שתף קטע נבחר

סער: מערכת התכנון הקיימת קוראת לשחיתות

שר הפנים, המקדם רפורמה בתחום התכנון, תוקף את השיטה הנוכחית: "יש פקק ואז קוראים למאכר - זה לא יכול לעבוד". הקבלנים: כדי להוציא את הענף מקיפאון יש להחיל את הטבת המע"מ רטרואקטיבית. טוענים: הרווח שלנו הוא 12% בלבד ממחיר הדירה

"מי שמושחת צריך לשלם על זה ובמדינת ישראל יש שוויון בפני החוק", כך אמר הערב (ד') שר הפנים, גדעון סער, בפתיחת הכנס השנתי של ענף הבניה והתשתיות של התאחדות בוני הארץ המתקיים במלון הרודס באילת.

 

 

סער קישר בין הסחבת במוסדות התכנון לבין השחיתות בענף. "השיטה שבה הכל תקוע מזמינה שחיתות", אמר, "כשיש פקק קוראים לחולץ הפקקים, למאכר, כדי שיעשה את העבודה".

 

סער הזכיר את רפורמת התכנון, הקובעת מספר שינויים בחוק התכנון והבניה שעיקרם הוא הגדלת סמכותן של הוועדות המקומיות. שינוי זה, לפי המצדדים ברפורמה, יפחית מעומס התיקים בוועדות המחוזיות ובסופו של יום יביא לזירוז מתן היתרים ויעילות בענף כולו.

 

לדברי שר הפנים, רפורמה התכנון, אותה הוא מוביל, מחולקת למספר שלבים, והשלב הראשון ייכנס לתוקף בתחילת חודש אוגוסט הקרוב.

 

הקבלנים: מע"מ 0% מרגע הכרזת התוכנית

בטרם דבריו של סער, דיבר נשיא התאחדות בוני הארץ, נסים בובליל, וקרא לממשלה להחיל באופן רטרואקטיבי את החקיקה בדבר מע"מ בשיעור 0% לרוכשי דירה חדשה שימצאו זכאים להטבה. לדבריו, רק אם ייקבע שממועד פרסום כוונת הממשלה להחיל את החוק, ייהנו רטרואקטיבית הרוכשים הזכאים מההטבה – ייצא הענף מהקיפאון בו הוא מצוי.

 

עוד הציג בובליל את בדיקת ההתאחדות לפיה מעל 50% ממחירה של דירה ממוצעת מנותב למסים, כך שויתורה של המדינה על המע"מ היא לא הדבר היחידי שהמדינה יכולה לעשות.

 

על פי בדיקת התאחדות בוני הארץ, מחיר הדירה מתחלק כך: שיעור המע"מ עומד על 15.2%, מס השבח הממוצע מהווה 1.3%, מס הרכישה מהווה בממוצע 1.5%, היטל ההשבחה מוסיף עוד 2.7% למחיר, היטלי פיתוח ואגרות בניה מהווים 4.5% נוספים מהמחיר ומס הרכישה לקרקע מתפיח את המחיר בעוד 1.2%.

 

העלויות הישירות (שאינן מיסים) הם: בניה שמהווה 38.9% ממחיר הדירה, הקרקע שמהווה בממוצע % 22.6 מהמחיר והרווח היזמי עומד על ממוצע של 12.1% מהמחיר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
שר הפנים גדעון סער
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים