שתף קטע נבחר

אוהבים פסטה? הטריק שיחסוך לכם קלוריות

פסטה ידועה כ"שוברת דיאטה" - מעלה במהירות את רמות הסוכר בדם ומביאה לרעב תוך זמן קצר. ניסוי שנערך בבריטניה מגלה שאם תניחו לפסטה להתקרר ותחממו אותה מחדש, תזכו במנה שמעלה ב-50% פחות את רמות הגלוקוז

לא מעט אוהבי פסטה יעידו שהמאכל הפחמימתי הזה שבר להם את הדיאטה . המנה נספגת במהירות בגוף כסוכר פשוט, מה שמעלה את רמת הגלוקוז בדם וגורם לנו להיות רעבים שוב תוך זמן קצר.

 

החדשות הטובות הן שלפי ניסוי שנערך בתוכנית "Trust Me, I’m a Doctor" של ה-BBC, אכילת פסטה שבושלה, התקררה ולאחר מכן חוממה בשנית היא עניין בריא הרבה יותר מאשר אכילת פסטה שבושלה זה עתה, משום שהיא הופכת ל"עמילן עמיד", אשר מפחית ב-50% את רמת הגלוקוז בדם. 

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

התחלתם דיאטה ? קראו עוד:

אפשר לדלג על ארוחת הבוקר: 5 סיבות מדעיות 

למכורים למתוקים: הכירו את דיאטת הגלידה

סוכר חום, אורגני או דבש - האם יש "סוכר בריא"?

 

עמילן רגיל בלחם ובפסטה הופך לסוכר במהירות בתהליך העיכול, כאמור. הסוכר נספג במהירות בגוף, כך שאנשים המנסים לרזות צריכים להביא בחשבון שאם האנרגיה אינה נשרפת, היא הופכת לשומן ומביאה לעלייה ברמות הסוכר בדם.

 

על פי ד"ר דניס רוברטסון מאוניברסיטת סורי בבריטניה, אם מבשלים את הפסטה ומניחים לה להצטנן, הגוף יתחיל להתמודד איתה כמו עם סיבים תזונתיים ולא כמו עם עמילן. רמת הסוכר תעלה פחות, והחיידקים הטובים במעי ייזונו ממנה. אכילת פסטה קרה, טוענים המומחים, עשויה אפילו להקטין את צריכת הקלוריות מהפסטה.

 

בניסוי שערכו בתוכנית הטלוויזיה, השתתפו עשרה אנשי צוות ממסעדות באזור האוניברסיטה. הם הונחו לאכול את הפסטה על בטן ריקה - חמה, קרה או מחוממת בשנית בשלושה ימי המבדק הנפרדים.

 

ביום הראשון לניסוי קיבלו המשתתפים פסטה שבושלה באותו הרגע, עם רוטב עגבניות ושום. ביום השני הם אכלו את הפסטה לאחר שקוררה במשך הלילה, וביום השלישי הם אכלו אותה פסטה אשר חוממה פעם נוספת.

 

בכל 15 דקות בשעתיים הראשונות שלאחר אכילת המנה ניטלו מהמשתתפים בדיקות דם, כדי לבחון את רמת הגלוקוז לאורך תהליך העיכול.

 

ממצאי הניסוי גילו שאכילת פסטה קרה אכן הובילה לעלייה קטנה יותר ברמת הגלוקוז בדם מאשר בפסטה שבושלה סמוך לאכילה. עם זאת, להפתעת החוקרים התברר שדווקא חימום מחדש הביא להשפעה הטובה ביותר על רמת הגלוקוז - ולהפחתה של 50% ברמת הסוכר בדם.

 

המשמעות: פחות אינסולין, פחות רעב ויותר סיבים תזונתיים.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עמילן רגיל בלחם ובפסטה הופך לסוכר במהירות בתהליך העיכול
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים