שתף קטע נבחר

זה מדעי: המאכלים שיעלימו ריח שום מהפה

אכלתם שום ואתם לא מצליחים להיפטר מהריח הרע? חוקרים אמריקנים גילו שתפוחי עץ, מיץ לימון, פטרוזיליה ותרד מכילים פוליפנולים השוברים את רכיבי השום ועוזרים לטהר את הנשימה. מה עוד יכול לסייע?

שום יכול לשפר דרסטית את טעמו של תבשיל מסוים - אבל גם להשאיר לכם מזכרת קטנה ממנו בדמות ריח חריף מהפה במשך כמה שעות. אחד מרכיבי השום, AMS, אינו מתפרק בזמן העיכול, מה שגורם לו להשתחרר מהגוף באמצעות הנשימה והזיעה. כעת מגלים חוקרים אמריקנים אילו מזונות מסייעים לצמצם את תופעת הלוואי הלא-נעימה הזאת ולהיפטר מהריח. 

 

 

עוברים לתזונה נכונה:

 

המשתתפים במחקר אכלו שום טרי, ולאחר מכן נמדדו ארבעה רכיבים של ריח שום בנשימתם. הנבדקים אכלו מגוון מזונות שונים בניסיון להפיג את הריח הרע ולבחון לאיזה מאכל ההשפעה הגדולה ביותר.

 

מכל המזונות שנצרכו, תפוחי עץ התגלו כיעילים במיוחד. החוקרים משערים כי ייתכן שהתפוח עוזר לנטרל את האנזימים שבשום ובכך להעלים את הריח הדומיננטי כל כך.

 

עוד מצאו החוקרים כי מיץ לימון ומנטה יעילים אף הם בטיהור הנשימה, ובמאמר שפורסם בכתב העת Journal of Food Science הם קובעים שגם תה ירוק, פטרוזיליה ותרד יכולים לעזור בהעלמת הריח הרע.

 

כל המאכלים שהחוקרים נמצאו כיעילים עשירים בפוליפנולים, השוברים את הרכיבים החריפים בשום. החומציות של מיץ הלימון עוזרת כנראה אף היא ברענון הנשימה. 

 

כדי להפיק את מרב התועלת, אומרים החוקרים, מומלץ לשלב את המזונות האלו לצד השום ככל האפשר באותו תבשיל.

 

מחקר קודם של אותו צוות מצא כי גם חלב עשוי להקטין משמעותית את ריכוז הכימיקלים המעניקים לשום את הריח העז והעמיד שלו, כך ששתיית כוס חלב קטנה עשויה להפחית ב-50% את הריח הרע הנודף מהפה בשל אכילתו.

 

אם אתם עושים זאת, העדיפו חלב מלא על פני חלב דל שומן ושתו אותו במהלך הארוחה ולא אחריה - לקבלת התוצאות הטובות ביותר.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
רכיבים בשום משתחררים בזיעה ובנשימה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים