שתף קטע נבחר

הפינוק המושלם: פנקייק ערמונים וגם מאפינס

מיכל וקסמן לוקחת את האגוזים הקלויים האהובים ועושה מהם קווץ': שני מתכוני ערמונים מעולים ומקוריים - פנקייק אוורירי בטעם של חו"ל ותפיחיות, מאפינס קטנים עם ריקוטה מבצק ערמונים

ערמונים הם מחשבות על ארצות קרות ורחוקות. גזעיהם עבים, ענפיהם מושטים לשמיים, עליהם צבועים בירוק עמוק, פירות מציצים ביניהם, תלויים כמו כדורים קוצניים. רק כשיבקעו מקליפתם, מתעגלים בביישנות בתוך שריון השוקולד שלהם, ייראו פתאום מוכרים ומפתים.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

פריז, לונדון, ניו-יורק, איסטנבול - בכולן נישא בשבועות אלה ריחם של ערמונים נצלים ומתקרמלים בכל פינת רחוב. קונוס קטן מנייר יעטוף אותם בעודם חמים, ויאפשר לשאת אותם אל ספסל שקט או קפה מחומם, לקלף ולהמיס אותם על הלשון במלוא מתקתקותם החורפית. קצת אגוז, קצת תפוח אדמה, קצת סוכריה רכה. פקעות קטנות של אושר.

 

כמה אנחנו רחוקים מכל אלה בפינת העולם החמימה שלנו. כמה קשה יהיה ליצורי החורף האלה למצוא את מקומם בחמסינים מזרח תיכוניים של סוף פברואר-תחילת מרץ.

 

בקיץ שעבר ביקרנו בקורסיקה. ערמונים הם הגידול הנפוץ ביותר באי. קלויים, מסוכרים, בריבה ואפילו באוכל לחזירים הם נמצאים. וגם בקמח טחון דק בצבע חום ורדרד, ממנו מכינים המקומיים את הקרפים הכי טעימים שיצא לי לאכול.

 

השבוע, בשיחת חולין (על אוכל. ברור) עם נטע חברתי, שחזרה לא מזמן מביקור אצל אחותה באיטליה, התברר שגם שם הקמח הזה הופך לאיטו לטרנד חזק ואינסוף למטעמים שאפשר להכין ממנו.

 

חיפשתי וחיפשתי אחר קמח ערמונים גם במחוזותינו, בינתיים ללא הצלחה. מרוב כמיהה אליו החלטתי לעשות מעשה ולטחון אותו בעצמי מערמונים קלויים. בחרתי באלה שנמכרים בשקיות אלומיניום בסופרמרקטים ובמעדניות. לא אלה המבושלים שנמכרים בוואקום: הם רכים, מתוקים מדי ובעלי טעמי לוואי. חפשו את אלה שנמכרים בשקיות של 100 גרם והם קלויים ומקולפים. טחינה מהירה במעבד מזון תניב מין קמח - אבקה שחומה ושמנונית, מתוקה ואגוזית שתשתלב מצוין בבלילה לטיגון פנקייק או לאפיית תפיחיות קטנות בצ'יק צ'ק.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

פנקייק ערמונים וריקוטה

אוח, כמה שאלה טעימים ונעימים! כריות קטנות, תפוחות, רכות, מנומשות באבקת ערמונים מתקתקה. שחומות מבחוץ, בהירות מבפנים. לאכול אותן עם שמנת חמוצה או פינוק דקדנטי של קצפת. עונג שגדולים וקטנים יתקשו לסרב לו.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

המרכיבים ל-20-25 פנקייק קטנים: 

150 גרם ערמונים קלויים ומקולפים, טחונים דק

250 גרם ריקוטה של גד (לא מלוחה)

1 כף סוכר

קמצוץ מלח

2 ביצים

3 כפות גדושות קמח תופח

1/4 כוס חלב 3%

50 גרם חמאה מומסת + עוד קצת לטיגון

 

 אופן ההכנה:

  1. טוחנים את הערמונים במעבד מזון עד שמתקבל מעין קמח ערמונים.
  2. מערבבים ריקוטה, ביצים, חמאה מומסת, סוכר ומלח במיקסר או במטרף ידני עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח וערמונים טחונים. בהדרגה ותוך כדי טריפה מוסיפים את התערובת הנוזלית ותערובת הערמונים, כך שלא ייווצרו גושים. מחממים מחבת גדולה. משמנים אותה במעט חמאה.
  4. יוצקים למחבת כף אחרי כף מבלילת הפנקייק. מניחים לפנקייק להתייצב לפני שהופכים אותם ומשחימים משני הצדדים.
  5. חשוב לווסת את האש לפי הצורך על מנת שהפנקייק לא יישרפו בטרם יתבשלו לגמרי.
  6. הגשה: אוכלים חם עם שמנת חמוצה או מה שאוהבים.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

תפיחיות ערמונים וריקוטה אפויות - מאפינס לא-רגילים

אני קוראת לאלה תפיחיות כי הן לא בדיוק מאפינס וגם לא בדיוק לחמניות, ובעצם לא בדיוק שום דבר מוכר ומוגדר.

קבלו דיל אחד פלוס אחד על תערובת הפנקייק קמח ערמונים.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

אם אתם לא בעניין של טיגון ועבודה מעל מחבת ככה תעשו:

  1. לוקחים תבנית שקעים בכל גודל שיש ויוצקים לתוכה את בלילת הפנקייק. לא ממלאים לגמרי את השקעים, משאירים מקום לתפיחה בזמן האפיה. כמה מקום? בערך רבע מגובה התבנית.
  2. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות (ואולי קצת יותר - תלוי בגודל התבנית), או עד שהתפיחיות משחימות וקיסם שננעץ במרכזן יוצא נקי. מחלצים מהתבנית.
  3. אוכלים חם, פושר או קר, עם שמנת חמוצה או חמאה וריבה ביתית משובחת.


 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

 

  • לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
תפיחיות ערמונים וריקוטה אפויות
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים