שתף קטע נבחר

משמחים לבב אנוש: יין חם, אייריש קופי ועוד

רותי קינן רוצה להתחמם עם קצת אלכוהול ומכינה אייריש קופי משובח עם שמנת, שוקו אלכוהולי וגם גלוויין - יין חם גרמני גדוש בציפורן, הל וקינמון

משנכנס אדר מרבים בשמחה וכדי לשמוח, כך סיפרו לנו תמיד, לא יזיק שיהיה בסביבה יין או משקה משכר אחר. כמי שלא מתווכחת עם מסורות, ובוודאי שלא עם הזדמנות ללגום מדי פעם משהו שקצת עולה לראש ומשכיח לכמה שעות את הבריאות שמקרטעת בימים נטולי זהות עונתית אלה והמצב הביטחוני-פוליטי-קיומי - תמיד יש איזשהו "מצב", לא? - גם לי בא להתחמם עם אלכוהול.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

גלוויין הוא יין חם ומתובל שאליו התוודעתי לפני שנים בגרמניה. שם הוא נמכר בחורף המושלג בכל פינת רחוב בערים הגדולות. כמה נחמד להסיר לרגע את הכפפות ולחבק בידיים קפואות את הכוס החמה, להגיש את המשקה הלוהט לשפתיים שכמעט כחולות מקור ולהרגיש איך הוא מחמם את הקרביים ומעפיל מהם כמעט מיד לשמח את המחשבה.

 

אבל לא צריך מינוס 10 מעלות בחוץ כדי ליהנות מהמשקה החם הזה. בבית אפשר להכין אותו בקלי קלות, גם בחורף ישראלי מתון מיין טוב ושקיקי תיבול, שנראים כשקיקי תה ונמכרים בכל סופר גרמני. במזווה שלי יש תמיד יבוא אישי שלהם, שמאפשר רק לחמם את היין (במיקרו) ולתת לשקית להעביר אליו את טעמיה. אם אין לכם שקיקים כאלה, זו לא סיבה להימנע ממנו - כשמתחשק לי הדבר האמיתי גם אני מתארגנת על התוספות והתבלינים שאינם נדירים בכלל ועל ההכנה שהיא משחק למתחילים.

 

כדי ליהנות ממשקה חם שמשפיע ישירות על הנשמה, אפשר להרחיק מגרמניה גם למקומות אחרים על פני הגלובוס. אפשר להתנחם, למשל, בקפה עם ויסקי כמו שהאירים יודעים לעשות ואם אתם חובבי שוקולד - להוסיף קצת אלכוהול לשוקו אמתי שמכינים לבד. הנה כמה מתכונים משכרים. תנסו את זה בבית (ותרחיקו את הילדים).

 

 (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

גלווין גרמני

משקה נפלא למסיבות חורף. אם יש לכם קשרים בגרמניה, תבקשו שישלחו לכם שקיקים מוכנים ותוכלו לחגוג כל יום.

 

המרכיבים ל-6-8 כוסות:

1 בקבוק יין אדום יבש

1 כוס מים

4 כפות סוכר

1 לימון

12 מסמרי ציפורן

2 מקלות קינמון

6 תרמילי הל חצויים

 

אופן ההכנה:
  1. יוצקים את היין, המים והסוכר לסיר בינוני. חוצים את הלימון, נועצים את מסמרי הציפורן בקליפה ומוסיפים לסיר.
  2. מוסיפים את הקינמון ותרמילי ההל (רצוי לקשור אותם בשקית או בפיסת בד מלמלה, כדי שאפשר יהיה להוציאם מהמשקה).
  3. מחממים את היין המתובל עד לנקודת הרתיחה. בוחשים היטב עד שהסוכר נמס. מגישים חם מאוד.

 

אייריש קופי - קפה אירי מחוזק

מגישים בספלים תמימים של קפה, אפשר אפילו כמנה אחרונה של ארוחת חורף דשנה.

 

המרכיבים ל-4 ספלים גדולים או 12 ספלי אספרסו:

125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

1 ליטר קפה (פילטר או אמריקנו ממכונת אספרסו), חם מאוד

4-8 כפיות סוכר

160 מ"ל (3/4) ויסקי

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את השמנת לקצפת רכה (לא יציבה מאוד). שומרים במקרר.
  2. מכינים את הקפה וממתיקים אותו. יוצקים לספלים ומוזגים את הוויסקי לכל כוס.
  3. מחליקים למעלה מעט מהקצפת הקרה ומגישים מיד.

 

שוקו חם עם אלכוהול

סמיך, מושחת וממכר. אפשר להחליף את הליקר בכל סוג אחר שיש לכם בבית.

 

המרכיבים ל-4 מנות:

2 כוסות חלב

1 מכל שמנת מתוקה

קליפה מגוררת מתפוז אחד

1/4 כוס קואנטרו או ליקר תפוזים אחר

150 גרם שוקולד מריר, קצוץ או מגורר גס

1 כף גדושה עמילן תירס (קורנפלור)

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים בסיר קטן את החלב עם השמנת. מוהלים את עמילן התירס במעט מים ומוסיפים לחלב בבחישה מתמדת. מבשלים על להבה נמוכה כדקה, עד שמסמיך.
  2. מסירים את הסיר מהלהבה ומוסיפים את הקליפה המגוררת והשוקולד הקצוץ. בוחשים או טורפים היטב עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת חלקה, סמיכה ומבריקה.
  3. מוסיפים את הליקר ומערבבים היטב. מגישים מיד.

 

לכל הטורים של סיר שמח ושל רותי קינן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מחמם. גלווין גרמני
צילום: shutterstock
צילום: ירון ברנר
רותי קינן
צילום: ירון ברנר
מומלצים