שתף קטע נבחר

הצרפתים רוצים דירות בישראל - כדי לגור בהן

קרוב ל-700 יהודים תושבי צרפת הגיעו היום ליריד דירות שנערך בפריז, כדי לבחון רכישת דירה בישראל. הקיץ הסוער שעבר על הבירה הצרפתית, שכלל גילויי אנטישמיות, לא הותיר אותם אדישים: את הדירות שיקנו הם לא ישכירו לישראלים ואז ינפשו בהן בקיץ, אלא ישתמשו בהן לצורך מגורים לאחר שיעלו ארצה. "חשוב שיהיה איפה לגור אם מחר נצטרך לארוז מזוודה ולנסוע מפה"

"באתי, ראיתי, התאהבתי" - כך מגדיר שרל לוי (71), עולה חדש מצרפת שעלה רק שלשום לישראל מפריז, את התהליך שבו רכש לאחרונה דירת מגורים ברעננה. לוי הגיע לפני כמה חודשים לביקור מולדת והחליט ש"הגיע הזמן לעלות לארץ", אחרי שקיבל המלצה מאחייניתו לבדוק את שכונת נווה זמר החדשה הנבנית בימים אלה בעיר. ההחלטה לעלות ארצה ולקנות דירה למגורים ולא להשקעה נעוצה בכמה גורמים, בין היתר בקיץ הסוער שעבר על הבירה הצרפתית, שכלל הפגנות וגילויי אנטישמיות בעקבות מבצע "צוק איתן".

 

 

לוי אינו היחיד שמבקש להשתקע בארץ הקודש ולא רק לנפוש בה. הבוקר (א') נערך בפריז יריד דירות למכירה, שבו הציגו חברות בנייה ישראליות דירות בפרויקטים למגורים בישראל. את היריד ארגנו עמנואל טורק ויונתן יופה, מבעלי חברת איקיוב המארגנת ברחבי צרפת ירידי נדל"ן עבור עסקאות מקרקעין בישראל, במסגרת מה שהם מכנים "יריד ביניים". זאת לאחר שזיהו מגמה הולכת וגדלה של יהודים תושבי צרפת, המעוניינים לעלות לישראל ולקנות בה דירה למגורים.

 

"בדרך כלל אנחנו עורכים ירידי דירות כאלה 4-5 פעמים בשנה בצרפת, בערים הגדולות כמו פריז, מרסיי, ניס וליון", מסביר יופה, "אבל הפעם בגלל מה שקרה בקיץ, התבקשנו לארגן מעין יריד 'SOS' שלא היה מתוכנן במקור במועד זה". במסגרת היריד השתתפו כ-20 חברות ישראליות מוכרות, כגון שיכון ובינוי, אפריקה ישראל מגורים, מצלאוי, דיזינגוף סחר, יוסי אברהמי (שדיווחה היום כי יצאה במבצע לתושבי חוץ שרוכשים דירה למטרות עלייה בפרויקטים שלה באילת) וגם גיא ודורון לוי, שבפרויקט שהיא בונה ברעננה רכש לוי את הדירה שלו.

 

"היריד נותן מענה לתושבים צרפתים שרוצים לרכוש דירות בארץ", אומר אושרי זפרני, סמנכ"ל השיווק והמכירות של גיא ודורון לוי, שהגיע גם הוא ליריד בפריז. לדבריו, במהלך בניית הפרויקט שבו רכש לוי דירה (ALL&MORE), זיהתה החברה שהקהל הצרפתי שמחפש דירות בישראל, מתעניין מאוד ברעננה - כיוון שיש בה כבר היום צרפתים שגרים בה. "לכן החלטנו בחברה לפתוח את האתר לשוק הצרפתי", הוא מסביר, "וכך יצרנו קשר עם חברת איקיוב".

 

לקנות דירה כדי לגור - לא לנפוש

זפרני מצביע על תנועה ערה של מתעניינים ביריד ברכישת דירה בארץ, בהם צעירים ומבוגרים שהמכנה המשותף שלהם, לדבריו, הוא "הרצון לחפש דירה בישראל מתוך מגמה לגור בהן - בשונה מהעבר, אז חיפשו דירות להשקעה או נופש בלבד". חלקם, מוסיף זפרני, הם תושבים חוזרים ורובם ככולם מתכוונים לעשות עלייה. "לפחות 30% מבאי היריד עברו אצלנו בפרויקט ברעננה", הוא מציין, "אבל יש עניין גם בערים כמו תל-אביב, אשדוד, נתניה, נהריה, חיפה ואילת".

 

גם סרג', יהודי-צרפתי מהפרבר מונומורסי הממוקם כ-20 ק"מ ממרכז פריז שהגיע ליריד, הביע עניין ברכישת דירה ברעננה, אבל קודם לכן היה מעדיף להתגורר בתל-אביב. "אנחנו מאוד אוהבים את תל-אביב, וגם אחותי קנתה שם דירה, ואם לא אז רעננה - בעיקר בגלל הקהילה הגדולה של הצרפתים שיש שם והקרבה למרכז", הוא מוסיף.

