שתף קטע נבחר

קריאה אחרונה: אופים עם משמשים ודובדבנים

שנייה לפני שמסתיימת עונתם, רותי קינן אופה בצ'יק צ'ק צמד עוגות עם משמשים ודובדבנים - טארט משמשים הדור וגם בחושה עם דובדבנים, ציפורן וקינמון

"הזדמנות אחרונה", מודיע לי הירקן ומושיט סלסלה מלאה במשמשים: "עוד שבוע והם כבר לא כאן". לפירות המדוגמים שהוא מגיש לי מראה קצת שונה מזה של המשמשים המוכרים. הם קטנים, קשים וכתומים יותר, בעלי לחיים סמוקות. "תנסי, זה זן אחר. צריך לתת להם לנוח בסלסלה עד שהם מתרככים ואז הם ממש מתוקים", הוא אומר. קניתי.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המשמשים היפים, שלא הצלחתי לברר על איזו זן הם נמנים, קישטו את קערת הפירות במשך כמה ימים. הם לא כל כך התרככו, אבל כשטעמנו התברר שהם בהחלט נעשו מתוקים יותר. לנו, באופן לגמרי אישי, חסרה בהם החמיצות העוקצת המאפיינת את הזן הרגיל והמוכר ולכן הם הועברו לאגף הבישול והאפייה.

 

בעידן שבו עונות השנה החקלאיות איבדו את משמעותן ורוב הירקות והפירות נמצאים על המדף רוב ימות השנה, המשמשים הם חריגים. הם והדובדבנים מפציעים בתחילת הקיץ ונעלמים אחרי חודש וחצי-חודשיים ומשאירים המון סיבות טובות להתגעגע אליהם עד לשנה הבאה.

 

אז עכשיו, כשכבר נשמעת הקריאה האחרונה לכל אוהדי הפירות הללו – זה הזמן להכין מהם את המיטב. אצלי נרקחו מהמשמשים ומהדובדבנים מאפים אישיים חביבים ועוגה בחושה. אפשר גם להקפיא למזכרת, לחודשים הקרובים, אחרי שהפירות הללו יוכרזו כזנים נכחדים.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

טארט משמשים

אמנם יש מתכון לבצק, אבל אפשר גם לקצר את הדרך ופשוט להשתמש בבצק עלים מוכן או בצק פריך מתוק.

 

המרכיבים לפאי בקוטר 25 ס"מ (או 6 תבניות אישיות):

 

לבצק:

100 גרם חמאה

75 גרם אבקת סוכר

1 חלמון

2 כפות שקדים טחונים

1 כוס קמח

 

למלית:

500 גרם משמשים חצויים ומגולענים

5 כפות סוכר

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

2 כפות קמח

 

לקישוט:

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק: מעבדים את החמאה, אבקת הסוכר והחלמון במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים שקדים וקמח בהדרגה ומעבדים עד שנוצר כדור בצק. עוטפים בניילון ומצננים שעתיים לפחות במקרר.
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ ומרפדים בו את תחתיתה ודפנותיה של תבנית פאי דוקרים את הבצק בכמה מקומות.
  3. מסדרים את חצאי המשמשים על פני הבצק וזורים עליהם 2 כפות מהסוכר. אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות או עד שהבצק זהוב והמשמשים מתרככים.
  4. בינתיים, טורפים את השמנת עם הסוכר שנותר, הביצים, הווניל והקמח. מוציאים את התבנית עם הבצק והמשמשים האפויים למחצה ויוצקים בזהירות את תערובת השמנת. מחזירים לתנור ואופים 20 דקות נוספות או עד שהמלית מזהיבה ויציבה. מצננים לחלוטין וזורים אבקת סוכר.

 

 

עוגה בחושה עם משמשים ודובדבנים

הפירות שוקעים בתערובת הבצק ויוצרים חגיגה משובבת עין וחך. במקום בתבנית עגולה או רבועה גדולה, אפשר לחלק את הכמות בין תבניות קטנות יותר (אפילו של מאפינס), לאפות ולהקפיא חלק לחודשים הבאים.

 

המרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או תבנית מרובעת בגודל 25X25:

200 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר

4 ביצים

2.5 כוסות קמח תופח (או חבילה קטנה של 350 גרם)

1 כפית קינמון

קורט ציפורן טחון

כ-3 כוסות משמשים ודובדבנים מגולענים

 

לציפוי:

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:
  1. טורפים את החמאה עם הסוכר. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה וטורפים היטב אחרי כל הוספה. בוחשים פנימה את הקמח והתבלינים.
  2. nעבירים את תערובת העוגה לתבנית משומנת ומיישרים. מפזרים את הפירות בצורה אחידה על פני התערובת.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 50 דקות עד שעה, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
טארט משמש
צילום: ירון ברנר
מומלצים