שתף קטע נבחר
 

לוקחים את פסח באיזי: 4 מתכונים

נמאס לכם מהאוכל הכבד של החג? רביעיית מתכונים קלילה וכשרה לפסח, שכולה ברוח החג - לזניית מצות מושקעת ברוטב בולונז, פשטידת ירקות וריזוטו וגם אצבעות שוקולד לקינוח

לזניית מצות  ברוטב בולונז

את דפי הלזניה של יום החולין מהמתכון המקורי מחליפות כאן מצות, שיוצרות מנה חגיגית וכמובן כשרה לפסח. יחד עם רוטב בולונז ושכבות של חצילים - מתקבלת מנה מרשימה ועשירה בטעמים.  

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המרכיבים:

1 חציל פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ

1 חבילת מצות

2 תפוחי אדמה מגוררים או 250 גרם גבינה פרמזן

מעט שמן זית

 

לרוטב בולונז:

1/4 כוס שמן קנולה

1 ק"ג בשר טחון

2 בצלים בינוניים

2 גזרים בינוניים

4-5 גבעולי סלרי

3 שיני שום

1 כוס יין אדום

2 כפות פפריקה מרוקאית
1/2 כפית פפריקה מעושנת

מלח, פלפל

800 גרם (קופסת שימורים) עגבניות מרוסקות

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב: טוחנים גס גזר, בצל, סלרי ושום במעבד מזון.
  2. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבשר. מוסיפים פפריקה, מלח ופלפל ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו.
  3. מוסיפים לסיר את הירקות הטחונים, ומטגנים 2-3 דקות נוספות. יוצקים יין ומערבבים. לאחר מספר דקות מוסיפים את העגבניות המרוסקות ו-2 כוסות מים. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול. מנמיכים את האש ומבשלים שעה וחצי.
  4. מסדרים את פרוסות החצילים בתבנית אפייה. מזלפים מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-15 דקות או עד להזהבה.
  5. מרכיבים את המנה: מסדרים שכבת מצות על תבנית אפייה משומנת. יוצקים מעל שכבה של רוטב, מסדרים מעל שכבת חצילים ואז שוב מצות, רוטב וחצילים. לבסוף מסדרים שכבה שלישית של מצות שעליה יוצקים רוטב. מפזרים מעל תפוחי אדמה מגוררים, ומזלפים מעל מעט שמן זית.
  6. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40-45 דקות. מסירים את נייר הכסף ומעלים את החום ל-200 מעלות. 4-5 דקות נוספות או עד להזהבת שכבת תפוחי האדמה.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

פשטידת ריזוטו

כשר לאוכלי קטניות. עיקרית יפה לארוחת צהריים קלילה, או תוספת לעיקרית בארוחת הערב. הריזוטו עובר בישול קצר, ועובר לתנור לאפיה יחד עם שפע ירקות.

 

המרכיבים:

2 כוסות אורז ריזוטו מזן ארבוריו או קרנרולי

1 ראש ברוקולי, מפורק לפרחים

1 גזר גדול או 2 גזרים קטנים, חתוכים לקוביות

4-5 גבעולי סלרי קצוץ

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

3-4 שיני שום, קצוצים דק

1/2 כוס עגבניות מיובשות, קצוצות דק

150-200 גרם גבינת פרמזן מגורדת

מעט קמח מצה

מלח, פלפל גרוס

מעט שמן זית

3-4 שערות זעפרן - לא חובה

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים בסיר גדול מים עם כף מלח שטוחה ומעט פלפל, ומבשלים את האורז במשך 15 דקות (האורז צריך להיות אל דנטה - 3/4 בישול). מסננים את האורז ושומרים חצי כוס ממי הבישול. משרים את הזעפרן בכוס עם מי הבישול ומניחים בצד.
  2. מחממים מעט שמן זית במחבת, ומקפיצים על אש גבוהה את כל הירקות (למעט הברוקולי) 5-8 דקות עד לריכוך חלקי. מורידים מהאש ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים ברוקולי, אורז, חצי מכמות הפרמזן ומי הבישול עם הזעפרן.
  3. משמנים תבנית אפייה עם חמאה ומרפדים עם קמח מצה. מטלטלים את התבנית, והופכים אותה מעל הכיור על מנת שלא יהיה עודף קמח.
  4. שופכים את תערובת האורז לתבנית, מפזרים מעל את יתרת הפרמזן המגורד ומכסים עם נייר כסף.
  5. מחוררים מעט את נייר הכסף, ואופים בשתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה עד שעה וחצי.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

סלט קינואה סגול עם לימון כבוש

נותר לכם לימון כבוש משולחן החג? הוסיפו לו קינואה סגולה והכינו סלט קליל ומרענן. איך צובעים את הקינואה? עם סלק מגורר במי קרח.

 

המרכיבים:

1 כוס קינואה, לא מבושלת

1 סלק בינוני, מגורד בפומפייה

1 גזר, חתוך לגפרורים או לקוביות

2 בצלים ירוקים, פרוסים לטבעות

1 לימון כבוש, חתוך לרצועות דקות

מיץ מחצי לימון

4-5 כפות שמן זית

1/2 זר כוסברה, קצוץ גס

סלמון טרי או מעושן, חתוך לפרוסות דקות - לפי הטעם

מלח

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הקינואה: מבשלים את הקינואה בסיר עם מים פושרים ו-1/2 כפית מלח על אש בינונית עד לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל  15 דקות עד שהקינואה מגיעה  למידת עשייה "אל דנטה" (כמו בישול פסטה).
  2. מסננים את הקינואה, מעבירים לקערה עם מי קרח והסלק המגורד ומשרים למשך 1/2 שעה עד שהקינואה מקבלת גוון סגול. מסננים שוב, ומעבירים לקערת סלט.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מתבלים במלח ופלפל ומגישים עם פרוסות דג מעל.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אצבעות שוקולד 

קינוח קל להכנה ומתאים לפסח במיוחד. מומלץ להכין אותו מבעוד מועד, כיוון שהוא דורש קירור של כמה שעות לפחות במקרר.

 

המרכיבים:

300 גרם שוקולד מריר

350 גרם נוטלה

200 גרם שקדים פרוסים

50 גרם קוקוס טחון

 

אופן ההכנה:

  1. קולים את השקדים במחבת על אש נמוכה תוך כדי הקפצה במשך מספר דקות. לחילופין, ניתן לקלות בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך 10 דקות או עד לקבלת גוון זהוב.
  2. שוברים את השוקולד המריר לקוביות וממיסים בבן מארי (סיר עם מים על אש נמוכה ומעליו קערה). מורידים מהאש, מוסיפים מיד את הנוטלה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את השקדים והקוקוס לתערובת השוקולד ומערבבים.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית בגודל 30*20 מרופדת בנייר אפייה (אפשר להשתמש בתבנית קטנה יותר, תלוי בעובי הרצוי) ומעבירים למקרר במשך 4 שעות לפחות (עדיף למשל לילה שלם). מוציאים מהמקרר, חותכים את השוקולד באורך של אצבעות, מפזרים שבבי קוקוס מעל ומגישים.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

  • תמיר חכים הוא השף של מסעדת טריולה. שחם 14, פתח תקוה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
כשרה לפסח. לזניית מצות עם רוטב בולונז
צילום: ירון ברנר
מומלצים