגינה של מיכל וקסמן, ניצחו בגאון שורשי השומר בריאליטי ההישרדות שהוא החורף. הפרס: צמד מתכונים במטבחה - סלט שומר עם נענע וגם שומר צלוי בלימון ועראק

לא קל להיות גינת ירק בחורף, אפילו לא בגירסתו התל אביבית המתונה בדרך כלל. יש מי שהתקשה לשרוד את הסופה מלפני שבועיים, ויש מי שהחורף בשבילו בעדיפות ראשונה וקור וגשם הם עבורו סם החיים.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

משבדיה עם הל: 5 מאפים לחג המולד

גברת פלפלת: סטייק פריזאי ברוטב פלפל

גשם של קובבות: 4 מתכונים לא שגרתיים 

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

כשעליתי לגג לבדוק מה שלום הגינה שלי גיליתי בה חיילי שומר זקופי עלים, שמראם הרענן מביא איתו את בשורת פריכותם המושלמת ורמיזות האניס העדינות שהיא נושאת בתוכה.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

חוץ מהשומרים נראו מכלי הירקות כמו כנס משפחתי רב דורי של משפחת המצליבים הענפה: עמודי ברוקולי בוהקים בירוק לצד כרוביות פצפונות שמסמיקות בתוך עלי המחבוא שלהן, כמה צנוניות אחרונות שטפחו בגשם וכרובים שניצלו ממתקפת זחלים רעבים שלא יכלו לקור.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

על עץ הלימון שבחצר מתחתי בוהקים לימונים בצהוב עז, שכמו השומרים גם הם עכשיו בשיאם - קליפתם ריחנית והם מלאי מיץ להתפקע. אין כמוהם זיווג מושלם לשומר בבישול, בצלייה או בסלט.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

אספתי מכאן ומכאן, שידכתי ביד קלה וזה מה שיצא:

 

שומרים צלויים בלימון ועראק

שומר ולימון הם צמד חמד. השילוב ביניהם מעניק מתיקות וחמיצות, וביחד מתקבלים יופי של טעמים בכל צורת הכנה.

 

טיפ: כשצולים שומרים הם מקבלים טעם אניסי עמוק, רכות ומתיקות שמעט גבינת פרמזן מגוררת תביא לכדי שלמות.

 

שימו לב: מבין השומרים כדאי לבחור את אלה הרחבים והשמנים שהם גם הבשרניים יותר. אם יש בראשם נוצות עלים אל תזרקו אותם, הם יביאו איתם חיזוק טעמים בבישול וגם בסלט.

 

המרכיבים:

3-4 שומרים לא גדולים, חצויים לאורכם

מיץ וגרידה מלימון עסיסי וטרי

1/2 צ'ילי אדום טרי, פרוס דק

1 שן שום, פרוסה דק

3 כפות שמן זית

1 כפית עראק - אפשר להשתמש במקום באוזו או בפרנו

מלח ים - לפי הטעם

 

להגשה:

פרמזן מגורר

 

אופן ההכנה: 

  1. מסדרים את חצאי השומרים בתבנית שמכילה אותם בדיוק בשכבה אחת כשהצד החתוך כלפי מטה.
  2. מפזרים עליהם צ'ילי, שום, גרידת לימון ומלח. יוצקים עליהם מיץ לימון ושמן זית ומנערים מעט את התבנית לפיזור אחיד.
  3. מכסים את התבנית בנייר כסף ומניחים אותה בחלקו התחתון של תנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 30 דקות.
  4. מסירים את נייר הכסף וצולים 5 דקות נוספות במרכז התנור.
  5. הגשה: מגררים פרמזן מעל השומרים ואוכלים חמים או פושרים.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

 

סלט שומר, קולורבי ונענע

הסלט הזה הפך למרענן הרשמי של החורף שלנו - הוא נותן בעיטת ריענון לכל תבשילי החורף הכבדים שבילו שעות בתנור או על הגז, וגם בו חוגגים יחד שומר ולימון.

 

המרכיבים:  

2-3 צנוניות גדולות

2 קולורבי מקולפים

1 שומר עם העלים (אם יש כאלה)

1 צרור רשאד או רוקט

חופן נדיב של עלי נענע

מיץ וגרידה מלימון שלם ועסיסי

שמן זית - בנדיבות

מלח ים - לפי הטעם

 

 (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות. קוצצים את העלים.
  2. מערבבים בקערה ומוסיפים מיץ וגרידת לימון, מלח ושמן זית. אוכלים מיד לצד תבשילים חורפיים שזקוקים לריענון.

 

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

 

עוד דברים טעימים להכין משומרים תמצאו כאן.

 

 

  • לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
שומרים צלויים בלימון וערק
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים