שתף קטע נבחר

בדרכי שלי: שיחה עם 4 נשים שהצליחו בגדול

קריירה, זוגיות והורות: איך מצליחים לג'גל בין השלושה ולעשות זאת על הצד הטוב ביותר? שרית בראל שוחחה עם ארבע נשים עצמאיות ושמעה מהן איך לשלב קריירה תובענית עם זוגיות אוהבת וגידול ילדים

איך מלהטטים? זו היתה השאלה הראשונה שבה פתחתי את הראיון שלי עם עורכות הדין דלית קלמן (48 ) ויפעת איתן (38), שמנהלות יחד עם משרד עורכי הדין שילנסקי. החברה המערבית הרי דורשת מנשים להצליח לג'גל בין זוגיות טובה, קריירה מצליחה ואמהות או הורות מעניקה, וכמי שתמיד תוהה איך עושים את זה נכון, חשתי צורך לפנות לארבע נשים נוספות שחיות בג'יגול אינסופי כזה ועדיין מצליחות לנצח בכל תחום בחייהן.

 

עוד בנושא:

האם נשים חזקות מתקשות למצוא זוגיות?

כיצד שינו הגלולות את תפיסת הזוגיות שלנו?

זכויות האישה בנכסי הקריירה של בעלה

 

 

מלחמת הישרדות

דלית ויפעת הן שותפות בכירות במשרד, ושתיהן נשואות ואימהות לילדים. דלית בעלת ותק של 17 שנה בעריכת דין, נשואה לגיא ולהם שלוש בנות בגילאים 20 ,16 ושנה וחצי. יפעת בעלת ותק של 13 שנים בענף נשואה לדוד, ולהם שלושה בנים בגילאי שנתיים, שבע ותשע.

 

"העידן הדיגיטלי של היום מקל על אנשים", מסבירה דלית. "אנשים יכולים לעבוד מהבית ולאו דווקא חייבים להיות נוכחים במקום העבודה. כשהייתי עורכת דין בראשית דרכי ואמא טריה, היה הרבה יותר קשה להתנהל. הרגשת שאת מנהלת מלחמת הישרדות לא פשוטה על הזמן ועל מקום העבודה, ולא פעם מצאתי את עצמי יוצאת ב-12 בלילה מהמשרד או מגיעה באמצע חופשת לידה".

 

אז בכל זאת איך מצליחים?

"הצלחתי לעשות זאת רק בעזרת גיא בעלי, שהיה עצמאי ויכל לחזור הביתה מוקדם יותר ממני. הוא אפשר לי לבנות את עצמי במקום העבודה. אני חייבת את התודה גם לאמא שלי, זיכרונה לברכה שסייעה לנו עם הבנות. בואי נגיד שבגיא יש פתיחות לשיתופיות והדדיות ומיד ידעתי שהוא יהיה אב נפלא לילדנו. הקפדנו שתמיד תהיה נציגות משפחתית קרובה שתקבל את הבנות כשהן חוזרות מהמסגרות, ולא ויתרתי לעצמי גם כשחזרתי עייפה ונטולת כוחות. היום, לאחר שנים של סלילת דרך, אני לא יוצאת בשעות מטורפות יכולה להיות יותר מעורבת במה שקורה בבית ומאוד נוכחת".

 

עזרו אחת לשניה להצליח. יפעת ודלית (קרדיט: דודי ארדון) (קרדיט: דודי ארדון)
עזרו אחת לשניה להצליח. יפעת ודלית(קרדיט: דודי ארדון)

 

"אצלי", משתפת יפעת, "קיימות נקיפות מצפון בלתי פוסקות שאני לא נותנת מספיק, מאחר ואני אמא שמטפחת גם קריירה, למרות שבפועל, אני עושה אפילו יותר מכל אמא אחרת דווקא בשל אותן נקיפות מצפון. אני דואגת להיות בוועד הורים בבית הספר, תורמת מזמני ללא לאות, העיקר להיות כמה שיותר מעורבת בחיי ילדיי".

 

איך מצליחים לשמור על אש הזוגיות בוערת למרות הילדים והקריירה? איך מוצאים את הזמן?

