שתף קטע נבחר

גוגל מול פייסבוק: מלחמה בשחקים

על פי דיווחים, הרשת החברתית הגדולה בעולם מתכננת לרכוש יצרנית מל"טים שיוכלו לחבר לאינטרנט גולשים ללא תשתית קרקעית. האם יהיו להם לייזרים שישמידו את הבלונים של גוגל? (לא)

פייסבוק רוצה לקדם את החזון שלה של הנגשת האינטרנט לעולם באמצעות רכישת יצרנית המל"טים דמויי הלווינים  Titan Aerospace ופרישה של המל"טים כנקודות חיבור לאינטרנט, כך על פי דיווח של טקראנץ'.  

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

 

מל"טים ובלונים

פייסבוק רוצה לרכוש את החברה בסכום של 60 מיליון דולר, ולייצר אלפי מל"טים שישמשו נקודות חיבור לאינטרנט אלחוטי מעל אפריקה. המטוסים יכולים לעוף בגובה של 20 ק"מ ובמהירות של עד 104 קמ"ש, לפי החברה ומסוגלים להישאר באוויר כחמש שנים ללא צורך לנחות ולהמריא מחדש. זאת, הודות לקולטנים סולריים על הכנפיים, וסוללות נטענות בגוף המל"ט.

 

אם אכן תצא התוכנית לפועל, פייסבוק תתחרה באופן ישיר בגוגל שהכריזה על פרויקט דומה, אולם בטכנולוגיה קצת שונה. אצל ענקית החיפוש מדובר בפרויקט LOON  עליו הכריזה מספר פעמים בשנה שעברה. במסגרת הפרויקט מבקשת החברה לחבר יותר ממיליארד אנשים באזור הסהרה ודרום מזרח אסיה, על ידי שימוש בבלונים מיוחדים שיכילו משדרים, ויעניקו כיסוי רציף ללא צורך בתשתית קרקעית יקרה.

 

 

החברה הסבירה כי צלחת המתכת משמש כמשקף, ו"מקפיץ" אותות רדיו שמגיעים מלמעלה אל עבר אחד מהמקלטים הירוקים, שמקבלים גם אותות ישירים. האותות הללו משודרים בחזרה למטה לקרקע. האנטנה מעוצבת בצורה כזו שהיא יכולה לקלוט מכל כיוון, וזאת מכיוון שהבלונים מרחפים באוויר, ולא נמצאים בנקודה ובזווית קבועה יחסית לכדור הארץ, כפי שעובדים לוויינים. בהמשך הודיעה גוגל על פרויקט נוסף של חיבור אינטרנט קרקע בסיבים אופטיים, אותו היא מתחילה בקמפלה שבאונגדה.

 

כולן רוצות אינטרנט

פייסבוק הכריזה בשנה שעברה על פרויקט internet.org שינסה לחבר לאינטרנט אנשים סביב העולם, שאינם יכולים להרשות לעצמם את הטכנולוגיה. את הפרויקט יזמו פייסבוק ועוד שש חברות אינטרנט וסלולר: נוקיה, אריקסון, מדיהטק, אופרה, קוואלקום וסמסונג. החברות מתבססות על נתון שלפיו רק כשליש מאוכלוסיית העולם מחובר לרשת, ושתיהן רוצות לחבר את 5 מיליארד התושבים הנותרים ממדינות מתפתחות.

 

בכנס הסלולר שהתקיים בשבוע שעבר בברצלונה, דיבר מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג על הפקויקט והסביר כי  הוא  כנראה יפסיד כסף בזמן הקרוב. "אני לא יכול להגיד מתי זה יהיה טוב לפייסבוק, אבל זה יהיה טוב לעולם", הוא אמר, וציין  כי הוא מתכוון לשתף פעולה עם חברות הסלולר "באסקפת שירותים מקווני בסיסיים חינמיים".

 

גוגל ופיסבוק אינן המדינה היחידה שפועלות באפריקה להקמת תשתית אינטרנט. בהאקת'ון של פיתוח יישומים עבור תושבי אפריקה שנערך בישראל השתתפו נציגי חברות כמו סיסקו, סקייויז'ן, ואחרות שתארו קשיים ואתגרים בחיבור היבשת לאינטרנט. בין הבעיות הקשיים הטכניים, מחסור בציוד לתושבים ולתלמידים, תרבות עסקית שונה מהעולם המערבי (ששונה גם בין 57 המדינות ביבשת), מכשולי שפה והרצון להמנע מקולוניאליזם מודרני - כלומר לא לכפות את התרבות והטכנולוגיה על האוכלוסיה.

 

סייע בהכנת הידיעה: שוני מרדכי, IOPanel

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים