שתף קטע נבחר

היי פייב: 5 תבשילי ירקות טבעוניים מרחבי העולם

במסעדת וילג' גרין הטבעונית מבקשים מכם לתת צ'אנס לסייטן ולטופו ומגישים - 5 מתכוני תבשילים מרחבי העולם עם מרכיבים מהצומח בלבד. בתפריט: דאל הודי, תבשיל קוסקוס בסגנון מרוקאי, מוקפץ סיני וגם מעורב ירושלמי מקומי עם פטריות

1. תבשיל ירקות ברוטב קארי וקרם קוקוס

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המרכיבים ל-10-8 מנות:

1 בצל סגול גדול, חתוך לרצועות עבות

2 כפות שמן זית

9-8 שיני שום ללא הקליפה, פרוסות

1 כרישה ללא הקליפה, חתוכה לקוביות גדולות

3 קישואים קטנים ללא הקליפה, חתוכים לקוביות גדולות

5 חצילים בלאדיים ללא הקליפה, חתוכים לקוביות גדולות

1 בטטה ללא הקליפה, חתוכה לקוביות גדולות

1 דלורית קטנה ללא הקליפה, חתוכה לקוביות גדולות

1 כרובית שלמה טרייה, מופרדת לפרחים

200 גרם שעועית ירוקה

1 פלפל חריף, חתוך לקוביות בינוניות

1 פחית קרם קוקוס איכותי

1 כפית קינמון טחון

1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד - ניתן להחליף בג'ינג'ר יבש טחון

2 כפות קארי צהוב

קמצוץ הל

מלח, פלפל

קמצוץ אגוז מוסקט

צרור עלי כוסברה

 

לקישוט:

עלי כוסברה ועלי בזיליקום טריים

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת על אש נמוכה ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את שיני השום ומערבבים.
  2. מוסיפים למחבת דלורית, חצילים, בטטה וכרישה ומבשלים במשך מספר דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפלפל החריף ומערבבים. יוצקים פנימה את קרם הקוקוס ומתבלים בקינמון, ג'ינג'ר, קארי, הל, מלח ופלפל, אגוז מוסקט וכוסברה טרייה. אם הרוטב מצטמצם יתר על המידה או סמיך מדי - כדאי להוסיף בהדרגה מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
  3. כשהירקות מתחילים להתרכך, מוסיפים לתבשיל את הקישואים, הכרובית והשעועית הירוקה ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות נוספות, כך שהכרובית והשעועית הירוקה יישארו פריכות ושאר הירקות יהיו מבושלים במידה הנכונה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  4. הגשה: מסדרים את התבשיל בקערה, מקשטים מעל בעלי כוסברה ובזיליקום טריים ומגישים לצד אורז מלא. מומלץ להוסיף גם יוגורט טבעוני להקלת החריפות.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

2. דאל הודי

 

המרכיבים ל-6 סועדים:

1 בצל לבן גדול קצוץ

4 כפות שמן זית איכותי

9-8 שיני שום

1 פלפל חריף, פרוס דק

2 ליטר ירקות חתוכים לקוביות של כ-2*2 ס"מ: פלפל ירוק, גזר, קישואים, דלורית, בטטה, כרובית, עגבניות, סלרי

1/4 כף זרעי כוסברה

1/4 כף זרעי חרדל

1/3 כף הל

1/3 כף קינמון

תערובת קארי (ניתן להשיג בחנויות התבלינים) - לפי הטעם

2 כוסות עדשים כתומות אורגניות (מומלץ לשטוף לפני הבישול)

צרור עלי כוסברה

מלח, פלפל  

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל ושיני השום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפלפל החריף ומטגנים במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים למחבת את הירקות ומטגנים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים במשך מספר דקות.
  2. מוסיפים את העדשים ומבשלים על אש גבוהה במשך כדקה תוך כדי ערבוב. יוצקים למחבת כ-1/2 ליטר מים ומבשלים עד לרתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה לאש בינונית, ומערבבים את התבשיל במשך כ-15-10 דקות עד לקבלת מרקם קיטפתי ועשיר (אם המים התאדו לפני שלב זה - יש להוסיף מעט מים בהדרגה, ולהנמיך את הלהבה). טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מוסיפים את עלי הכוסברה הטריים ומבשלים במשך כ-2 דקות נוספות.
  4. הגשה: מסדרים את התבשיל בקערה ומגישים על אורז מלא עם מנת יוגורט טבעוני בצד, לעידון החריפות. מקשטים בעלי כוסברה ופלפלים חריפים ומגישים.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

3. תבשיל ירקות לקוסקוס בסגנון מרוקאי

 

המרכיבים ל-8 סועדים:

1 בצל לבן גדול קצוץ

שמן זית לטיגון

9-8 שיני שום

250 גרם טופו, חתוך לקוביות - לא חובה

2 יחידות כרישה, פרוסות לעיגולים רחבים

4 קישואים, חתוכים גס

4 גזרים, חתוכים לעיגולים גס

1 דלעת, פרוסה ל-4 חתיכות גדולות

2 קולורבי, חתוכים גס

1 ראש סלרי, חתוך לרצועות של כ-5-4 ס"מ

שורש סלרי ושורש פטרוזיליה, מגורדים בפומפיה

1 כף גדושה כמון,

1 כף שטוחה פפריקה מתוקה - ניתן להשתמש במקום בפפריקה חריפה

1/2 כף כורכום

1/3 כף חוויאג'

1 כף שטוחה פלפל לבן, מלח

1/2 כרוב, פרוס לרצועות רחבות

צרור עלי מנגולד או צרור עלי תרד טרי

2 כוסות גרגירי חומוס, שהושרו במשך לילה אחד ובושלו

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל ושיני השום עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים קלות עד להשחמה קלה (כדי שלא יתפרקו במרק).
  3. מוסיפים לסיר את כל הירקות מלבד הכרוב, המנגולד וגרגרי החומוס, ומבשלים עם מכסה פתוח עד לריכוך קל. מוסיפים את התבלינים ויוצקים מים עד לכיסוי חלקי של הירקות.
  4. מגבירים את הלהבה ומניחים למרק להתבשל במשך כ-20 דקות. כשהמרק כמעט מוכן מוסיפים את הכרוב, עלי המנגולד וגרגירי החומוס, ומבשלים על אש בינונית למשך כ-10 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

4. מעורב ירושלמי עם פטריות וגרגירי חומוס

 

המרכיבים ל-6 סועדים:

1.5 כוס גולש סויה (פתיתי שפע)

1 בצל לבן גדול פרוס

4 כפות שמן זית

4 שיני שום, פרוסות דק

200 גרם סייטן, פרוס לרצועות

200 גרם פטריות, פרוסות לרצועות עבות

1 כוס גרגירי חומוס, שהושרו במשך לילה אחד ובושלו

1 כף גדושה כמון

1 כף גדושה פפריקה מתוקה/חריפה

1/3 כף חוויאג'

1/2 כף פלפל שחור

צרור פטרוזיליה

 

אופן ההכנה:
  1. משרים את פתיתי סויה במים רותחים עד לריכוך ומכסים. מחממים שמן זית במחבת, ומטגנים את הבצל ושיני השום על אש נמוכה עד לריכוך. מגבירים את האש, מוסיפים את רצועות הסייטן ומטגנים עד לפריכות (על מנת שלא יידבק, ולא יהיה צורך להוסיף שמן למחבת).
  2. מוסיפים את פתיתי הסויה, הפטריות, גרגירי החומוס והתבלינים ומבשלים על אש גבוהה עד לקבלת תבשיל מגובש ולא עיסתי. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מפזרים מעל את עלי הפטרוזיליה, ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
  3. הגשה: מסדרים את התבשיל על צלחת ומגישים לצד אורז מלא או פירה תפוחי אדמה. ניתן גם להפתיע את האורחים או סתם לפנק את עצמכם, ולהגיש בפיתה עם סלט עגבניות פיקנטי וטחינה לבנה מעל.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

5. מוקפץ בסגנון סיני עם רצועות טופו וסייטן

את המתכון הזה אנחנו אוהבים לעשות בדרך הארוכה ולתבל כל חלק בנפרד, אבל ניתן גם לקצר את התהליך ולהקפיץ בווק את כל המרכיבים בהדרגה.

 

המרכיבים ל-8 סועדים:

1 בצל לבן גדול קצוץ

2 שיני שום פרוסות

2 גזרים, חתוכים לרצועות דקיקות

4 קישואים, חתוכים לרצועות דקיקות

1/2 ראש ברוקולי, פרוס לרצועות

1 פלפל ירוק, פרוס לרצועות דקיקות

1 כוס שעועית סינית

1/4 כרוב לבן, חתוך לרצועות דקות

1/2 כוס גרעיני תירס טריים

1 כוס פטריות, פרוסות דק

1 בצל ירוק, חתוך לרצועות ארוכות

3 כפות שמן זית

1 ג'ינג'ר טרי, מגורד גס בפומפייה

5 כפות סילאן טהור

6 כפות רוטב סויה (מומלץ להוסיף בהדרגה)

150 גרם טופו, חתוך לקוביות - לא חובה

150 גרם סייטן, חתוך לקוביות

1 כפית צ'ילי יבש

1 כפית כורכום

2 כפות שמן שומשום קלוי

 

להגשה:

חופן בוטנים קלויים

תלתלי בצל ירוק מ-1 גבעול

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הירקות בווק עם מעט שמן זית, עד שהירקות מתרככים מעט אך עדין שומרים על פריכות. מוסיפים לווק ג'ינג'ר, 2 כפות סילאן וכ-4-5 כפות רוטב סויה.
  2. מחממים מעט שמן זית ווק נפרד (אפשר להשתמש גם במחבת רגילה) ומטגנים את הטופו ואת רצועות הסייטן עד להשחמה.
  3. מערבבים בקערה את יתרת הסילאן, צ'ילי, כורכום, שמן שומשום ו-2 כפות רוטב סויה, ומערבבים עד לקבלת משחה אחידה.
  4. מגבירים את הלהבה ומוסיפים את התערובת לווק. מטגנים עד לקבלת ציפוי פריך ואחיד. מוסיפים את תערובת הירקות לתבשיל הטופו והסייטן ומקפיצים בווק כ-3-4 דקות על אש גבוהה. טועמים ומוסיפים רוטב סויה במקרה הצורך.
  5. הגשה: מסדרים את התבשיל בקערה ומפזרים מעל בוטנים ובצל ירוק. מגישים לצד אורז מלא או אטריות שעועית שחורה.

 

לכל כתבות שני צמחוני

 

המתכונים - של עמרי סיבול, שף מסעדת וילג' גרין. יהודה הלוי 85, תל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
דאל הודי
צילום: דודו אזולאי
מומלצים