שתף קטע נבחר

ליברמן מודה: יש סחבת ברשות המקרקעין

מנהל רשות מקרקעי ישראל, בנצי ליברמן, הסעיר את הוועדה לביקורת המדינה שדנה בממצאי דו"ח המבקר על היחסים שבין שר השיכון למנהל הרשות. לדברי ליברמן, מכתבי תלונות של אזרחים לרשות נפתחים רק אחרי שנה ולפחות 20 אלף תיקים ממתינים לטיפולו. השר לשעבר אטיאס: "אזרחים מתוסכלים היו מתקשרים אליי כי במקומות אחרים לא מצאו אוזן קשבת"

מכתבי תלונות של אזרחים לרשות מקרקעי ישראל (לשעבר מינהל מקרקעי ישראל) נפתחים ומטופלים רק לאחר חצי שנה לפחות מרגע הגעתם. גילוי זה של בנצי ליברמן, מנהל הרשות, הסעיר היום (ד') את הוועדה לביקורת המדינה במהלך דיון שערכה בנוגע לממצאי דו"ח מבקר המדינה על היחסים שבין שר הבינוי והשיכון לבין מנהל רשות מקרקעי ישראל.

 

מקרקעי ישראל - עוד כותרות בערוץ הנדל"ן :

 

ליברמן גילה כי 20 אלף תיקים ממתינים לטיפולו, מאחר ש"חיסול סוגיות שלא טופלו במשך שנים הוא תהליך ארוך". לדבריו, שיווק קרקעות לבנייה הוכפל בשנים האחרונות, "אבל יש לנו חוסר עמוק בעובדים, כל כוח האדם הנוכחי עושה ככל יכולתו להתגבר על הפיגורים, וכבר מסתמן שינוי לטובה".

 

יו"ר הוועדה ח"כ אמנון כהן (ש"ס), שנדהם ראשון מגילויי ליברמן, הטיח בו כי "תסכולי הציבור מהסחבת שלכם גורמים לחשדות בשחיתות ופוגעים בתדמית המינהל. אתם חייבים להקים בדחיפות מחלקה לפניות הציבור, כי האזרח הקטן שנשחק בביורוקרטיה שלכם צריך לקבל את המענה הכי מהיר. אין לו כוח כמו לבעלי האמצעים שמעסיקים עורכי דין עשירים, שיודעים איך להגיע למינהל ולהזיז דברים".

 

נציג משרד מבקר המדינה, שמואל גולן, אמר כי שר השיכון הקודם, אריאל אטיאס, נהג להתערב עד לפרטי פרטים בעבודת המינהל, אפילו יתר על המידה. אטיאס הוסיף על כך כי מאות אזרחים מתוסכלים היו מתקשרים מדי שבוע ללשכתו - כי במקומות אחרים הם לא מצאו אוזן קשבת למצוקתם.

 

"אי אפשר היה להתעלם מזעקותיהם ולא הייתה אפשרות לקדם מדיניות, בלי לטפל במקרים הפרטניים. הכי מחרפנת היא העובדה שפקידי המינהל פשוט לא עונים לאזרחים, והשר לעתים חסר אונים מולם, גם אם הוא נבחר הציבור, וקורבנות האטימות נאלצים לראות בו כתובת יחידה להקל על מצוקותיהם", אמר השר לשעבר.

 

כדאי להיזהר משחיתות

השר הנוכחי, אורי אריאל, טען כי "היום ניכר שיפור רב בעבודת הרשות, וסוגיות שהיו תקועות 10-20 שנה, ייפתרו תוך חודשים. אבל עדיין יש מקום רב לשיפורים, בעיקר בקשר עם האזרח". עם זאת, השר ציין כי "מקרים פרטניים רבים אינם נכללים בשום הגדרה, אבל כשכולם מסכימים שזהו מצב לא תקין, האם לא השר הוא זה שצריך להתערב אישית כדי לתת להם תשובה"?

 

אריאל הבטיח לקבוע נוהל פנימי להתייעצות בין השר לרשות מקרקעי ישראל, שיועבר גם לעיונם של אנשי מבקר המדינה. ח"כ מיקי רוזנטל (עבודה) העיר כי "אסור שפגישות השר עם ראש המינהל, ייעשו בחדרי חדרים כדי שלא ייחשדו בשחיתות. על השר לעשות זאת באמצעות מועצת הרשות, ובנוכחות אנשים נוספים. כי גם אם כולם מתכוונים לטובה, כולל השר הנוכחי והקודם, הרי עצם האפשרות שיעלו חשדות היא קרקע פורייה לבעיות".

 

מנהל הרשות ליברמן הדגיש בסיכום הדיון כי מעורבות השר הנוכחי כמו הקודם היא רק ב"סוגיות הכרחיות, כדי לפתור חסמים ממשלתיים, ומעולם הם לא פנו אליו בעניינים אישיים". אבל הוסיף כי העובדה ששר השיכון הוא גם יו"ר מועצת מקרקעי ישראל מהווה יתרון אדיר לעבודה שוטפת ונקיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות גלובס
בנצי ליברמן, מנהל רשות מקרקעי ישראל
צילום: באדיבות גלובס
מומלצים