"כשאתה בונה זוגיות נדבך על נדבך ומטפח אותה", משתפת דלית, "היא הופכת להיות דבר יציב מול כל איתני החיים. החברות הטובה והאמון ההדדי השוררים בינינו הם הבסיס לזוגיות של גיא ושלי וגם ההבנה שהחיים הם תקופות, לפעמים קשה יותר ומורכב ולפעמים קל יותר. הזוגיות שלנו היא לא פנקסנית - אין חישובים של מי עשה מה ומתי. כל אחד מאתנו עושה ונותן מעצמו בהתאם לתקופה שעוברת עליו.

 

"חוץ מזה, אנחנו מקפידים על זמן לעצמנו ויוצאים לסופי שבוע גם לבד בלי הילדים, עושים פעילויות ספורט ביחד, יוצאים בערבים גם סתם לשתות כוס יין ביחד ולשוחח, ובל נשכח שאחד הכלים החשובים הוא ניהול זמן נכון". "אצלנו", מוסיפה יפעת, "היחסים מושתתים על המון סבלנות והתחשבות האחד בשני. כל אחד מאתנו נותן מעצמו לשם מציאת הזמן המשותף ביחד כמשפחה וכזוג. דוד בעלי התברך בחוש הומור משובח והוא יודע איך לתבל סיטואציות קשות בחיים בהומור, מה שמשפיע על הזוגיות שלנו לטובה.

 

"משפחתי המורחבת גרה בחיפה ואני תקעתי יתד בתל אביב. לא יכולתי להיעזר בבני משפחה בטיפול בילדיי כששנינו עובדים, אז שילמתי כסף לשמרטפיות ולמטפלות גם כדי שדוד ואני נוכל לצאת רק שנינו". בין יפעת לדלית יש מערכת יחסים מאוד קרובה שגם סייעה להן לעבור משוכות כאלה ואחרות שהחיים זימנו להן. "שוררת בינינו חברות נפש נטולת אגו", משתפת יפעת.

 

״אנחנו מקבלות אחת את מקומה של האחרת, תומכות ומשתפות אחת את השניה בכל מה שעובר עלינו. הקשר הזה חיזק אותנו לאורך השנים ועדיין מחזק. שתינו נשים חזקות שדוחפות קדימה, וידענו לקחת את התכונות האלה בנו שיכולות גם לאיים, למקום הכי חיובי שיש - לעזור האחת לשניה לזנק למעלה. בזכות מערכת היחסים הפורייה והטובה שלנו הצלחנו לייצר אוירה משפחתית ונעימה במשרד שכולו נשים".

 

"כדי להיות אמא טובה עלייך להיות מאושרת"

את אורית מרום (42) , גרושה ואמא לעילאי בן ה-7, תתפסו תמיד בעשייה בלתי פוסקת, ואיך שהוא היא מספיקה למצוא גם זמן לעצמה ולזוגיות החדשה שלה. אורית היא סמנכ"לית אגודת "יד ביד", אורית היא גם יוצרת ומגישה את הרצועה היומית "השראה ב-12 דקות" ברדיו מהות החיים.

 

מה בא קודם - הרצון להיות אמא או הרצון לפתח קריירה?

"מאז ומעולם ראיתי את עצמי כאמא, אך יחד עם זאת היה לי מאד חשוב לממש את עצמי, להשפיע, לעשות דברים משמעותיים. היה לי רעב לעשייה, וכך יצא שבמשך השנים השקעתי והתפתחתי מקצועית, ובכמה קריירות מקבילות. בטוטאליות ובהתלהבות השקעתי בקריירה לצד זוגיות, אך יצא שלאמהות המיוחלת התפניתי רק בגיל 35, בשלה לחלוטין".

 

האם פירוק התא המשפחתי השפיע על היכולת לעבוד באותה המידה?

"באופן פרדוקסלי״, מסבירה אורית, "פירוק התא המשפחתי עודד אותי לעבוד בצורה יותר מדויקת ויעילה. היו לי אילוצי זמן - כי צריך לקחת את הילד מהגן, אז הפכתי יותר אפקטיבית. אבל ההבנה המשמעותית הייתה שכדי להיות אמא טובה עליי להיות אמא מאושרת. אמא שעוסקת במה שהיא מאמינה, בתפקיד שגורם לה סיפוק ומעניק משמעות, מבלי לשכוח לרגע את האחריות שלי כמפרנסת. מהמקום הזה בחרתי להקדיש את הקריירה שלי לעשייה חברתית שמקדמת חברה טובה יותר.

