שתף קטע נבחר

חופשת הכל כלול: 10 המוקשים שיהרסו דיאטה

בחופשת "הכל כלול" אנחנו אכן יכולים לעשות הכל, ליהנות מהחופש ולחזור הביתה מאושרים – אבל עם עוד כמה קילוגרמים עודפים. כך תימנעו מהעלייה במשקל

כמה אנחנו אוכלים בחופשות "הכל כלול"? חופשה בסגנון "הכול כלול" יכולה להיות פנטזיה אמיתית, שבה הכל אפשרי: נוכל להסתובב בלונה פארק, לעלות על כל המתקנים, ליהנות מחופש עצום ואין סופי וכמובן, לטעום מכל המזונות האפשריים. לעתים קרובות חופשות כאלה נגמרות בכמה קילוגרמים עודפים, שיכולים להימנע אם רק נקפיד על כמה כללים הקשורים למזון.

 

עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

 

קודם כל, כדאי שתיכנסו לקצב אחר קצת לפני החופשה ואל תעבדו עד הדקה האחרונה, כדי שההסתגלות לחופש תהיה קלה וטבעית. מלבד זאת, הנה 10 כללים שיעזרו לכם לחזור הביתה עם אותם בגדים שהגעתם לחופשה.

 

לאכול בחופש בלי להגזים

יוצאים לחופשה? 7 טיפים לשמירה על המשקל

חופשה: שדרוג בריא לארוחות הבוקר בחו"ל

לחזור מהחופשה בלי משקל מיותר

 

1. אחת פלוס אחת

בחופשת "הכול כלול" יש פיתויים לאורך כל שעות היממה. לכן נתמקד בארוחה אחת ביום בלבד ובמנה אחת בלבד. בלי להעמיס פעם נוספת, ובלי לקחת תוספות. לדוגמה, בארוחת הבוקר נתמקד בצלחת בריאות משודרגת, הכוללת יוגורט דל שומן עם סלט פירות טריים וכף אגוזים – וזהו. אין התלבטויות: ארוחה אחת, מנה אחת.

 

2. פרי עדיף על מיץ

המיצים הטבעיים והקרים משתלבים היטב באווירת הקרנבל של החופשה, אבל יש להם מחיר קלורי גבוה – 90 קלוריות בכוס מיץ הדרים ו-170 קלוריות בכוס מיץ ענבים.

 

כמות הקלוריות בכל כוס שוות ערך לשני פירות לפחות. מלבד זאת, בניגוד לפירות, איננו לועסים את מיצי הפרי ולכן הם לא יוצרים תחושת שובע, שלא לדבר על אובדן הוויטמינים והסיבים התזונתיים שהולכים לאיבוד בסחיטה.

 

עדיף להתמקד בפירות טריים על פני המיצים, ואם בכל זאת בא לכם לשתות, עדיף לשתות מילק שייק על בסיס יוגורט דל שומן, שייחשב כבר כארוחת ביניים עם רכיבים דוגמת חלבון וסידן.

 

מפתים אבל מלאי קלוריות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מפתים אבל מלאי קלוריות(צילום: shutterstock)

 

3. זהירות – אלכוהול

המשקאות האלכוהוליים נראים אמנם תמימים על יד הבריכה, אולם הם מגדילים את הצריכה הקלורית היומית בצורה משמעותית. מומלץ לצרוך עד שתי מנות אלכוהול ביום, כולל היין המוגש בארוחות.

 

מהי מנת אלכוהול? פחית בירה (330 מ"ל), כוס יין (100 מ"ל) או כוסית משקה וודקה, וויסקי או ליקר (45 מ"ל). השתדלו לצרוך רק משקה אלכוהולי אחד ביום, בבריכה, במועדון או בערב רומנטי במסעדה.

 

4. מותר לדלג

למרות העובדה שיש שש ארוחות ביום, לא חייבים לאכול בכולן. הקשיבו לתחושת הרעב והשובע, שלא תמיד מסונכרנות עם שעות הארוחה של בית המלון. גם אם אינכם רעבים עכשיו, זכרו שיש עוד ארוחה מאוחר יותר, מסיבה בבריכה או במועדון, ותמיד אפשר להשלים.

 

5. סיור הכנה

ארוחות המזנון בבתי המלון עשירות ומלאות כל טוב, מה שגורם לנו לקחת צלחות עמוסות עוד ועוד. לפני שמתחילים להעמיס על הצלחת, כדאי לעשות סיור הכנה, לראות מה המבחר ורק אחר כך להניח את האוכל על הצלחת. גם אחרי שאנחנו בוחרים, לא כדאי להעמיס. מקסימום ניקח עוד סיבוב.

 

תעשו סיבוב לפני שאנחנו מתחילים (צילום: ויז'ואל/פוטוס) (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
תעשו סיבוב לפני שאנחנו מתחילים(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

6. כלל החצי

אל תסתפקו בפחמימות. בכל ארוחה כדאי לקחת גם חצי צלחת ירקות טריים, חתוכים או מבושלים, רק לא מטוגנים או מתובלים בשמן. נוסף על הוויטמינים והמינרלים, הירקות מכילים גם סיבים תזונתיים שתורמים לשובע ומסייעים למניעת עצירות שעלולה להתלוות לשינוי בסדר היום.

 

7. עוף, בשר או דג

זהו המשך של הכלל הראשון. אל תטעמו את כל הבשרים בארוחה – בארוחה העיקרית בחרו רק מנת בשר אחת, ודגמו בכל יום מנה אחרת.

 

8. או תוספת או לחם

בארוחה העיקרית, אכלו מנת פחמימה שתכלול תפוח אדמה, פסטה או אורז, ואל תוסיפו גם לחם. אם תרצו שמנת הפחמימה תהיה לחם, ותרו על התוספת ליד הבשר.

 

9. רק מים

במקום לשתות משקאות ממותקים, העדיפו תמיד מים או משקאות דיאט.

 

10. שעת כושר

מדי יום הכניסו לסדר היום שלכם גם שעה של ספורט וכיף: שחייה, גלישה, אירובי, פילאטיס, קיר טיפוס, יוגה או טניס – כל מה שהמועדון במלון מאפשר. כמובן שכדאי לעשות ספורט כשאתם ערים לגמרי, ולא אחרי ארוחה מפוצצת.

 

והכי חשוב: חופשה מהנה!

 

הכותבת היא תזונאית קלינית





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ליהנות בלי להשמין
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים