שתף קטע נבחר

גוגל ישראל: 700 אלף חיפושים לדירות בחודש

רוכשי הדירות יושבים על הגדר? אם שואלים את מנהל תחום הנדל"ן בגוגל ישראל, נדב פרי, התשובה שלילית. בוועידת הנדל"ן של מרכז הבנייה באילת, הוא הסביר על אופן השימוש של הישראלים באתרי הנדל"ן השונים. בפאנל על קניית דירות ע"י תושבי חוץ, הבהירו גורמים בענף: "אירופה ננטשת בגלל אנטישמיות - תושבי החוץ כבר לא רוכשים דירות להשקעה אלא למגורים"

רוכשי הדירות ממתינים על הגדר וממתינים לאישור תוכניות הממשלה השונות להורדת מחירים? אם שואלים את מנהל תחום הנדל"ן בגוגל ישראל, נדב פרי, ממש לא בטוח. בוועידת "עיר הנדל"ן" השנתית של מרכז הבנייה הישראלי באילת, הוא גילה הבוקר (ג') כי בישראל יש 700 אלף חיפושים לדירות בכל חודש - ולפחות 11 כניסות לכל אתר נדל"ן לפני פנייה לנציג מכירה.

 

 

בפאנל בנושא "נדל"ן ושיווק", ציין פרי כי כ-30% מהחיפושים בענף מגיעים מחיפושים בטלפונים הניידים. "60% מהישראלים עם 3 מכשירים מחוברים או יותר, וישראלי ממוצע נמצא 7 שעות באינטרנט", הוא הוסיף. לדבריו, "ב-2015 יעברו הישראלים את מה שנקרא 'רגע המובייל' - כלומר השלב שבו צריכת האינטרנט במובייל תעלה על זמן השימוש באינטרנט באמצעות המחשב האישי".

 

עדי סופר תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל, השתתפה גם היא בפאנל וחיזקה את הדברים. "המובייל הפך להיות חלק מאיתנו - התמונות שלנו, העבודה והזיכרונות", אמרה, "80% מאיתנו פוקחים את העיניים ותוך 15 דקות פותחים את הטלפון הנייד".

 

בפאנל אחר בנושא רכישת דירות על ידי תושבי חוץ, התייחס חנן סגל, מנכ"ל דיזנגוף סחר, לתופעת "דירות הרפאים" ברחבי הארץ - דירות שנרכשות על ידי תושבי חוץ לצרכי השקעה. "היום תושבי חוץ כבר לא קונים דירה כתחביב", הסביר סגל, "הם קונים דירה כדי לגור בה. הם עוזבים את אירופה בגלל האנטישמיות - ששינתה את מפת הביקושים: אם פעם היו קונים באשדוד ובנתניה, עכשיו יותר רוכשים בתל-אביב - גם תושבי חוץ מבינים שיש כאן פקקים".

 

עופר פלדמן, סמנכ"ל השיווק בחברת קנדה ישראל, ציין כי "בישראל יש כיום 7-8 מיליון תושבים ויש מספר דומה של יהודים בתפוצות. מדובר בשוק אינסופי עם הבדל אחד - החתך הסוציו-אקונומי שלהם מאוד גבוה. אנשים מגיעים וקונים 8 דירות בשני מיליון שקל לדירה. אנחנו רואים את הרעב של תושבי חוץ לדירות בישראל".

מגדלים בתל-אביב. תושבי החוץ מגיעים גם לכאן (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מגדלים בתל-אביב. תושבי החוץ מגיעים גם לכאן(צילום: ירון ברנר)

רן בן אברהם, סמנכ"ל השיווק והייזום בחברת צמח המרמן, התייחס למוצאם של תושבי החוץ. לדבריו, פעם רובם היו מצרפת, אולם כיום ניתן לראות רוכשים גם מאנגליה ובלגיה - "ובעצם בכל מדינה שיש בה אנטישמיות מאוד קשה". בן אברהם ציין כי הוא אינו רואה ירידות מחירים בזמן הקרוב - במיוחד בתל-אביב. "צריך לזכור שהקהל שרוכש דירות יוקרה מרוויח מיליון שקל ליום - כך שאין לו קושי לרכוש דירה ב-100 אלף שקל למ"ר".

 

באר שבע: שיווק של 15 אלף דירות

אתמול השתתפו ראשי ערים בפאנל בנושא "תכנון ופיתוח מוניציפלי". ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ, שהשתתף בוועידה הצהיר כי "באר שבע הולכת להתחייב על שיווק 15 אלף יחידות דיור ב-5 השנים הקרובות". הוא הוסיף כי "השיווקים האחרונים בבאר שבע היו מבטיחים מאוד, אבל אם לא תהיה אוכלוסיית יעד טובה, כמו בוגרי המוסדות האקדמאיים ואנשי הקבע, אז לא עשינו כלום".

 

דנילוביץ התייחס למעבר בסיסי צה"ל לדרום הארץ, וטען כי "אחת הבעיות הקשות של המעבר היא עיר הבה"דים - שלא תתרום בכלל לנגב". לדבריו, כרגע מדובר "ב-15 אלף חיילי סדיר שבקושי יוצאים אפטר. אנחנו רוצים את הפעימות הבאות כבר מחר בבוקר - מעבר של 8200, קריית המודיעין וקריית התקשוב. אף אחד לא מסתכל קדימה ואומר מה פה האינטרס הלאומי של מדינת ישראל. אם ישראל חכמה - היא לא רוצה שתוך שני עשורים יתרכזו 8-9 מיליון אנשים במרכז, שזו סכנה לקיומה של ישראל".

 

בפאנל, שאותו הנחה עורך הנדל"ן של "ידיעות אחרונות", עופר פטרסבורג, השתתף גם ראש עיריית חיפה, יונה יהב. יהב התייחס אף הוא למעבר בסיסי צה"ל לנגב וחיזק את דבריו של רבינוביץ. "אחרי 66 שנים מבצעים את החזון של בן גוריון - מעבירים את בסיסי צה"ל לנגב ומכריזים על באר שבע כעיר הסייבר. זה יפה מאוד, אבל כרגיל בישראל לא עושים צעדים משלימים. 98% מהחיילים שיעברו לשם לא יגורו במקום, וכנ"ל לא מומחי הסייבר. אז מה עשינו בזה?", הוא תהה.

 

לדברי יהב, "בשנת 2003 היו 37% יהודים בגליל, היום יש 21%. בפועל, הזדכנו על שטח שאין עליו ויכוח בכלל. מדינת ישראל איבדה את מקומה כרגולטור. אצלי בחיפה מצאו את הגז. אבל איפה יושבת החברה? בהרצליה פיתוח. השר היה צריך לקרוא לבעלים ולהגיד להם לשבת או בחיפה או בעכו. הפקולטה לנפט נמצאת בחיפה, אבל הבוגרים מהגרים ממנה. אצלי אין מצוקת דיור, יש דירות ב-500 אלף שקל במקומות הכי יפים שיש".

 

בהמשך התייחס דנילוביץ גם לתוכניות בניית הרכבת הקלה בבאר שבע. "התחלנו עם תוכנית BRT וביקשתי לעצור אותה", סיפר, "הגיע הזמן לתכנן את באר שבע נכון. היא יושבת על 120 דונם. יכול להיות שבעוד 10 שנים תהיה רכבת קלה בבאר שבע, ואולי לא אני אהיה ראש העיר, אבל נכון לתכנן את זה כבר היום".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים