שתף קטע נבחר

אל תתביישו למתוח אותה: 5 מתכוני מוצרלה

איטליה בצלחת - גבי פנחסוב ("מרקו") עושה סיבוב בארץ המגף ומגיש חמישיית מתכוני מוצרלה. בתפריט: גראטן חצילים בסגנון כפרי, פסטה ברוטב עגבניות שרי, זיתי קלמטה ומוצרלה ועוד

גראטן חצילים בסגנון כפרי

מתכון שלוקח השראה מהמטבח של אמיליה רומאניה. במקום לשלוח לתנור את החצילים ברוטב העגבניות, מוסיפים לו שכבה עשירה של מוצרלה וגבינת פרמזן.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המרכיבים:

2 חצילים בלאדים שלמים 

200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

200 גרם פרמזן מגורדת

3 עגבניות תמר בשלות, מגורדות

חופן עלי בזיליקום טרי, קצוצים

מלח, פלפל

מעט סוכר

שמן זית לטיגון

 

אופן הכנה:

  1. קולים את החצילים על רשת ברזל על אש גלויה כ-10 דקות מכל צד ומצננים. לחילופין ניתן לקלות אותם בתנור בחום גבוה במצב גריל למשך כחצי שעה.
  2. מטגנים עם מעט שמן זית את העגבניות המגורדות ומבשלים במשך 20 דקות. מוסיפים מלח, פלפל ומעט סוכר (בכדי לאזן את חמיצות העגבניות). מוסיפים למחבת עלי בזיליקום קצוצים ומבשלים את התערובת 5 דקות נוספות.
  3. חוצים את החצילים ומניחים בתבנית חרס כשבשר החציל פונה כלפי מעלה. יוצקים מעל את רוטב העגבניות באופן אחיד ומפזרים בנדיבות את הגבינות המגורדות.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כרבע שעה או עד שמתקבלת שכבת גבינות. מומלץ להגיש עם לחם חם וטרי.

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

פסטה ברוטב עגבניות שרי, זיתי קלמטה ומוצרלה

 

המרכיבים:

1 חבילה פסטה לינגוויני, מבושלת לדרגת אל דנטה ומסוננת

1 סלסלת עגבניות שרי תמר חצויות

חופן זיתי קלמטה, קצוצות גס

חופן עלי בזיליקום

5 כפות שמן זית איכותי

2 כדורי מוצרלה, חתוכות לקרעים

4 שיני שום, פרוסות דק

מלח, פלפל שחור גרוס

  

אופן הכנה:

  1. מטגנים במחבת רחבה את השום יחד עם שמן הזית על להבה נמוכה. לאחר כדקה מוסיפים את עגבניות השרי ומגבירים את הלהבה. מוסיפים לתערובת זיתים, מלח ופלפל שחור גרוס ומקפיצים מעט את המרכיבים. 
  2. מוסיפים את הפסטה המבושלת לרוטב, מערבבים ומוסיפים את קרעי המוצרלה והבזיליקום.
  3. מערבבים את המרכיבים עד שהגבינה ניתכת מעט ומגישים.

 

ברוסקטה עם עגבניות, אורוגולה ומוצרלה

 

המרכיבים:

לחם איטלקי לבן, פרוס לפרוסות עבות

3 עגבניות, חתוכות לקוביות גסות

חופן עלי אורוגולה טריים ושטופים

2 כדורי מוצרלה, חתוכים לקרעים

5 כפות שמן זית כתית

מלח, פלפל שחור גרוס

 

להגשה:

מלח גס

פלפל שחור גרוס

מעט שמן זית

 

אופן הכנה:

  1. מסדרים את פרוסות הלחם במגש אפייה, מזלפים מעט שמן זית ומעט מלח גס.
  2. קולים את הלחם בתנור עד להזהבה.
  3. מניחים בקערה את קוביות העגבניות ועלי האורוגולה ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. מערבבים היטב את כל המרכיבים ומניחים מעל הלחם הקלוי.
  4. הגשה: מניחים את הלחם הקלוי בצלחת הגשה ומוסיפים את קרעי המוצרלה על העגבניות. מזלפים מעל שמן זית ובוזקים מלח גס ופלפל שחור.  

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

 

 

מוצרלה אלה פיציולה

 

המרכיבים:

3 כדורי מוצרלה טרייה, חתוכים לפרוסות עבות

4 עגבניות בשלות מאוד, מרוסקות

2 שיני שום קצוצות

4 כפות שמן זית

חופן על בזיליקום טרי, קרועים גס 

מלח, פלפל

 

אופן הכנה:

  1. מטגנים קלות את השום במחבת רחבה עם שמן זית. לאחר כדקה מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
  2. מסדרים בצלחת הגשה את פרוסות המוצרלה ויוצקים את הרוטב על הגבינה עד לכיסוי מלא. 
  3. מפזרים מעל את עלי הבזיליקום ומגישים עם לחם טרי וחם.

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

עגבניות ממולאות במוצרלה ועשבי תיבול

 

המרכיבים:

6 עגבניות בינוניות בשלות

250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

100 גרם גבינת שמנת

1 ביצה

חופן בזיליקום טרי קצוץ

חופן אורגנו טרי קצוץ

2 שיני שום כתושות

חופן פירורי לחם

3 כפות שמן זית

 

אופן הכנה:

  1. מרוקנים את בשר העגבניות בעזרת כפית, ומסדרים את העגבניות המרוקנות בכלי חרס.
  2. מערבבים בקערה נפרדת את גבינת השמנת יחד עם המוצרלה והביצה. מוסיפים שום, בזיליקום ואורגנו ומערבבים. מתבלים את התערובת במלח ופלפל ומערבבים שוב.
  3. ממלאים את העגבניות בתערובת הגבינות, מפזרים מעל מעט פירורי לחם ומזלפים מעט שמן זית.
  4. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

  • גבי פנחסוב הוא השף של מסעדת מרקו - מטבח איטלקי, גורדון 39, תל אביב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
כפרי. גראטן חצילים
צילום: דודו אזולאי
מומלצים