שתף קטע נבחר

מכירת דירה נפלה: עורכת דין ברחה עם הכסף

אזרח קנדי ביקש למכור דירה בב"ש, ואת העסקה ערכה עו"ד ספיר דוידוב. הרוכשים הפקידו אצלה בנאמנות 250 אלף שקל, אלא שאז היא נעלמה

עורכת דין שערכה הסכם מכר דירה ברחה עם 250 אלף שקל שהפקידו אצלה הקונים בנאמנות כחלק מהתשלומים שהיו אמורים לעבור לבעל הנכס. המוכר דרש לבטל את ההסכם אך בית המשפט המחוזי בבאר שבע קיבל את בקשתו באופן חלקי בלבד: אם הקונים יתעקשו לרכוש את הדירה, יהיה עליהם לשלם – שוב - את הסכום במלואו.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

מדפסת שרפה את העסק. הפיצוי: 762 אלף ש'

עבדים? אלה תנאי העסקת זרים בחוות חזירים

כשמע"מ רוצה לתקן את השומה על דעת עצמו

קצינה כינתה שוטר אתיופי 'שחור'. מה הפיצוי?

 

התובע הוא ישראלי המתגורר בקנדה שביקש למכור את זכויותיו בדירה שבבעלותו בבאר שבע. הוא התקשר לצורך כך עם מתווך, שהמליץ בפניו על עורכת הדין ספיר דוידוב. היא ייצגה בני זוג שהיו מעוניינים ברכישת הדירה, ובספטמבר 2013 נערך הסכם מכירה בתמורה ל-530 אלף שקל שישולמו בתשלומים ובמועדים קבועים מראש.

 

הקונים החלו להעביר לעורכת הדין את התשלומים על הדירה ואף פנו לבנק לשם נטילת משכנתה לתשלום היתרה. אלא ששמאי מטעם הבנק שבדק את הנכס גילה כי ישנה טעות ברישום הדירה בלשכת רישום המקרקעין, ועל מנת שבני הזוג יוכלו לקבל משכנתה – היה צורך לתקן אותה.

 

באותו הזמן הובא לידיעתם של הרוכשים שעו"ד דוידוב עזבה את הארץ עם כספי התמורה, והקונים, שהבינו שהליך מימוש העסקה מתעכב, רשמו בינואר האחרון הערת אזהרה לטובתם על הנכס. בפברואר שלח להם המוכר מכתב שבו הודיע להם על ביטול ההסכם בשל הפרתו. הוא טען כי אף שמועדי התשלומים חלפו, הוא קיבל לידיו 50 אלף שקל בלבד מתוך כל התמורה.

 

הקונים התעקשו לקיים את ההסכם וטענו כי שילמו כבר 300 אלף שקל לעורכת הדין, ועליהם לשלם רק את היתרה - שהעברתה התעכבה רק בשל הטעות בטאבו – שעליה אחראי המוכר.

 

המוכר הגיש לבית המשפט בקשה לביטול ההסכם באמצעות עו"ד ניב כהן. לדבריו, הקונים התנהגו בחוסר זהירות וברשלנות משום שהקדימו להעביר את הכסף לעורכת הדין לפני המועדים הקבועים בהסכם ובניגוד להתחייבותם להעבירם ישירות לחשבונו. לטענתו, הם התעלמו מאותות האזהרה לגבי עורכת הדין, שיכלו למנוע את עוגמת הנפש.

 

הקונים, שיוצגו על ידי עו"ד שחר בקשי, טענו כי הם מילאו את הוראות ההסכם כלשונן והעבירו את התשלומים לעו"ד דוידוב, שבידיה הפקיד המבקש את כל הליך המכר ואת פרטי חשבון הבנק שלו. הם הדגישו כי מדובר ברכישת דירה ראשונה בחייהם, וכי הם פעלו מתוך חוסר ניסיון ובתום לב.

 

הם הוסיפו שההסכם הופר דווקא על ידי המבקש, שכן הטעות ברישום הדירה היא שמנעה מהם לקבל משכנתה. לפיכך הם ביקשו מבית המשפט לקבוע שהכספים שככל הנראה נגנבו על ידי עורכת הדין היו ברשות בעל הדירה בעת שעזבה, ולחייב את המבקש להשלים את העסקה.

 

השופט אריאל ואגו קבע כי בעל הדירה צודק בטענתו שלפי ההסכם היה על הקונים לשלם לו את התשלומים ישירות. העברת התשלומים לידיה של עו"ד דוידוב במזומן ולפני שהגיעו מועדי התשלום שנקבעו בהסכם היוותה התרשלות מצדם.

 

עוד נקבע כי המשיבים אמנם לא הפרו את ההסכם באופן שמביא לביטולו, אך לתשלומים ששילמו לעורכת הדין, שעד היום איש אינו יודע היכן הם, אין כל משמעות, והם נותרו כיתרה שלא שולמה למשיב.

 

לפיכך קיבל השופט ואגו את הבקשה באופן חלקי: נפסק כי מלבד 50 אלף השקלים שהועברו לבעל הנכס, אין להכיר בשאר התשלומים ששילמו המשיבים. עם זאת, הקונים עדיין יכולים להשלים את העסקה אם ישלמו את היתרה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים