שתף קטע נבחר

טבעוניות נהנות יותר גם בקנדה: מונטריאול על המזלג

הזמנה מפתיעה להשתתף בפסטיבל הטבעוני הראשון במונטריאול גרמה לאורי שביט לארוז מזוודות ולהרחיק עד קנדה. היא חזרה נפעמת מההיצע הטבעוני הרחב שהעיר מציעה ועם לא פחות מ-12 המלצות למסעדות טבעוניות שיגרמו לכם להתרגש בכל פעם מחדש

 

יש הזדמנויות שלא אומרים להן לא, בטח אם הן קשורות במסע אל מעבר לים ולמחוזות שמעולם לא ביקרת בהם ובטח שאם הן קשורות לעיסוק בנושאים הכי קרובים אל ליבי - אוכל טעים והצלת בעלי חיים. כך שבאופן לא מפתיע עניתי מיד ובחיוב על ההצעה להשתתף כמרצה בפסטיבל הטבעוני הראשון של מונטריאול שבקנדה. 

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

היה לי ברור שהנסיעה לפסטיבל לא תסתכם בהרצאה בלבד. כבר שנים רבות שהנסיעות והחופשות שלי בארץ ובעולם הן בצביון גרגרני ברור, כך שאין סיכוי שאחזור ממקום חדש בלי רשימה של המלצות, תובנות וכמובן המון תמונות של המצאי הקולינרי בעיר היעד, ולא היתה שום סיבה שגורלה של מונטריאול יהיה שונה.

 

ידידותית לטבעונים. מונטריאול (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
ידידותית לטבעונים. מונטריאול(צילום: אורי שביט)

 

מונטריאול קיבלה אותנו עם מזג אוויר שמשי נהדר. זוהי עיר ידידותית בכלל ולטבעונים בפרט שעוברת בימים אלה התפתחות קולינרית דומה למדי למתרחש בישראל. כמו אצלנו, הטבעונות כאן לא חדשה, אבל הביקוש, ובעקבותיו גם ההיצע, החל להתעורר משמעותית. נפתחות מסעדות טבעוניות חדשות וגם סופרמרקט טבעוני ראשון נחנך.

 

קייל כיד המלך

בספירה לא מדויקת, אני בתחושה שמגוון והיצע המסעדות הטבעונית או הצמחוניות-טבעוניות במונטריאול אפילו גדול מזה שבתל אביב. אבל מצד שני, במסעדות שאינן טבעוניות או צמחוניות סביר להניח שלא תמצאו יותר מדי אפשרויות. לא תתקלו בתפריט טבעוני בכל בית קפה ותהיו נתונים למצב רוחו של השף באותו רגע. כך שבסיכום, כנראה שישראל מאירה פניה יותר לנמנעים ממזון מהחי. עוד הבדל חשוב שצריך לזכור (ורלוונטי, כנראה, לרוב הערים בעולם) - מונטריאול היא לא עיר בלי הפסקה, וכדאי לצאת לאכול בשעות המקובלות והמוקדמות יחסית, ולא לצפות שמסעדות יהיו פתוחות עד אמצע הלילה.

 

מבחינת מבחר יש כאן הכל - ממסעדות מהירות, היכלי בופה ו"אכול כפי יכולתך", ועד מסעדות המציעות מנות מוקפדות באווירה יותר מעונבת. המודעות הבריאותית גבוהה, כך שסביר להניח שתמצאו לפחות מנה או שתיים שכוללות את כרוב-העל קייל בתפריט, הרבה מנות שהן גם טבעוניות וגם ללא גלוטן וגם שייקים מושקעים של פירות, עלים וירקות כיד המלך.

 

מנגד, אחת המנות האהובות על המקומיים היא פוטין (Poutine) - צלחת גדושה בצ'יפס רכרוכי מוטבע ברוטב ובגבינה, שנתקלנו כאן בכמה גרסאות טבעוניות שלו. ובכלל, ברוב המסעדות לא מהססים להגיש מנות רבות שבמרכזן חיקויי בשר שונים - חלקם נפלאים, חלקם פחות.

 

עם פירות, עלים וירקות. שייקים מושקעים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
עם פירות, עלים וירקות. שייקים מושקעים(צילום: ירון ברנר)
 

 

למונטריאול אין ממש מרכז שאפשר לשוטט בו ברגל ולקפוץ ממקום למקום. מצד שני, היא נוחה מאד להתמצאות ויש בה תחבורה ציבורית ומערכת מטרו נהדרת וקלה, כך ששווה לעשות נסיעות מיוחדות אל הלוקיישנים שנשמעים לכם טעימים, במיוחד אם אתם תיירי אוכל כמוני. טיפ חשוב: מספרי הבתים ברחובות לא ממש עקביים, ויכולים לדלג על עשרות בין בניין לבניין. העיר נחצית לשתיים - מזרח ומערב, ובכל צד ישנם אותם מספרים שמתחילים מהציר המרכזי החוצה. המקומיים נחמדים מאד, רובם דוברים גם אנגלית וגם צרפתית, כך שסביר שתמצאו תמיד מי שיעזור לכם להגיע ליעד.  

 

המדריך הבא יעניק לכם הצצה די נרחבת למקומות המומלצים והמעניינים שכדאי להגיע אליהם בביקור שלכם שם. תודה ענקית לאן-סופי ולזיו, שגם אירחו אותנו ברוחב לב וגם דאגו שנגיע לאכול במקומות הכי מוצלחים. אם יש לכם המלצות נוספות - אתם מוזמנים בחום לעדכן אותי בתגובות. הרי תמיד צריך לקוות שתהיה גם הפעם הבאה.

 

הפסטיבל הטבעוני של מונטריאול

מאחורי הפסטיבל הראשון שהתקיים בעיר בחודש ספטמבר, עומד האיגוד הצמחוני (בעצם טבעוני) של מונטריאול והרבה מאוד אנשים יפים ומסורים שהחליטו שהגיעה השעה שגם הם יוכלו להתגאות באירוע מושקע למתעניינים באורח החיים הטבעוני, בין אם מטעמי מוסר, בריאות או אקולוגיה. היה מרגש לראות שכל העסקים הטבעוניים בעיר התגייסו לקדם את האירוע, ובכל מסעדה כמעט ראינו פוסטרים ופלאיירים שהזמינו את הציבור להשתתף.

 

התוצאה הייתה אירוע מרשים שהתקיים במבנים השייכים לאוניברסיטה המקומית, שהתמלאו בשלל דוכנים של ארגונים למען בעלי חיים, טעימות אוכל ומוצרים מעניינים. בחדרים ובאולמות התקיימו הדגמות של שפים, הרצאות ופאנלים של מיטב המרצים ממונטריאול ומרחבי העולם, וגם נחגג סיומו של הסבב הראשון של "אתגר 21", הגרסה המקומית לאתגר 22 שלנו - התנסות בשלושה שבועות של תזונה טבעונית, אליה נרשמו 2,000 משתתפים.

 

החלק שלי באירוע היה הרצאה של כשעה שהתקיימה מול כ-300 צופים, בה סיפרתי על המהפכה הטבעונית המתחוללת בימים אלה בישראל, מהיבטים שונים; החל מההפגנות הגדולות אליהן הגיעו אלפי משתתפים, דרך הסיקור הרחב של המדיה על כל גווניה והקמת חוות המקלט הראשונה לחיות משק, ועד הפיכתה של מסעדה גרוזינית אחת לטבעונית. לפסטיבל הגיעו כ-5,000 אנשים, וההצלחה הגדולה מבטיחה שלא מדובר באירוע חד פעמי, אלא במסורת שעתידה להמשיך גם בשנים הבאות. מומלץ לעקוב.

 

אורי שביט בפעולה (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
אורי שביט בפעולה

 

לפרטים: 

https://www.facebook.com/festivalveganedemontreal

http://veg.anonymous.org.il/etgar22

http://www.269farm.com/

 

משולש הזהב: 3 המלצות 

בפינה אקראית של העיר, התקבצו באותו בניין קטן שלושה יעדים מוצלחים לתייר הטבעוני. אם אתם משוגעים כמוני, תדגמו אותם אחד אחרי השני ואם יש לכם מספיק זמן לשוטט בעיר, תחזרו לשם בכל פעם מסיבה אחרת. כך או כך, תענוג למצוא מגוון כל כך מוצלח וצפוף של בתי אוכל ללא מוצרים מן החי.

 

 (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

 

1. La Panthere Verte

לפנתר הירוק יש שם מצוין בקרב הטבעונים המקומיים - יש כאן אווירה נעימה של פאב, עם שולחנות עץ רחבים, הזמנה בדלפק, ואוכל טעים וידידותי שרובו מוטמן בפיתות תוצרת הבית (כנראה שלא רק אייל שני חשב על הרעיון), ומוגש לשולחן בסלסילות קש קטנות. הכל טבעוני וגם אורגני, ואת הכלים אתם מפנים מהשולחן בסוף הארוחה.

 

 (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

 

כשאתם מתגעגעים הביתה, זה המקום לאכול פלאפל מוצלח ממש, לצד המבורגר (גם הוא בפיתה), טמפה צלויה, תבשיל יומי מתחלף, מרקים, סלטים ועוד, וללגום מבחר רחב של שייקים ומיצים הישר מהצנצנת. אפשר גם להצטייד באוכל מוכן הביתה: המבורגרים, פיתות, צנצנות של תבשילים ומרקים לחימום, ואפילו חומוס.

 

יש שלושה סניפים ברחבי העיר, אנחנו היינו ב: 2153 Mackay Street, Montreal  

לפרטים: 903 4744 514 או באתר

שעות פתיחה: שני-שישי 11:00-22:00, שבת 11:00-21:00, ראשון 11:00-19:00

 

2. Crudessence 

מעבר לקיר של הפנתר הירוק מתגלה תמונת הראי שלו. כאן אין טיגונים, אין בישולים ובטח שאין פיתות. מדובר במסעדת Raw Food ללא גלוטן, אחת משתיים שממוקמות במונטריאול, שמאחוריהן עולם שלם של עשייה טבעונאית - ייצור של מוצרים למכירה (שנמכרים גם בחנות המושקעת שבכניסה למסעדה), ליין של משקאות קמבוצ'יון (זוכרים את הפטרייה שהייתה להיט גם בארץ?), דוכני מיצים וטייק אווי, קייטרינג, ספרים ובית ספר לבישול. תפריט המסעדה מרשים ומגוון, כך שאפילו מישהי כמוני, שמחשבה על "אוכל קר" לא ממש עושה לה את זה, יכולה לקרוא לו תפריט מפתה.

 

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

 

בהמלצת הצוות הזמנו לזניה נהדרת של פרוסות זוקיני עם גבינת מקדמיה, תרד ופסטו פיסטוקים, שהסלט שלצידה האפיל עליה - עם קייל, צלפים ורצועות חציל מתוקות-חריפות, שמכונות כאן "bacon". עוד טעמנו "פאד תאי" נהדר וחריף אש, בזכות רצועות דקיקות וטריות של דייקון, צנון יפאני לבן ענקי. את הכל שטפנו במי כלורופיל ומנטה ירוקים, שהגיעו מיד לשולחן. את הקינוח אפשר להזמין לשולחן או לבחור מהמקרר בחנות ולקחת הביתה.

 

הסניף שאנחנו ביקרנו בו: 2157 Mackay, Montréal 

לפרטים: 514.664.5188 או באתר

שעות פתיחה: ראשון-רביעי 11:00-21:00, חמישי-שבת 11:00-22:00

 

3. Café verdure 

טיפוס במדרגות שבקדמת אותו הבניין יוביל אתכם לבית הקפה הנעים הזה, ובו חלל בהיר ורחב ידיים עם חלון גדול וקיר מכוסה טפט שיגרום לכם להרגיש קצת באמצע היער. כל המנות בו הן טבעוניות, אורגניות, ללא גלוטן וללא סוכר (בהרבה מקומות נהוג לחבר את כל המגמות יחד, וכך לענות על הצרכים של כולם).

 

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

 

הכותרות הבריאותניות, שעלולות להרתיע גרגרנים מסוימים, מתפוגגות כליל למראה התצוגה שעל הדלפק שכוללת מגוון קאפקייקס מעוטרים בקרם (מהטעימים ביותר שאכלתי), דונאטס, עוגות ועוגיות. למי שלא אכל אצל השכנים, יש כאן גם תפריט של כריכים, סלטים ומרקים ובראנץ' בימי שבת. מקום נפלא לשבת לעבוד, לקרוא, לקבוע פגישות וסתם לנפוש.

 

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)
 

 

2159 Rue Mackay  

לפרטים: 514-842-2212 או באתר

שעות פתיחה: שני-שישי 11:00-21:00, שבת 10:00-19:00, ראשון סגור

 

הדיינר הטבעוני: Aux Vivre

המסעדה הטבעונית הכי ותיקה במונטריאול (נוסדה ב-1997) ומקום מפגש הומה לטבעוני העיר וחבריהם, אם תרצו - המקבילה המקומית והקצת יותר משוכללת של הבודהה בורגרס התל אביבי. המקום מלא רוב הזמן, כך שלעיתים תמצאו את עצמכם עומדים בתור לקבל שולחן. השירות יעיל וענייני, האוכל מגיע מהר וכל התחושה היא קצת של מזון מהיר ולא של מקום שמתיישבים בו לארוחה ארוכה. התפריט אקלקטי ובסך הכל טעים, עם המבחר המתבקש - המבורגרים, תבשילים, תחליפי בשר, כריכים, קערות (סלט חם-קר של ירקות טריים, דגנים וקטניות מבושלות, סגנון מנות נהדר שתמצאו כאן הרבה), וגם שייקים. למקפידים יש סימונים בתפריט של מנות המכילות סויה, גלוטן ואגוזים.

 

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)
 

 

בימי שבת וראשון מגישים בראנץ' ואם אתם רוצים להצטייד, גם כאן יש חנות צמודה עם מוצרים שונים, בין היתר: טמפה בטעמים, כריכים ועוגות ועוגיות לקחת הביתה.

 

4631 St Laurent Blvd

לפרטים: 514-842-3479 או באתר

שעות פתיחה: שני-שישי 11:00-23:00, שבת-ראשון 10:00-23:00

 

על המשקל: Resto Vego

הסיפור של המקום הזה מעניין במיוחד: מדובר במסעדה צמחונית (היום בעלת שני סניפים) שבשלב מסוים החליטה להוסיף בשר לתפריט. הסועדים הקבועים הצביעו נגד המהלך ברגליים, המסעדה נקלעה לקשיים כלכליים ובעלים חדשים נכנסו לתמונה, רובם טבעונים. כיום התפריט ברובו טבעוני, והשמועות אומרות שזאת רק שאלה של זמן עד שיהפוך טבעוני לחלוטין.

 

 (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

 

למרות שאני בדרך כלל לא משתגעת על סגנון בופה הערם ככל יכולתך, ב-Vego הסיפור קצת שונה ממה שאתם מדמיינים: הבופה שלהם עשיר, מגוון ומעורר תיאבון, והמנות הטבעוניות מסומנות על גבי שלטים מעל כל מנה. כל אחד יכול למצוא כאן משהו שהוא אוהב - האוכל ממש מוצלח, את הקינוחים חיבבתי פחות. המחיר לכל המנות זהה - 2.35$ ל-100 גרם (כן, שוקלים לכם את הצלחת בקופה).

 

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

 

1720 Saint-Denis

לפרטים: 514-845-2627 או באתר

שעות פתיחה: ראשון-רביעי 11:00-22:00, חמישי 11:00-22:30, שישי-שבת 11:00-23:00

  

מהיר בסטייל: Copper Branch

אל הלוקיישן הכי צעיר בטיול הגענו שבועיים אחרי הפתיחה, ומאז התברר לנו ששני סניפים נוספים עתידים להיפתח בעיר. מדובר במסעדת מזון מהיר הכי סטייליסטית שהייתי בה - מהעיצוב (כמתבקש מהשם הוא כולל הרבה צינורות נחושת), ועד קופסאות הקרטון ועטיפות הנייר בהן מוגש האוכל. טעים כאן ממש וזה גם מקום מושלם להצטייד בו בטייק אוויי הביתה או לפיקניק, אם מזג האוויר מתאים.

 

תמצאו כאן המבורגרים מכמה סוגים, מגוון של קערות מעורבות, כריכים עם תחליפי בשר שונים וגם את המאכל הלאומי פוטין - צ'יפס ברוטב פורטובלו עם גבינה טבעונית. יש גם קינוחים - בעיקר עוגות, שמוגשות בכוס. אל תדאגו לגבי הפלסטיק, המקום מתהדר במדיניות ירוקה ואחראית, כלפי הסביבה, האדם ובעלי החיים.

 

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)
 

 

1245 Rue Bishop

לפרטים: 514.303.1800 או באתר

שעות פתיחה: שני-רביעי 07:00-22:00, חמישי-שישי 07:00-23:00, שבת 08:00-23:00, ראשון 08:00-22:00

 

עושים שוק: Marche Jean Talon

שוק האיכרים הוותיק של מונטריאול (משנת 1933) פתוח כל ימות השנה, אבל מומלץ לבקר בו בתקופה החמה יותר (מאי עד אוקטובר), אז האזור החיצוני פתוח ושוקק ומלא במרכולתם הצבעונית של חקלאים שמגיעים אליו מחוץ לעיר. במבנה המרכזי המקורה אין לטבעונים יותר מדי מה לחפש - יש ארטיקים טבעיים, תבלינים, שמן זית, מייפל ויין, לצד לא מעט חנויות שמוכרות את בשרם של בעלי חיים. החגיגה האמיתית מתרחשת בחלק האחורי הפתוח, שם גם אנשים ים תיכוניים כמונו ימצאו עצמם מתפעלים מול המגוון המרהיב של חצילים או פלפלים חריפים.

 

ועוד משהו: אם אתם בדירה עם מטבח, זה מקום כיפי ביותר להצטייד בו בפירות ובירקות, כשבחלק הפנימי תמצאו גם דגנים וקטניות.

 

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

 

7070, avenue Henri-Julien

שעות פתיחה: שני-רביעי, שבת 07:00-18:00, חמישי-שישי 07:00-20:00, ראשון 07:00-17:00

 

תשבע שזה טבעוני: ChuChai

כאשת קולינאריה, כל נושא התחליפים אצלי הוא כמעט מילה גסה. מה הרעיון לחקות משהו שאנחנו לא רוצים לאכול? אני תמיד מעדיפה אוכל אמיתי וטעים בפני עצמו, ולא כזה שקשה לדעת מה בעצם יש בו. המקרה של ChuChai יוצא דופן ומעורר מחלוקת - מצד אחד, מדובר כאן בדרגה חדשה של אמנות שאי אפשר שלא להתפעל ממנה, ומצד שני בחיקויים כל כך קרובים למקור שאין לי שום געגוע אליו. יש אנשים שהדמיון לבשר עלול אפילו להרתיע אותם. אבל אין מה לומר - האוכל נהדר וכל עוד טעים לי, מי אני שאתלונן? כך או כך, מומלץ לבקר בשביל החוויה, שתפתיע אוכלי בשר וטבעונים כאחד.

 

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

 

מדובר באחת המסעדות היותר מוקפדות ויקרות שאכלנו בהן, עם שירות טוב ואווירה רצינית, לפחות עד שמסיימים בקבוק יין. המנות ברובן בסגנון תאילנדי, וכשתבחרו מהתפריט תמצאו את עצמכם מבקשים "שרימפס מטוגן", "עוף בקארי" או "ברווז פריך", מילים שכבר לא חשבתי שאוציא מהפה שלי בחיים. המנה שהתענגתי עליה במיוחד היא דווקא מנת פתיחה קטנה ופשוטה בשם "חמשת התבלינים", דרכה התוודעתי לראשונה לתענוג שנקרא קוקוס מעושן, הברקה נפלאה שהפכה ללהיט במסעדות ונמכרת גם בחנויות.

 

4088 Saint-Denis Rue

לפרטים: 514-843-4194

שעות פתיחה: שלישי-שבת 11:00-14:00, 17:00-23:00. ראשון ושני סגור.

 

פנינה מתוקה: Sophie Sucree

קצת באמצע שום מקום ממוקמת הקונדיטוריה הקטנה והמקסימה הזאת, ששמם של הקאפקייקס שלה יצא למרחוק, ולא רק אצל טבעונים. לצידם בויטרינה בראוניז, טראפלס (מעולים!), סוגי פאי שונים וגם משהו שנקרא בקלאווה ואולי מזכיר את המקור.

 

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

 

מקום נפלא לשבת על כוס תה וליהנות ממגוון המאפים הביתיים, להצטייד בקופסא של תופינים או לקחת עוגה שלמה ומעוצבת בהזמנה מראש. אם הגעתם רעבים יגישו לכם כריך או מרק לפני הקינוח. הצוות מקסים ולבבי והמקום באופן כללי, כלבבי.

 

167 Ave des Pins E

לפרטים: 823 5865 514 או באתר

שעות פתיחה: שני-רביעי, ראשון 11:00-18:00, חמישי-שישי 11:00-21:00, שבת 11:00-20:00

 

שימו שמן: Yuan

אם אתם חסים על ארנקכם ופחות על בריאותכם, זה כנראה המקום בשבילכם. מדובר במסעדה סינית וכמעט לגמרי טבעונית (המנות הצמחוניות הבודדות מסומנות בתפריט), שמתהדרת בתפריט אכול כפי יכולתך זול במיוחד (17$ באמצע השבוע, 20$ בסופ"ש ו-13$ בצהריים).

 

התנאי היחיד הוא שמה שהזמנתם אתם חייבים לגמור לאכול ולא, תחויבו במנה נוספת. תחילה יגישו לכם תפריט עם עיפרון קטן, כדי שתסמנו אילו מנות וכמה יחידות אתם רוצים לקבל מכל אחת - מומלץ להזמין בהדרגה, כדי שלא תמצאו את עצמכם יושבים מול הררי מנות שאינכם מצליחים לסיים. נקודת התורפה העיקרית של המקום היא השמן, שנמצא כאן בשימוש יתר וללא הבחנה - כמעט כל המנות עשויות בטיגון עמוק ולא מותירות רושם קולינארי עמוק, כך שזה בעיקר מקום למלא בו את הבטן בזול. מי שממש מתלהב מתחליפי הבשר שמוגשים כאן (יש גם טופו, סושי ומעט ירקות), יכול להצטייד בהם בחנות שבכניסה.

 

 (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)
 

 

2115 St-Denis

לפרטים: 514-848-0513 או באתר

שעות פתיחה: שלישי-שישי 11:00-15:00, 17:00-22:00, שבת-ראשון 12:00-16:00, 17:00-22:00, שני - סגור

 

המצטיינת: Invitation V

המסעדה המוצלחת ביותר שאכלנו בה במונטריאול ממוקמת באחד האזורים המקסימים (והנחשבים) במיוחד של העיר, ברחוב מלא חנויות מעניינות והרבה נציגים של הקהילה היהודית. המסעדה רחבת ידיים ומכוונת גבוה, ביקרנו בה בשעת צהריים נינוחה אך סביר שבערב האווירה הופכת מעונבת יותר כיאה לעיצוב ולתפריט.

 

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

 

העסקיות מושקעות מעט פחות, אבל עדיין טעימות ביותר - כאן לא תמצאו תחליפי בשר מעובדים, אלא מנות טעימות כמו פסטה ברוטב סלק ועגבניות, נודלס עם פטריות שיטאקי ואיך לא - קערות שניתן להרכיב משפע מרכיבים שונים. שימו יד על קנקן של סנגריה מעולה, היא תשדרג לכם את הארוחה בעוד כמה דרגות. בגזרת הקינוחים קצת התפרעו כאן, ולקחו את הדגש הבריאותי למחוזות הביזאר: קינוח הדגל הוא עוגת שוקולד וקייל, ולצידו מככבת בויטרינה עוגת זרעוני צ'יה מצופה שוקולד ופירות יער. למרבה ההפתעה, זה לא רע בכלל ובכל מקרה, החוויה מומלצת.

 

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

 

254 Rue Bernard Ouest

לפרטים: 514-271-8111

שעות פתיחה: שלישי-שישי 11:30-15:00, 18:00-22:00, שבת בראנץ' 11:30-15:00, 18:00-22:00, ראשון פתוח רק לבראנץ' 11:30-15:00. שני - סגור

 

הסופר הטבעוני הראשון במונטריאול: Antidote Superalimentation

אנחנו לא הספקנו לבקר שם כי הוא נפתח ממש אחרי שעזבנו, אבל שמענו שמדובר במקום מוצלח ומבטיח עם היצע מעניין של מוצרים. לכו על זה!

 

3459, rue Ontario est

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי שביט
ביזארי אבל טעים! עוגת שוקולד וקייל
צילום: אורי שביט
מומלצים