שתף קטע נבחר

נסיך סעודי צד 2,100 ציפורים בסכנת הכחדה

הכול מותר להם? הנסיך הסעודי פאהד בן סולטן הגיע לחופשה בת שלושה שבועות בפקיסטן והרג בעצמו 1,977 ציפורים נדירות. חבריו הרגו עוד 123

הנסיך הסעודי פאהד בן סולטן עורר השבוע סערה בפקיסטן, אחרי שהתברר כי בניגוד לחוק הוא צד לא פחות מ-2,100 ציפורים נדירות הנמצאות בסכנת הכחדה.

 

עוד חדשות בעולם :

מיליונר הכה חברתו 117 פעמים וחמק ממאסר

מוכרים קיסמים ומקיזים דם. מקצועות העניים

עובדת במעבורת שטבעה: "הורו לנו לנטוש"

גילו את אמריקה: הכסף הגדול בורח מסין

 

בפקיסטן מדווחים כי הנסיך חובב הציד הגיע עם פמליה בינואר למסע ציד בן שלושה שבועות, וצד לבדו 1,977 ציפורים. חברי המשלחת שלו צדו 123 ציפורים נוספות.

 

הציפורים הן מסוג "חוברא", ומשתייכות למשפחה החֻבָּה (ציפור הדומה לעגור). אחרי שנים שבהן צדו אותן הבדואים הן מצאו עצמן בסכנת הכחדה. לכן בעיקרון אסור לצוד אותן לפי חוקי פקיסטן, והרשויות מנפיקות רק לעתים אשרות ציד מוגבלות מאוד לעשירים ערביים שמגיעים למסעות ציד. האישורים האלה מאפשרים לצוד במהלך עשרה ימים עד 100 ציפורים, וגם לנסיך הסעודי היה אישור שכזה.

צד לבד 1,977 כאלה. הציפורים שנמצאות בסכנת הכחדה ()
צד לבד 1,977 כאלה. הציפורים שנמצאות בסכנת הכחדה

בית המלוכה הסעודי כבר עורר בשנים האחרונות כמה סערות מעבר לים. בפברואר 2010 נעצר בלונדון נסיך סעודי בן 33, בן אחיינו של המלך עבדאללה, והואשם ברצח אחד מעוזריו. חודש לפני כן הוא הואשם כי תקף אותו באופן חמור. התקשורת הבריטית דיווחה אז כי לפי הפרסומים נהג העוזר לישון על רצפת החדר, לרגלי הנסיך, בהתאם לדרישתו של הנסיך. בסוף אותה השנה נגזרו על הנסיך 20 שנות מאסר. משפחת המלוכה של סעודיה, אחת העשירות בעולם, כוללת כ-6,000 אנשים, כ-200 מתוכם מחזיקים ברוב הכוח וההשפעה ונחשבים קרובים למלך עבדאללה.

 

במרס השנה יצרו ארבע מבנותיו של עבדאללה מלך סעודיה קשר עם העיתון הבריטי "סנדיי טיימס", והודיע כי הן מוחזקות כאסירות בארמון זה 13 שנה. את מצבן העגום חשפו שתיים מהן, סהר (42) וג'וואהר (38), שסיפרו כי הן מוחזקות בניגוד לרצונן ותחת אבטחה כבדה בווילה במתחם המלכותי בעיר ג'דה שבמערב המדינה. לדבריהן, הן רשאיות לצאת רק כדי לקנות מצרכים - ורק באישור אחד מאחיהן.

 

מלך עבדאללה 38 ילדים מכמה נשים - ובהם 25 בנות. לפי העיתון הבריטי, מהיחס המחפיר סובלות ארבע מהן, בנותיה של גרושתו של המלך, אלאנוד אל-פאייז. שתי הנסיכות סיפרו כי גם אחיותיהן חלה (39) ומחה (41) מוחזקות בווילות נפרדות במתחם. הן שוהות לבדן במבנה,

ונאלצות לדאוג בעצמן לתחזוקת הבית. "אנחנו צופות זו בזו קמלות לאטנו", ציינו במכתבן. הן הוסיפו כי אחותן חלה הודתה בפניהן כי היא מרגישה שהיא יוצאת מדעתה: "החיים פשוט נשאבים ממנה".

 

ממכתבן עולה כי ה"מאסר" הוא עונש על שהעזו לצאת נגד המדיניות של אביהן. סהר העידה כי היא ואחיותיה נהנו מכל המותרות האפשריות כשהיו נערות, אולם כשהתבגרו והחלו לפעול למען עניי הממלכה - החל המלך להפגין עוינות כלפיהן. בנוסף, כמה מאחיהן מתחו עליהן ביקורת וטענו שהן מנהלות אורח חיים נהנתני מדי. אולם נקודת המפנה ביחס אליהן הגיעה רק בסוף שנות ה-90, כשחלה, פסיכולוגית בהכשרתה, התלוננה על הכליאה של אסירים פוליטיים במחלקה הפסיכיאטרית בבית החולים שבו עבדה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"אבל היה לנו אישור", טען הנסיך. ל-100, לא ל-2,000
מומלצים