שתף קטע נבחר

תושבי פרדס חנה-כרכור רוצים פינוי-בינוי

דיירי מתחם "למרחב" בפרדס חנה-כרכור מבקשים כבר מעל שנתיים לקדם פרויקט פינוי-בינוי. בינתיים הוגשה לוועדה המקומית התב"ע עבור הפרויקט, שאם יאושר יהיה הראשון ביישוב, אך הדיון נדחה. בעירייה מסבירים כי בשלב זה לוקה התוכנית בהיעדר תשתיות הולמות, אך התושבים מאוכזבים: "אנחנו חיים בדירות רעועות וישנות, למה בתל-אביב בונים ומשפצים ואצלנו לא?"

גם בפריפריה רוצים התחדשות עירונית: ל-ynet נודע כי קבוצת דיירים מפרדס חנה-כרכור הגישה באחרונה תוכנית בניין עיר (תב"ע) עבור פרויקט פינוי-בינוי ראשון ביישוב, לידי הוועדה המקומית לתכנון ובנייה. במסגרת התב"ע, מבקשים הדיירים להרוס ברחוב "למרחב" שני בניינים ישנים בני 2-3 קומות עם 28 דירות, ובמקומם לבנות שני מגדלי מגורים בגובה 15 קומות, עם 116 דירות חדשות בסך הכל.

 

כתבות נוספות על פרדס חנה בערוץ הנדל"ן :

 

לדברי מייצגי הדיירים - החברה לפיתוח והתחדשות עירונית וחברת בראל נכסים - מדובר בתוכנית שידעה לא מעט אתגרים, לאחר שבמשך למעלה משנתיים לא הצליחו לקדם אותה מול המועצה המקומית פרדס חנה-כרכור, שהייתה שייכת עד כה לוועדה המרחבית שומרון. ואולם, לפני מספר חודשים הוקמה ועדה מקומית עצמאית ליישוב, וכעת עלה בידי הדיירים להגיש את התוכנית לדיון בוועדה.

 

עתה ממתינים הדיירים להחלטת הוועדה המקומית, שבשלב זה החליטה לדחות את הדיון למועד אחר, בהרכב מורחב יותר של מליאת המועצה. אם תחליט המליאה לאשר את התב"ע ולהפקידה להתנגדויות הציבור, היא תצטרך להעביר את עמדתה בנושא לוועדה המחוזית לתכנון ובנייה במחוז חיפה תוך 60 יום. רק לאחר מכן תחליט הוועדה המחוזית אם לאשר את התב"ע או לדחותה באופן סופי. אם תאשר את התוכנית - תוכל החברה לפיתוח והתחדשות עירונית לצאת למכרז לבחירת יזם לביצוע הפרויקט - והאחרון יוכל להגיש לרשות המקומית בקשה לקבלת היתר בנייה.

 

בקרב הדיירים מלינים על כך שהתוכנית תקועה מזה תקופה ארוכה וטרם קיבלה אישור. "אנחנו גרים בבניינים רעועים בדירות ישנות על קומת עמודים המטים ליפול - אם תהיה רעידת אדמה הם לא יחזיקו אותנו", טוענת בשיחה עם ynet רינה קדוש, נציגת הדיירים ברחוב למרחב. לדבריה, אף שהיא שיפצה את דירתה זמן קצר לאחר הרכישה, היא עדיין סובלת מבעיות בצנרת, מעובש בקירות, "פשוט הכל מתפורר", היא אומרת.

הבניינים ברחוב למרחב. אם ייהרסו - יהיה זה הפרויקט הראשון של פינוי-בינוי ביישוב (צילום: החברה לפיתוח והתחדשות עירונית) (צילום: החברה לפיתוח והתחדשות עירונית)
הבניינים ברחוב למרחב. אם ייהרסו - יהיה זה הפרויקט הראשון של פינוי-בינוי ביישוב(צילום: החברה לפיתוח והתחדשות עירונית)

קדוש אף מתייחסת לכך שבדירות אין ממ"ד ומביעה את החשש הביטחותי, לצד החשש הביטחוני. "רצינו בהתחלה לנסות להוציא לפועל תמ"א 38 בבניינים", היא אומרת, "אבל האדריכל שבדק את המקום אמר שהיסודות רעועים ושצריך הריסה ובנייה מחדש. בסך הכל אנחנו גרים במקום מרכזי ונוח, וחבל שהבתים שלנו נראים כך. גם אם אמכור את הדירה - אין לי מה לקנות עם הסכום שאקבל".

 

במועצה המקומית פרדס חנה-כרכור הסבירו כי דחיית הדיון בתוכנית נעשתה ממספר סיבות, ובהן היעדר תשתיות הולמות ורצון לשמור על המרקם הקיים. "אני חושבת שהם טועים בגדול", מגיבה על כך קדוש, "הרי ביישוב בונים בתים חדשים ושכונות חדשות, וגם כך צריך יותר תשתיות - אבל דווקא במקום שצריך לשפץ, לא משפצים. למה בתל-אביב הורסים ובונים ואצלנו לא?".

 

"לקדם פינוי-בינוי בכל הארץ - לא רק במרכז"

במסגרת הפרויקט, אם יאושר, הדיירים הקיימים יפנו דירות בנות 2-4 חדרים בשטח של 35-90 מ"ר, ויקבלו במקומן דירות בנות 3-5 חדרים בשטח של החל מ-90 מ"ר. הדירות החדשות יכללו ממ"ד, מרפסת שמש, חניה מקורה ומחסן, כאשר על פי הערכות ראשוניות - המחירים ינועו בין כ-800 אלף שקל לדירות הקטנות יותר ועד ל-1.2 מיליון שקלים לדירות הגדולות יותר. היקף ההשקעה בפרויקט מוערך בכ-80 מיליון שקל. 

הדמיית הפרויקט בפרדס חנה. פינוי-בינוי ראשון ביישוב (הדמיה: כנען שנהב אדריכלים) (הדמיה: כנען שנהב אדריכלים)
הדמיית הפרויקט בפרדס חנה. פינוי-בינוי ראשון ביישוב(הדמיה: כנען שנהב אדריכלים)

על התכנון האדריכלי של הפרויקט הופקד אדריכל גיל שנהב ממשרד כנען שנהב אדריכלים והיועץ המשפטי של הדיירים הוא עו"ד יריב בר-דיין. השניים הם מבעלי החברה לפיתוח והתחדשות עירונית (יחד עם הכלכלן ניר שמול), שמייצגת את הדיירים בפרויקט.

 

לדברי בר-דיין, "הגשת התב"ע לוועדה המקומית בערב השנה החדשה היא סמלית, שכן לאחר שידע הפרויקט מכשולים רבים - אנו מקווים שכעת התקדמותו תהיה מהירה ויעילה. כמי שמייצגים את הדיירים, אנו פועלים ללא מעצורים והיסוס, גם נגד התנגדות נקודתית, עד להשגת המטרה. הגשת התב"ע מהווה הישג חשוב להתחדשות העירונית בישראל, שכן יש לקדם פינוי-בינוי בכל רחבי הארץ ולא רק בלב הערים באזורי הביקוש".

 

יוסי ויזל, מבעלי בראל נכסים, הוסיף כי "העבודה על הפרויקט היא ארוכה ולא תמיד קלה, אך הודות לשיתוף מוצלח עם דיירי הפרויקט והחברה לפיתוח והתחדשות עירונית, שהמודל החברתי שלה כבר הוכיח את עצמו בשני פרויקטים, הפרויקט התקדם לשלב הבא. הגשת התב"ע מהווה צעד משמעותי בהתקדמות, וכעת אנחנו מצפים לאישור הוועדה המקומית. כאשר התוכנית תאושר, היא תהווה דוגמא ותמריץ להתחדשות עירונית נוספת באזור".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: החברה לפיתוח והתחדשות עירונית
רחוב למרחב בפרדס חנה. "הכל מתפורר"
צילום: החברה לפיתוח והתחדשות עירונית
הדמיה: כנען שנהב אדריכלים
הדמיית הפרויקט החדש. 116 דירות במקום 28 יחידות
הדמיה: כנען שנהב אדריכלים
מומלצים