שתף קטע נבחר

סופי: חריש כבר לא תהיה חרדית

פרסום ראשון: המועצה הארצית לעררים של משרד הפנים קבעה כי חריש לא תהיה עוד מאופיינת בצביון בנייה לאוכלוסייה החרדית. על פי ההחלטה, לא תהיה מגבלה של בנייה לגובה ותוכנית המתאר תאפשר בניית יחידות מגורים שמתאימות לציבור הכללי. בשנתיים הקרובות ישווקו עוד כ-5,000 יחידות דיור

למי שעדיין היו תהיות או ספקות - העיר חריש החדשה כבר לא תהיה חרדית. אמש (ב') קיבלה המועצה הארצית לעררים של משרד הפנים את עררם של תושבי חריש, שביקשו את תיקון תוכנית המתאר לעיר, הקובעת כי הבנייה בה תותאם לאוכלוסייה חרדית.

 

חריש - כותרות אחרונות בערוץ הנדל"ן :

 

"נוסח הפרוגרמה המנחה יתוקן, כך שיתווספו בו גם שימושים אפשריים המאפיינים אוכלוסייה לא חרדית", נקבע בהחלטה. עוד הוחלט כי לא תהיה מגבלת גובה בתוכנית המתוקנת. מגבלה זאת הייתה מותאמת לאוכלוסייה חרדית, שדורשת מגורים בבניין נמוך יחסית בשל אי השימוש במעלית בשבת (מרבית החרדים אינם משתמשים במעלית גם בשבת). כפועל יוצא מכך, הוחלט כי תבוטל הצפיפות שעמדה על 8.5 יחידות דיור לדונם.

 

חבלי הלידה של חריש החלו לפני יותר מעשור, אך לא הבשילו לידי שיווק קרקעות מוצלח. לפני יותר משנה וחצי הכריז שר השיכון הקודם, אריאל אטיאס, על שיווק קרקעות מסיבי וזול בעיר, כשהבנייה תהיה מותאמת לאוכלוסייה חרדית. הכרזה זאת, כשברקע מחירי הדירות המאמירים, הביאו לביקורת חסרת תקדים נגדו מכיוון הציבור הכללי.

 

בסופו של יום, עמותות חילוניות ועמותות של חובשי כיפות סרוגות זכו במכרזים יחד עם קבלנים - ואלו הקבוצות המסתמנות לגור בעיר. עד כה, שווקו בחריש כמחצית מיחידות הקרקע לבנייה, כאשר התוכנית הכוללת מדברת על בניית יותר מ-10,000 יחידות דיור. בסבב הנוכחי, מחירה הממוצע של דירת 4 חדרים דרך עמותה עומד על כ-650 אלף שקל, ודרך קבלן המחיר גבוה בכ-150 אלף שקל.

 

בשטח, החלה בנייה במספר מתחמים, והצפי הוא שתוך פחות משנתיים יתאכלסו המשפחות הראשונות. במקביל, הודיע משרד השיכון על המשך השיווק של המחצית השנייה של היחידות (כ-5,000) בשנתיים הקרובות. יחידות אלו יהיו יקרות יותר מהיחידות ששווקו לפני יותר משנה, וזאת מכיוון שהשיווק יהיה לאחר הבנייה - כאשר צביון היישוב כבר אינו מעורפל.

 

"מוסדות התכנון המשיכו להתייחס לחריש כחרדית"

"אנחנו הובלנו את כל מהלך השינוי המטאורי שהעיר חריש עברה בשנתיים האחרונות", אמר הבוקר ל-ynet חמי בר-אור, מנהל קבוצת "חריש הירוקה". לדבריו, "העיר נפתחה לכלל הציבור, והזוגות הצעירים מיהרו להירשם למגורים בחריש - לאור המחירים הנמוכים שהיישוב מציע".

 

הוא הוסיף כי "הופתענו לגלות שמי שלא הטמיע את השינוי הדרמטי שעברה העיר הם מוסדות התכנון ומשרד השיכון, שהמשיכו להגיש את תוכניות המשך פיתוח העיר - כאילו היא עדיין חרדית. הגשנו ערר על התוכנית למועצה הארצית, וטענו שאין כל הגיון בתכנון כאשר כוחות השוק כבר שינו לחלוטין את אוכלוסיית העיר. אנחנו שמחים שהמועצה הארצית קיבלה את טענותינו".

 

נעם הלל, מנהל בקבוצת "חריש הירוקה", הוסיף כי "הגבהת הבניינים תאפשר תכנון עירוני נכון יותר וניצול נכון ויעיל יותר של השטח הבנוי, במאמץ לשמור ככל שניתן על השטחים הפתוחים ושטחי היער המקיפים את העיר".

 

יגאל שחר, יו"ר הוועדה המיוחדת בחריש שמנהלת את היישוב, ציין כי "עלינו להבטיח שתוכנית המתאר המאושרת תיתן מענה אפשרי גם לאוכלוסייה הכללית".

 

את תושבי חריש ייצג עו"ד ישי שנידור, שמסר בתגובה לפניית ynet כי "הוועדה המיוחדת לתכנון חריש ומשרד השיכון המשיכו בתכנונה של העיר מכוח האינרציה, מבלי להפנים את השינוי שחל בסוג האוכלוסייה שמגיעה אליה ורוצה להגיע אליה".

 

יזם הנדל"ן חנן מור, הבונה בחריש פרויקט מגורים, אמר ל-ynet כי "החלטת משרד הפנים להתאים את העיר חריש לאוכלוסייה הכללית תסייע רבות לפיתוח העיר, הן מבחינת התשתיות והן מבחינת השירותים העירוניים שיתאימו יותר לאוכלוסייה הכללית".

 

ישראל זעירא, מנכ"ל באמונה הבונה בחריש, אמר: "התוכנית הישנה, במידה והיתה חלה גם על השיווקים הבאים, אינה רלוונטית עוד, היא בזבזנית ולא ממקסמת את משאב הקרקע. התיקון שנעשה כעת יאפשר בניה גבוהה יותר והגדלת מספר היחידות לדונם". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבישג שאר-ישוב
חריש. הצביון ברור
צילום: אבישג שאר-ישוב
מומלצים