שתף קטע נבחר

לינקים: רוצה לשכב?

סרטון שעלה לרשת מנסה להסביר שהזמינות של הפורנו לא עושה לנו טוב ובטח שלא טוב למשתתפות. וגם: רשת חברתית של קולות, חתול ומשחקי הכס. סיכום שבועי ברשת הקרובה

"חובבנים נראים טוב יותר על המסך. הלקוחות שלנו חושבים ככה. בעיקר אתה רואה את זה על נשים. עדיין מאוד כואב להן". (קרלו סקאליסי, תעשיין פורנוגרפיה)

 

בשנות ה-2000, קצת אחרי ראשית הפריצה הגדולה של האינטרנט, מישהו אמר שאם יורידו את הפורנו מהאינטרנט לא יהיו יותר אתרים. חוץ מאתר אחד שיהיה עצומה להחזרת הפורנו. הרקע לדברים היה שלראשונה היה פשוט שפע של פורנו מכל סוג שהוא בלחיצת כפתור מכל מקום בעולם, והכי חשוב: אף אחד לא יידע. המין הגברי שוחרר מהצורך ללכת לווידאומטים. או לראות טוטי פרוטי ב-RTL.

 

עוד לינקים!!! תקיפה טכנולוגית , חרם הטוויטר,  מלחמת המתיחות

 

 

התעשייה הזו כמון גדלה מאוד מאז. בזמינות, בכמות ובטווח הגילאים של הצופים. ולאן שלא תקחו את זה, זה חייב להשפיע. על פי רן גבריאלי, מרצה על "מין מוגן גופנית ונפשית" ועל "ניהול מגדרי", ישנו מחיר אישי שמשלם הצופה, ומחיר שאנחנו משלמים כחברה מעבר לנזק המיידי לעובדות התעשייה. כדי לספר על כך, גבריאלי מסביר את הדברים בסרטון יוטיוב כדי להגיע לקהל שאולי קשה לו להתמודד עם טקסטים קשים שכתב (כאן למשל וגם כאן ).

 

"פורנו הוא זנות", הוא אומר, "כמו כל קיום של יחסי מין תמורת כסף או שווה כסף ולא עבור תשוקה. וזה פסול בעיני - נטישה של הגוף, מישהו/מישהי במנותק מהקשר של חרמנות הדדית.זה ניצול של מצוקה לשכב עם מישהי שלא בהתלהבות כנה, אבל שבכל זאת הסכימה". 

 

והנה מישהי שפונה לקהל בנושא ואופן דומים. קוראים לה קוראים לה לייסי גרין (זה הבלוג שלה), היא בת 23 ובסרטון מהשבוע שעבר היא רוצה ללמד נוער ומתבגרים ואולי גם בוגרים שזה דווקא בסדר גמור לשאול מישהי אם אפשר לנשק אותה במקום לקפוץ עליה. וכן, יש לה מחשוף. זה לא מרדד את הקיום שלה. היא לא חפץ וזה ממש לא כמו פורנוגרפיה. טוב, הוגה בוגה, תתגברו על זה.

 

 

האחרים

מהפכת המידע מביאה לשטף בעוד תחומים חוץ מפורנו. זה במוזיקה, בסרטים וכדומה. לעתים זה גם קורה בנקודות ההשקה עם העולם החיצוני, קרי הרשתות החברתיות ובמיוחד פייסבוק. אני מדבר על הטרדות מכל מיני סוגים שהפכו קלות וזמינות. הדף שיחות מתיקיית Other  ( כאן המתחרים) מרכז חלק מהן.

 

 

מוותר על שלב הגישוש (צילומסך ) (צילומסך )
מוותר על שלב הגישוש(צילומסך )

 

הדף נע בין הטרדה מינית לבין תקיפה מילולית ומגיע גם לאיומים על רקע פוליטי. קרן גרינבלט, ממפעילות העמוד ועורכת דין פמיניסטית מספרת: "פתחתי את העמוד כדרך קלילה להתייחס להטרדות ברשת, בעקבות כמה הודעות מזעזעות שקיבלתי". גרינבלט מבקשת לציין שגם נשים וגם גברים הם קורבנות של הטרדות שכאלה, כשאצל פעילים פוליטיים רמת האלימות יכולה להיות הרבה יותר גבוהה.

 

 

ובכן (צילומסך ) (צילומסך )
ובכן(צילומסך )

 

 "בעניין ההטרדה המינית, ברור שנשים סובלות מזה יותר", גרינבלט מוסיפה. "ייתכן שזו תוצאה של טשטוש הגבולות ברשת. אם פרסמתי תמונה שלי בפייסבוק, והיא מצאה חן בעיני מישהו, הרבה יותר קל לו לא לחשוב עלי כאדם, אלא כעמוד בקטלוג האנשים שהוא הרשת החברתית. זה כנראה יהפוך את זה להרבה יותר לגיטימי בעיניו להטריד אותי, להציע לי הצעות מגונות, לדבר אלי באלימות ותוקפנות ועוד מיני תופינים".

 

מאיפה אמרת שאת לא? (צילומסך ) (צילומסך )
מאיפה אמרת שאת לא?(צילומסך )

 

על פי גרינבלט מדובר בהמשך לחיי היום-יום. "גברים לא רגילים לכבד נשים ולתפוס אותם כסובייקט עם רגשות ומחשבות. זה מתעצם כמובן כשמה שהם רואים לנגד עיניהם זה תמונה וטקסט. אבל זה קורה גם בעולם הדייטינג, בברים, במכולת וברחוב". ויש מבחינתה גם גם יתרונות למרחב הפייסבוקי: "לצד פוטנציאל הפגיעה המוגדל", היא אומרת, "יש גם נחמה בפייסבוק, באפשרות לאוורר את התופעות האלה, לקבל המון תמיכה, לדעת שזה קורה להמון נשים ואנשים, לשתף במידע, להזהיר מפני אנשים פוגעניים במיוחד".  

: (צילומסך ) (צילומסך )
:(צילומסך )

 

טוב יצא קצת פמינסטי מדי נראה לי אז סליחה. הנה פירוק של מנוע בואינג שזה גברי מאוד.  

 

 

וסלייר. סלייר זה גברי.

 

 

לא משנה. הלאה.

 

רשת חברתית חדשה הגיעה לעולם. קבלו את Hearmeout ("התשמע קולי", אם תרצו) שעלתה לפני כשלושה שבועות ועושה קולות של רשת שעושה קול. מדובר ביישום לסלולרי (אייפון, אנדרואיד בעוד כחודש) שמהווה רשת חברתית בה אפשר להשאיר הודעות קוליות בנות 42 שניות במקום סטטוסים. נשמע לכם טוב?

 

 

בכל מקרה, שמעו, החברה היא ישראלית אז אם זה יצליח ויקנו אותם במיליוני מיליארדים, אז משהו מזה עשוי להגיע אל כולנו. קצת. זה לא שזה גז וזה של כולם או משהו.

 

"הקול האנושי הוא השופר של הנפש, של האני האמיתי", אומר יאיר יונה, מנהל השיווק, "הקול מעביר את הכל. כשכותבים סטטוסים או מעלים תמונה לרשת חברתית כאמצעי להעברת מסר, החוויה היא מאד חד מימדית והניואנסים נעלמים ונשאר רק מסר שנתון לפרשנויות שונות. הקול האנושי מעביר את הרובד הנוסף, הריגשי, של הדברים. עד כה אנחנו נאלצים לפצות על העדר הקול בכל מיני אייקונים וסימני שאלה וקריאה, אבל עם HearMeOut – הקול האנושי הוא השליח הטוב ביותר של המסר".  על פי יונה יש לרשת כבר אלפי משתמשים ונראה שאנחנו עוד נשמע עליהם. טוב די.

 

 

הלו!!
הלו!!

 

חתולים

והנה אירוע משמח שקרה השבוע: סרטון חדש לחתול של סיימון, ואחד מצחיק במיוחד. מוקדש לכל מי שחשב שהחתול שלו מיוחד. כלומר, הוא כן, אבל יש דברים שכל החתולים עושים.

 

 

משחקים

ועוד משהו שמח. משחקי הכס חוזרת ואתם מוזמנים לטריילר שאומר בדיוק מה יש בסדרה הזו (ספוילרים לעונות 1-3). זה באמת מצחיק ובעיקר אני אוהב את זה שהם שהם אומרים שג'ופרי הוא ג'סטין ביבר. איך לא שמתי לב עד עכשיו? 

 

 

לתוהים: עירום כמו במשחקי הכס הוא לא פורנו. פורנו נועד לספק צרכים, לא כדי לספר סיפור על טכנאי כבלים גרמני זה או אחר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים