שתף קטע נבחר
 

הוד והדר: קאפקייקס כשרים לפסח

רותי קינן עושה את הבלתי אפשרי ומכינה מאפים מהודרים לחול המועד בלי טיפת חמץ - קאפקייקס מקמח מצה ושקדים בציפוי חמאה וגבינת שמנת

זה לא חדש שאחד האתגרים הגדולים ביותר של הפסח הכשר, נמצא באגף דברי המאפה. ולכן גם אין פלא שדווקא כאן באים לידי ביטוי כושר ההמצאה, היצירתיות וההתמחות של אופים מתוסכלים, שחומר הגלם הבסיסי ניטל מהם למשך שבוע. ומה עושים כשאין קמח אבל יש תורה? אופים קאפקייקס מקמח מצות.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

אם תשכחו לרגע את התהליך האפוי שעבר ותעודדו אותו עם קצת שקדים טחונים או קמח תפוחי אדמה כדי לאוורר את מרקמו, קמח מצה (זה הטחון דק, בבקשה) יכול להחליף בהצלחה את הקמח הרגיל בכל מתכון של עוגה בחושה.

 

כל מתכוני פסח בערוץ האוכל

 

ולכן, גם למי שלא יכול להעביר שבעה ימים תמימים בלי קאפקייקס - אותן עוגיות שכבשו איכשהו כל חלקה טובה וכל מגש יום הולדת במחוזותינו - באה הישועה. הקאפקייקס של פסח מתנהגים נהדר הן באפייה והן בציפוי, והם גם דרך מצוינת להעביר בה שעה קלה של אפייה בצוותא עם ילדים בחופשה.

 

2 הגרסאות, הלבנה והחומה-אדומה, יניבו מגש קלאסי של קאפקייקס מגוונים, עם ציפוי מסורתי על בסיס גבינת שמנת.

 

קאפקייקס לפסח

 

גיוון:

מי שרוצה ציפוי קל יותר מציפוי הגבינה - מוזמן להקציף שמנת לקצפת, ממותקת במעט סוכר. גם גנאש שוקולד לבן יכול להתאים.

 

המרכיבים:

200 גרם חמאה רכה

1/4 1 כוסות סוכר

3 ביצים

מיץ וקליפה מגוררת מתפוז אחד

100 גרם שקדים טחונים

1.5 כוסות קמח מצה דק

1 שקית אבקת אפייה

100 גרם חמוציות

 

לציפוי:

100 גרם חמאה, בחום החדר

150 גרם גבינת שמנת (פילדלפיה או דומה לה), בחום החדר

מעט תמצית וניל

200 גרם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:
  1. מרפדים תבנית עם 12 שקעים גדולים או 24 קטנים בעטרות נייר. טורפים את החמאה עם הסוכר.
  2. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, וטורפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים את הקליפה המגוררת ומיץ התפוזים וממשיכים לטרוף.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את השקדים הטחונים, קמח המצה ואבקת האפייה. מוסיפים לתערובת הביצים ומערבבים היטב. מוסיפים את החמוציות ומערבבים.
  4. ממלאים את השקעים עד 3/4 מתכולתם. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות (למאפינס גדולים) או 15-20 דקות (למאפינס קטנים), או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  5. מכינים את הציפוי: מניחים את החמאה, הגבינה והווניל בקערת המיקסר, וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה וקלילה. מוסיפים את אבקת הסוכר בפעמיים, וטורפים היטב בין כל הוספה. מורחים את הציפוי על העוגיות במרית שטוחה או מזלפים אותו.

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

קאפקייקס רד ולווט לפסח

רד ולווט הן אולי המפורסמות שבקאפקייקס האמריקאיות. תערובת העוגה עוטה גוון חום-אדמדם בזכות הצבע האדום שמוסיפים לה, וכך גם הזיגוג.

 

גיוון:

לא רוצים צבע מאכל? השתמשו במעט מיץ סלק (שנשאר מהכנת החזרת?).

 

ועוד משהו: אם אתם משתמשים בצבע מאכל, הימנעו מהנוזל הצבוע הנמכר בסופרמרקט ולכו על צבע איכותי מחנות מתמחה.

 

המרכיבים:

3/4 כוס קמח מצה דק

1/3 כוס קמח תפוחי אדמה

1 כף גדושה קקאו

1 שקית אבקת אפייה

קורט מלח

1 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

2 ביצים

1/3 כוס חלב

מעט צבע מאכל אדום

1/2 כפית תמצית וניל אמיתי

 

לציפוי:

100 גרם חמאה, בחום החדר

150 גרם גבינת שמנת (פילדלפיה או דומה לה), בחום החדר

200 גרם אבקת סוכר

מעט צבע מאכל אדום - אפשר להשתמש במקום במעט מיץ סלק

 

אופן ההכנה:
  1. מרפדים תבנית עם 12 שקעים בינוניים בעטרות נייר. בקערה קטנה מערבבים את קמח המצה, קמח תפוחי אדמה, קקאו, אבקת אפייה ומלח.
  2. בקערה אחרת טורפים את הסוכר עם השמן. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה וטורפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים את החלב, צבע המאכל והתמצית וממשיכים לטרוף לבלילה חלקה.
  3. יוצקים את תערובת הקמח בהדרגה לתערובת הנוזלית ומערבבים היטב עד לאיחוד.
  4. ממלאים את השקעים עד 3/4 מתכולתם. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  5. מכינים את הציפוי: מניחים את החמאה והגבינה בקערת המיקסר, וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה וקלילה. מוסיפים את אבקת הסוכר בפעמיים, וטורפים היטב בין כל הוספה. מוסיפים את צבע המאכל ומערבבים עד שמתקבל הגוון הרצוי. מורחים את הציפוי על העוגיות או מזלפים בשקית זילוף עם צנתר גדול.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

 

לכל הטורים של סיר שמח ושל רותי קינן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
יפהפיות. עוגיות קאפקייקס רד ולווט
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
רותי קינן
צילום: ירון ברנר
מומלצים