 

"בשנים הראשונות, בתוך עשייה מאד אינטנסיבית ובעבודה שנמשכה פעמים רבות אל תוך הלילה, לפעמים עם ילד חולה , בהחלט הרגשתי שהג'אגלינג הזה כמעט בלתי אפשרי. הייתי מגיעה אל סוף היום עם הלשון בחוץ, מרגישה במרוץ תובעני ובלתי פוסק. אז כן, היו הבהובים של אשמה, אך היום אני מרגישה שלמה. הדרך שבחרתי מעניקה גם לבני תחושת גאווה, כיף לו שאמא שלו ממומשת, יצירתית ועוזרת לאנשים.

 

"היום אני מרגישה שלמה". אורית (קרדיט: טל מוהבן) (קרדיט: טל מוהבן)
"היום אני מרגישה שלמה". אורית(קרדיט: טל מוהבן)

 

"אני חושבת שאשמה היא חלק מובנה וטבעי בהורות, לצד הדאגות. וגם ההבנה הזו כשלעצמה מרגיעה ומפחיתה את נקיפות המצפון. חלק נוסף מהקול הקטן המנקר, מגיע מהמקום של ציפיות לא ריאליות, שלנו כנשים, להיות הכי הכי בכל התחומים, ובעיקר באמהות. עם השנים למדתי שאני יכולה לעשות את הכי טוב שאני יכולה בהתאם למצב, וזה בסדר גמור גם אם זה לא מושלם".

 

עם בן זוג תומך היה לך קל יותר לדעתך?

"אני חושבת שתמיד כדאי לבחור בן זוג תומך ומפרגן, בין אם את בוחרת בקריירה ובין אם לא. אין ספק שיש צורך ברשת של תמיכה כדי להתפנות לבניית קריירה. למזלי, זכיתי במשפחה תומכת במיוחד - בשנים בהן בניתי את עצמי מקצועית היה לי גב רחב של הוריי שסייעו לי וגיבו אותי בכל דרך וזה מה שאפשר לי להתפנות ולהצליח, ולשמחתי, בחצי שנה האחרונה אני בזוגיות עם יהודה (45 ) הגבר הכי שותף, הכי תומך והכי מפרגן בעולם, ובכדי לשמור גם על הזוגיות שלנו בתוך כל העשייה היומית אני בין השאר מקדישה בקביעות לפחות ערב אחד בשבוע לבילוי איתו בחוץ: סרט, הצגה או פגישה עם חברים".

 

מה לדעתך החומר הכי חשוב שממנו עשויה אישה שמטיבה ללהטט בין השלושה?

"החומר החשוב ביותר לדעתי הוא מודעות. לבחור להיות אמא זו בחירה לחיים שיש לה מחירים והשלכות, אבל גם מתנות לרוב. למי שבוחרת או שהחיים הביאו אותה לגדל ילד לבד, חשוב להבין שאמהות בכלל ולבד בוודאי, מצריכה הרבה כוחות. אין ספק שהתקופה הראשונה קשה יותר ושאפשר וצריך לדעת לקבל עזרה. בין אם זה בבני משפחה, אמהות נוספות, חברות או עזרה קבועה של בייביסיטר בתשלום. חשוב מאד לדעת לתכנן. אני מאוד ממליצה לכתוב תכנית עבודה לקריירה. לראות כמה שנים קדימה, למצוא את הייעוד, לחשוב במה את הכי רוצה לעסוק ומה ייחשב בעינייך הצלחה ולסמן מטרה ברורה".

