שתף קטע נבחר

"אם ת"א ובת ים יאוחדו - נאחד עוד רשויות"

שר הפנים, גדעון סער, ערך היום תדריך עיתונאים בת"א, ובו הכריז על תחילת עבודתה של ועדת החקירה לבחינת איחוד הרשויות המקומיות בת ים עם ת"א-יפו. סער הבהיר כי למרות שפתרון של איחוד רשויות אינו אחיד בכל מקום בארץ - היעד הוא ברור: צמצום הפערים ברשויות - וגם בחברה הישראלית. צפו

"פתרונות של איחוד רשויות מקומיות אינם אחידים בכל מקום, אך היעד ברור: צמצום פערים בין הרשויות המקומיות בישראל, כדי לתרום לצמצום הפערים בחברה הישראלית". כך אמר היום (ג') שר הפנים, גדעון סער, בתדריך עיתונאים שערך בתל-אביב - עם התחלת עבודתה של ועדת החקירה, הבוחנת את האיחוד של תל-אביב-יפו עם העיר בת ים. עם זאת, הבהיר כי "אם נצליח לגבש מודל מוצלח לאיחוד בין רשויות לטובת התושבים - הדבר יהווה בסיס לאיחודים נוספים בהמשך".

 

 

צפו בתדריך העיתונאים שנערך הבוקר

 

במהלך התדריך ציין שר הפנים כי המטרה העיקרית היא "ליצור רשויות מקומיות שעומדות על רגליהן, חזקות, שיכולות לתת שירותים לתושביהן, וכך לצמצם את הפער האדיר בין הרשויות המקומיות בישראל". לדבריו, הפערים הללו באים לידי ביטוי בשירותי חינוך, תרבות ורווחה - "וכך אנחנו מעצימים את הפערים ומעבירים אותם לדורות הבאים".

 

סער הוסיף כי הקמת ועדת החקירה מהווה המשך ישיר למגמה אותה הוא מוביל לשינוי גבולות וחלוקת הכנסות בין הרשויות המקומיות, שבאה לידי ביטוי באחרונה בהחלטה לחלוקת גבולות והכנסות בין הרשויות בנגב. עוד ציין כי המטרות העיקריות באיחוד רשויות הן להשיג איתנות כלכלית עבור הרשויות, מתוך ראיה של טובת התושבים.

 

הוא הדגיש כי ועדת החקירה תבצע תהליך עבודה יסודי, ובשלב הראשון תתמקד בשמיעת הגורמים השונים הרלוונטיים וחזר ואמר כי "אם נצליח לגבש מודל מוצלח לאיחוד בין רשויות לטובת התושבים - הדבר יהווה בסיס לאיחודים נוספים בהמשך".

 

במהלך התדריך דיבר גם יו"ר הוועדה, עו"ד בני וקנין, שציין כי אם הוועדה תבין שאיחוד תל-אביב-יפו עם בת ים אינו הפתרון המתאים למצב הכלכלי של בת ים - תיבחן אפשרות לחלוקת הכנסות בין הרשויות השכנות לה.

 

בת"א מסכימים, בבת ים מתנגדים

נזכיר כי הוועדה הוקמה על מנת לגבש את המלצותיה לגבי איחוד הערים תל-אביב ובת ים, או לחלופין תמליץ על חלוקת הכנסות בין הערים תל-אביב-יפו, חולון וראשון לציון לעיר בת-ים, וזאת לאחר בדיקה מקיפה ושמיעת הגורמים הנוגעים בדבר. המלצות הוועדה יוגשו לשר הפנים, לשם קבלת החלטה בנושא.

 

בראש הוועדה יעמוד, כאמור, עו"ד וקנין, שכיהן כ-12 שנים כראש עיריית אשקלון וכיו"ר הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה בעיר. וקנין, כלכלן ומשפטן בהשכלתו, כיהן גם כיו"ר דירקטוריון בחברת פלאפון וכיו"ר נת"ע-הרכבת הקלה לגוש דן. עודו יהיו חברים בוועדה מנהל המינהל לשלטון מקומי, מרדכי כהן; הממונה על מחוז תל-אביב, גילה אורון; סגן מנהלת מינהל התכנון, אדריכל דורון דרוקמן; ויו"ר הוועדה המרחבית הראל, מתכננת הערים רות שוורץ-חנוך.

 

הרקע להקמת הוועדה הוא עתירה של עיריית בת ים לבג"ץ, בה ביקשה לבצע בחינה מחודשת של חלוקת הכנסות בין הערים השכנות לה - ראשון לציון, חולון ותל-אביב-יפו - בטענה כי בערים אלה שטחי המסחר והתעסוקה גדולים יותר מאשר בבת ים. המטרה הייתה לנסות ולהיחלץ מהגירעון התקציבי, אולם בעירייה לא תכננו שאחד הפתרונות שיעלה משרד הפנים הוא איחוד של שתי הרשויות המקומיות - בת ים ותל-אביב-יפו.

 

על פי הערכות, רון חולדאי, ראש עיריית תל-אביב, יתמוך בהחלטה כזו במידה שתתקבל. ואולם, ראש עיריית בת ים, יוסי בכר, מתנגד וסבור שתושבי העיר ייפגעו. סיפוח ישובים נעשה עד כה בעיקר ברשויות קטנות, וטרם התבצע בהיקפים של ערים, ולכן הערכה כי אם מהלך כזה אכן יצליח - ייתכן שמשרד הפנים יבחן סיפוחן של ערים נוספות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שר הפנים, גדעון סער, בתדריך העיתונאים היום. מימין: יו"ר הוועדה, עו"ד בני וקנין
מומלצים