שתף קטע נבחר

15 חודשי מאסר לקבלן ששיחד ראש מועצה

משה עזריה הודה ששילם עשרות אלפי שקלים לראש מועצת מרחבים ולגזבר על מנת שיקדמו את ענייניו. השופט התחשב בנסיבותיו האישיות

משה עזריה, קבלן בניין שהורשע במתן שוחד לבכירים במועצה האזורית מרחבים, יירצה 15 חודשי מאסר בפועל. בגזר הדין שניתן השבוע ציין השופט אלון אינפלד כי אלמלא נסיבותיו האישיות המיוחדות, היה מטיל על הנאשם "שחטא והחטיא", עונש חמור הרבה יותר.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

לפני כשמונה חודשים הורשע ראש המועצה האזורית "מרחבים", אבנר מורי, בעבירה של נטילת שוחד מקבלן בשם משה עזריה. הפרשה הביאה להגשת כתבי אישום נגד בכירים בעירייה, בהם גם הקבלן עזריה, שהודה והורשע במסגרת הסדר טיעון בשני אישומים של מתן שוחד.

 

במסגרת האישום הראשון הוא הורשע בכך שבין השנים 2008-2004 העניק כ-30 אלף שקל לראש המועצה תמורת זכייה בארבעה מכרזי בנייה. האישום השני עסק במתן שוחד של כ-20 אלף שקל לגזבר העירייה, אשכול לוי (שהורשע בלקיחת שוחד ונגזרו עליו 20 חודשי מאסר בפועל), על מנת שיקדם את ענייניו במועצה.

 

הסדר הטיעון בין הקבלן למדינה לא כלל הסכמה לעניין העונש: בעוד שהמדינה ביקשה להטיל עליו עונש הנע בין 15 ל-36 חודשי מאסר בפועל וקנס משמעותי, ביקש הסנגור להתחשב בנסיבות האישיות של הנאשם ובהודאתו ולהטיל עליו עבודות שירות בלבד.

 

תסקיר המבחן, כמו גם הנאשם עצמו, חשפו כי מאז התפוצצות הפרשה הנאשם שרוי במצב גופני ונפשי רעוע ביותר ושירות המבחן אף הביע חשש אמיתי מכניסתו לכלא.

 

פעל מתוך בצע כסף

השופט אינפלד מבית המשפט המחוזי בבאר שבע הבהיר כי חומרת העבירות בהן הורשע אינן מאפשרות הימנעות ממאסר בפועל. הוא קבע כי הענקת מתת לבכירים היא מעשה הפוגע ופוגם בפעילות התקינה של המינהל הציבורי ובטוהר מידותיו ומכרסם באמון הציבור ובשוויון.

 

בגזר הדין נכתב: "הנאשם... פעל מתוך שיקולים של בצע כסף על מנת להשיג יתרונות חומריים לעצמו. הנאשם, בשום שלב, לא התעשת ולא מצא לנכון להפסיק את פעילותו, ורק תפיסתו בכף והעמדתו לדין ביחד עם האחרים, עצרה את מעשי השוחד".

 

השופט הוסיף, שאלמלא ההתחשבות בנסיבותיו האישיות, כמו גם בהודאתו הכנה, ראוי היה לגזור על הנאשם, "אשר חטא והחטיא", עונש חמור יותר מהעונשים שנגזרו על המעורבים האחרים בפרשה. על עזריה הוטלו 15 חודשי מאסר בפועל, שישה חודשי מאסר על תנאי וקנס של 40 אלף שקל.

 

תסקיר שירות המבחן הוא אחד הכלים המרכזיים שבהם משתמש בית המשפט לשם קביעת העונש, לבטח במקרים של הסדרי טיעון, שם "אינו מכיר" את הנאשם, שעניינו לא נדון בפניו. ואולם, כפי שראינו, תסקיר שרות המבחן אינו חזות הכול. ישנם מקרים שבהם בית המשפט אינו יכול להתעלם מההשלכות הציבוריות שיהיו להקלת יתר עם הנאשם.

 

  • לקריאת גזר הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המאשימה: עו"ד ציון קינן - פמ"ד
  • ב"כ הנאשם: עו"ד מאיר סויסה, עו"ד אור עזריה
  • עו"ד מוטי אדטו עוסק במשפט פלילי
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים