שתף קטע נבחר

נרשמו לתואר בחינוך, יקבלו רק תעודת הוראה

אקדמאים בני המגזר הערבי במכללת דוד ילין הירושלמית טוענים: רק זמן רב לאחר שהתחילו את התואר בחינוך מיוחד נודע להם שבתום שנתיים יקבלו רק תעודת הוראה ולא תואר כפי שהובטח להם לכאורה ע"י ההנהלת המכללה. המכללה בתגובה: "לא הובטח להם"

המגמה של הסבת אקדמאים להוראה הולכת ומתחזקת, אך המכללה לחינוך ע"ש דוד ילין בירושלים מתעקשת להערים קשיים על הסטודנטים שרוצים לקבל את התואר הנכסף. מפניות שהגיעו ל-ynet מסטודנטים לחינוך מיוחד במכללה, נטען שרק לאחרונה התוודעו לעובדה כי עם תום תקופת הלימודים שאמורה להימשך שנתיים הם יקבלו רק תעודת הוראה במקום תואר B.Ed בחינוך מיוחד כפי שהובטח להם לכאורה על ידי הנהלת המכללה.

 

עוד כתבות במדור הלימודים :

 

הסטודנטים, בני המגזר הערבי, הם בוגרי תואר ראשון מאוניברסיטאות שונות לרבות אוניברסיטת ביר זית שברמאללה, אוניברסיטת בית-לחם ואחרות. מתוך רצון להשתלב במערכת החינוך בישראל, הם פנו למסלול למסלול להסבת אקדמאים בשפה הערבית במכללת דוד ילין ומאחר שכבר היו בעלי תואר ראשון הובטח להם כי יוכלו ללמוד במסלול מקוצר לקראת תואר B.Ed, בשנתיים בלבד.

 

מחאת הסטודנטים במכללת דוד ילין (צילום: ממדיוח תיריאקי) (צילום: ממדיוח תיריאקי)
מחאת הסטודנטים במכללת דוד ילין(צילום: ממדיוח תיריאקי)

 

"שנה וחצי אנחנו לומדים ורק עכשיו נודע לנו שבתום תקופת הלימודים אנו הולכים לקבל תעודת דיפלומה בחינוך מיוחד ולא תואר", כתבו הסטודנטים במכתב שנשלח ל-ynet. "כל זאת בגלל ההסבר הלוקה בחסר מצד המורים והמדריכים של המכללה במחלקה של הערבים. בעקבות זאת פנינו להנהלת המכללה במכתב ופרסנו בפניהם את מצבנו המיוחד. הופתענו שוב פעם לקבל תשובה שלילית מצד ההנהלה ואף חשנו אי-אכפתיות למצבנו".

 

"אנחנו מפסידים את התואר שלנו" 

המכשול המרכזי שעומד בפני 33 הסטודנטים, שבימים אלה נמצאים בשלהי השנה השנייה ללימודיהם (שכאמור, הייתה אמורה להיות האחרונה) הוא שלא נמצא בידיהם אף מסמך המתעד את הבטחותיה לכאורה של המכללה בדבר משך המסלול לקראת קבלת תואר החינוך.

 

"הרכזת שלנו הבטיחה לנו ועוד דובר ביום הפתוח אמר שנקבל את זה", מספר ממדיוח תיריאקי, נציג הסטודנטים. "אין לנו מסמך שהבטיחו לנו את זה אבל לא יכול להיות שכל 33 הסטודנטים שבמסלול אומרים את אותו הדבר, נכון? התחלנו להתייעץ עם ההנהלה של המכללה ואמרו שיש טעות ואף אחד לא מוכן להודות בה, ושלא נקבל את זה בכתב. על זה אנחנו מפסידים את התואר שלנו".

 

 (צילום: ממדיוח תיריאקי) (צילום: ממדיוח תיריאקי)
(צילום: ממדיוח תיריאקי)

 

בעקבות סירובה של המכללה לאפשר להם לסיים את לימודי התואר בשנתיים, יצאו הסטודנטים להפגין ברחבי הקמפוס והיום (ה') הם אף הצביעו ברגליהם ולא שבו לשיעורים לאחר אחת ההפסקות במערכת השעות. "אנחנו מתכוונים להמשיך בצעדים", מוסיף תיריאקי. "כשמישהו בא למשרד החינוך עם תעודת הוראה בלבד ולא עם תואר בחינוך, תמיד יעדיפו את מי שיש לו תואר. תואר בחינוך גם מעלה את המשכורות שלנו. אנחנו מתכוונים להמשיך בצעדים".

 

האם פניתם למשרד החינוך בנושא?

תיריאקי: "הלכנו למשרד החינוך והם אמרו אותו דבר. המכללה יכולה לעשות מה שהיא רוצה. כרגע אנחנו מחפשים את הצדק".

 

תגובות

מהמכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין נמסר בתגובה: "הסטודנטים הגיעו אלינו לתכנית להכשרת אקדמאים להוראה בחינוך המיוחד, בשפה הערבית, שאורכה כשנתיים. הסטודנטים הינם בעלי תואר ראשון ועם סיום התכנית אמורים לקבל תעודת הוראה. לצערנו, רק כעת, לאחר שנה וחצי של לימודים, בחרו להביע את הפתעתם ומחאתם על כך שלא יקבלו בשנתיים של לימודים תואר ראשון בהוראה".

 

למרות שבמוסדות אחרים אקדמאים בעלי תואר ראשון זוכים לפטור מקורסים ומכאן למשך לימודים קצר בהרבה בחרו לטעון במכללה כי "לפי הידוע לנו ומבדיקה מדוקדקת שערכנו לא הובטח להם עם תחילת לימודיהם תואר B.Ed. כמובן שאין לנו

כל יכולת לספק תואר B.Ed במשך שנתיים, בהיקף השעות הנלמד בתכנית. התכניות להכשרת אקדמאים להוראה, שאנו מפעילים גם בעברית, נחשבות ליוקרתיות ואהודות במערכת החינוך. מסיימיהן, שהינם אקדמאים, וכעת מחזיקים בתעודת הוראה, מתקבלים בברכה במוסדות חינוכיים ולמעשה לא נדרשים כלל לתואר B.Ed".

 

על אף תמימות הדעים בקרב הסטודנטים בחרו להוסיף במכללה כי "מקרב הסטודנטים בתכנית ישנם בהחלט כאלה המעוניינים בקבלת תעודת הוראה בלבד. לאלה מהם המבקשים בכל זאת תואר B.Ed, פנינו מיוזמתנו בהצעה לסיים את לימודיהם בשנה מלאה + סמסטר קיץ, בנוסף לתקופה שכבר למדו. הווי אומר: הם יקבלו את התואר בשלוש שנים וחצי, במקום בארבע. לעת עתה נענינו בשלילה להצעה זו".

 

ממשרד החינוך נמסר: "הנושא בטיפול ואחריות המכללה".

 

המידע הראשוני לידיעה זו הגיע באמצעות הדואר האדום

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ממדיוח תיריאקי
הסטודנטים מחו מחוץ לכיתות עם שלטים
צילום: ממדיוח תיריאקי
מומלצים