 

לדבריו, בשלב הראשון הוא מתכנן לרכוש דירה בישראל כדי שיוכל להשכיר אותה, "אבל אין לי ספק שבשנים הקרובות אעשה עלייה", הוא מדגיש, "אני מרגיש ציוני ויהודי, וישראל היא המקום הבטוח ביותר עבורי. בחודשים האחרונים המצב הביטחוני בפריז הידרדר מאוד עבור היהודים, וכבר לא בטוח פה כמו פעם - יש יותר גילויי אנטישמיות וממש לא נעים להסתובב ברחוב בחלק מהמקומות כאן בעיר. חשוב לי שיהיה לי היכן לגור, אם מחר איאלץ לארוז מזוודה ולנסוע מפה".

יריד הדירות בפריז. תנועה ערה של מתעניינים ()
יריד הדירות בפריז. תנועה ערה של מתעניינים

"כיום קיים ביקוש גדול יותר של הקהילה היהודית בצרפת לדירות למגורים, משום שהיא מעוניינת לעשות עלייה 'פיזית' לישראל ולא רק לרכוש דירות להשקעה", מחזק את הדברים עמנואל טורק, שאמו, דניאל טורק, ייסדה את איקיוב לפני 26 שנה. "נכון לעכשיו, ביקרו היום ביריד בין 600-700 איש, ואנחנו מהווים עבורם בעצם את גשר העלייה מצרפת לישראל". טורק מבקש להדגיש כי המחירים ביריד זהים למחירים שמציעות חברות הבנייה בישראל. "כאן לא יקר יותר או זול יותר, אין הבדל במחיר עבור רוכש ישראלי או צרפתי", הוא מבהיר.

 

האדריכלית אריאלה עזריה ברקוביץ', שמחזיקה משרד בפריז המסייע לעולים חדשים לתכנן את דירתם החדשה בישראל, מאפיינת את הרוכשים הצרפתים כ"משפחות צעירות עם ילדים מהמעמד הבינוני, שמרגישות שאדמת אירופה כבר אינה בטוחה עבור ילדיהם". לדבריה, "אלה לא היהודים שמחפשים בית קיט בעשרות אלפי שקלים למ"ר, אלא מעוניינים להתגורר באזורי הביקוש". מהנתונים של ברקוביץ', לא מעט צרפתים מתעניינים במגורים בנתניה.

 

"התעניינות אמיתית לגבי עלייה"

שמחה פלבר, נציג ההסתדרות הציונית העולמית בצרפת, מאשר את הטענה לפיה חלה עלייה בהתעניינות של יהודים צרפתים בעלייה לישראל. "אנחנו משתתפים ביריד הדירות כגוף ציוני, ובעצם מספקים את המעטפת האידיאולוגית הפרקטית של העלייה", הוא מסביר, "כלומר אנחנו מטפלים בזכויות העולים, בהכוונה שלהם ולא בנדל"ן. אבל אין ספק שיש עניין גדול בנדל"ן הישראלי, יש עירנות מדהימה - אנחנו רואים אנשים מכל השכבות, מהשכונות, מהעיר שבאים הנה".

 

לדברי פלבר, "זה לא רק עניין בנדל"ן הישראלי, יש כאן ביריד התעניינות אמיתית לגבי עלייה. כך, למשל, אצלנו בדוכן נתקלנו בשאלות אמיתיות על עלייה לישראל, מציאת מקצוע בארץ, ואפילו איך אפשר לקבל את הפנסיה. אלה שאלות שמשקפות התעניינות הולכת וגוברת בעלייה, וזה משתקף גם במספרים. לפני 3 שנים הייתה עלייה של 2,000 יהודים בלבד בשנה, ואילו השנה אנחנו נעבור את רף ה-6,000 עולים.

 

ובאמת, על פי נתוני משרד העלייה והקליטה, מאז ינואר 2014 חל זינוק דרמטי במספר העולים מצרפת לישראל, וההערכות מדברות על תוספת של עוד כ-5,000 יהודים מצרפת שיעלו לארץ עד סוף השנה. למעשה, בשנת 2013 הגיעו ארצה 3,262 עולים לעומת 1,923 עולים בלבד בשנת 2012 ורק 1,916 בשנת 2011. בחצי שנה הראשונה של השנה עלו ארצה כבר כ-2,600 יהודים מצרפת, לעומת 812 עולים בלבד בתקופה המקבילה אשתקד.

 

"היום באתי לראות את אתר הבנייה ואני מאמין שהכל יעבור בשלום", מסכם לוי, שלדירת 5 החדרים שרכש בפרויקט ברעננה תמורת כ-2.5 מיליון שקלים, ייכנס בתחילת 2016. "אני מאמין שמצאתי מקום טוב לגור בו, בשכונה חדשה בקרבת בני המשפחה שלי. בינתיים אני פשוט נהנה מהסביבה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מבקרים ביריד הדירות בפריז, היום
מומלצים