 

עוד על זוגיות ויחסים ניתן למצוא בפייסבוק שלנו

 

הרוח הגבית שלה

כשנכנסתי לבית האיפור התל אביבי של נטאשה דנונה, הרגשתי בתוך פנינה לבנה הטומנת בתוכה קסם שגרם לי לעצום עיניים ולעוף על כנפי הדמיון שלי, הישר לעולם שכולו חופש מוחלט, צבעים והשראה. נטאשה (44), רקדנית ודוגמנית בעברה ובעלת ליין איפור משלה בהווה, הקימה את בית הספר לאיפור לאחר זכייתה הראשונה בתואר מאפרת השנה בתחרות "האוסקר של האופנה". נטאשה נשואה לירון כבר 26 שנה ולהם שלוש בנות.

 

"נפגשנו כשהייתי בת 18 וירון בן 21", היא מספרת. "לירון מאז ומתמיד היה חוש לעסקים, ועם הזמן היה לו גם עסק משלו לייבוא בגדים. אני הייתי שקועה בעולם הדוגמנות. בזמנו, עולם הדוגמנות היה עולם שמורכב רובו ככולו מתצוגות אופנה והיו לי חמש כאלה, כל יום. לא היו מאפרות על הסט, ואנחנו הדוגמניות, היינו מתאפרות לבד. הייתי מעולה בזה, היה לי סגנון משלי שפיתחתי בעצמי. אבל, רק כמה שנים אחר כך, לאחר לידת בתנו הראשונה התחלתי בעצם להתייחס לתחביב הזה ברצינות".

 

בן זוגה עזר לה לפתוח עסק משלה. נטאשה (קרדיט: דביר כחלון) (קרדיט: דביר כחלון)
בן זוגה עזר לה לפתוח עסק משלה. נטאשה(קרדיט: דביר כחלון)

 

את זוכרת את הרגע הזה שבו החלטת שאת הולכת על האיפור ברצינות ויוצאת לדרך עצמאית?

"בוודאי" משתפת נטאשה, "היו לי חששות מרובים, כי לאחר שעבדתי ללא הפסקה שנים בתור דוגמנית, הפכתי לאמא והיתה לי תינוקת חדשה, חששתי שלא יהיה לי זמן בשבילה. ירון דחף אותי לעשות את הצעד הזה, הוא זיהה את הפוטנציאל הטמון בי, לא ויתר ועזר לי להתגבר על הפחדים והחששות האימהיים שלי. הוא חלק איתי את הזמן והיה עם התינוקת שלנו. לאחר מכן התחלתי לעבוד על תיק עבודות משלי, צברתי ניסיון ובמשך שנה שיווקתי את עצמי. שלוש שנים אחר כך נולדה בתנו השניה".

 

איך מפתחים קריירה חדשה ומגדלים ילדות קטנות בו זמנית?

"כשלא הייתי רואה אותן זה היה מאוד קשה ויסורי המצפון לפעמים רודפים אותי עד היום".

 

 

את מצטערת על כך?

"לפעמים אני חושבת שאולי הייתי צריכה לוותר על כמה קטלוגים, אולי לשבור את רצף העבודה. מצד שני, אם הייתי עושה זאת אולי לא הייתי במקום שבו אני נמצאת היום, ובסך הכל אני אדם ששלם עם הבחירות שלו והולך אתן עד הסוף ולכן חיה את בחירותיי בשלום".

 

איך עובדים כל היום ביחד ומצליחים לא לערבב בין עסקים ומשפחה?

"אנחנו מהאנשים האלה שהביחד עושה להם טוב ודווקא המרחק מקשה. שנינו מאמינים שמשפחה וזוגיות קודמים לכל, ושהם הבסיס לכל דבר טוב שקורה לנו. במהלך השנים הקפדנו שלפחות אחד מאתנו יקבל את הבנות כשהן חוזרות מהמסגרות. חוץ מזה, לא יכולתי להגיע לשום מקום לולא ירון, הדחיפה שלו והאמונה האינסופית שלו בי.

 

"האהבה והחברות שבנינו הם המנוע שמניע את העסק שלנו. למדנו לא לקחת את הוויכוחים הביתה, למדנו לבצע את ההפרדה ולהגיע לאיזון וכל אחד מאתנו מפתח את היכולות שלו בעסק שלנו אחרת זה לא היה עובד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קרדיט: טל מוהבן
מאושרת להיות אמא. אורית מרום
קרדיט: טל מוהבן
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים