שתף קטע נבחר

דירה מקבלן: שימו לב על מה מחתימים אתכם

רוכשי דירות בפרויקט בתל-אביב, שרצו לשנות את המפרט הפנימי בדירה, נתבקשו על ידי הקבלן המבצע לחתום על סעיף בחוזה שמוותר על זכויותיהם מול היזם. מדובר בזכויות כגון פיצוי או תשלום שכירות עד לקבלת הדירה, במקרה שיחול עיכוב במסירה בגלל השינויים. בהתערבות ynet הסעיף נמחק

האם רוכשי דירות צריכים לוותר על זכויותיהם לקבל פיצוי במקרה של עיכוב באכלוס בגלל שינויים במפרט הדירה? מהעניין הזה חששו בתקופה האחרונה רוכשים בפרויקט "גינדי לייף" בשכונת המשתלה בתל-אביב, שבו החברה היזמית היא גינדי החזקות והחברה המבצעת היא חברת דורי בנייה מקבוצת א. דורי. בפנייה ל-ynet טענו רוכשים בפרויקט כי לצורך שינוי במפרט הדירה, חייב אותם הקבלן המבצע לחתום על כתב ויתור, שלפיו אם יהיה עיכוב במסירת הדירות - הם לא יקבלו פיצוי או שכר דירה.

 

>>> עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

"קנינו דירה בשלב ב' של הפרויקט לפני שנה וחצי, ובחוזה שלנו רשום שהחברה מחויבת למסור לנו את הדירה תוך 27 חודשים מקבלת היתר", מספר ל'. "ההיתר שלנו התקבל באפריל 2014, כאשר ההיתר לשלב א' בפרויקט התקבל בינואר 2014. בחוזה נקבעה 'תקופת חסד' עד למסירת הדירות של עוד 90 יום, כך שאנחנו אמורים לקבל את הדירה בנובמבר 2016 ומי שקנה בשלב א' אמור לקבל את הדירה באפריל 2016. אם המסירה מתעכבת, גינדי החזקות (החברה היזמית - ה.צ) מחויבת לשלם לנו שכירות".

 

הבעיה, אומר ל', התחילה כאשר בחוזה שהעבירה דורי בנייה, החברה המבצעת, לדיירים נקבע סעיף לפיו הזכות לשינויים בדירה משמעה איחור במסירה מהמועד שהוסכם מול החברה היזמית, או קבלת טופס 4 (טופס אכלוס המאשר כי המבנה בטוח וראוי למגורים), לפי המאוחר מבין השניים. "המשמעות הייתה שאם היינו חותמים על הסכם כזה, הייתה מתבטלת לנו הזכות לשכר דירה מהחברה היזמית. הסעיף הזה פגע, בעצם, באחת משתי הזכויות שלנו מול היזמית בהסכם - הזכות לביצוע שינויים בדירה או הזכות לקבל שכר דירה באיחור במסירה".

 

ל' טוען כי כשפנה לקבלן המבצע בנושא, קיבל תשובה לפיה "אם אתם לא רוצים לחתום, תורידו את הדרישות לדירת סטנדרט (כלומר בלי שינויים במפרט הפנימי - ה.צ)". לדבריו, כשפנה לחברה היזמית, היא השיבה לו כי מדובר בחוזה של הקבלן. "החברה הבינה את הבעייתיות בהסכם, ואמרה שתעשה הכול כדי שיתבטל - אבל לא הבטיחה זאת", הוא מציין. "היא כן הבטיחה שאם הסעיף יתבטל, גם מי שחתם עליו יקבל ביטול רטרואקטיבי". בעקבות זאת, מוסיף ל', דיירים רבים הסכימו שלא לבצע שינויים בדירה והיו מאוד מתוסכלים.

 

"כשמבקשים להכניס שינויים, נדרש לכך זמן"

זמן קצר לאחר פניית ynet היום (א') בנושא, דווח לנו כי הסעיף הוסר מהחוזה של הדיירים מול דורי בנייה, ובחברה המבצעת אף הוסיפו כי הוא תקף על כל הדיירים שרכשו דירות בפרויקט, גם אלה שחתמו, רטרואקטיבית.

 

מחברת גינדי החזקות נמסר בתגובה לפניית ynet: "מדובר בסעיף בחוזה שבין א. דורי לדיירי הפרויקט. גינדי החזקות מיוזמתה פעלה לביטולו של סעיף זה שגם לא היה על דעתה שלה. העניין טופל ונסגר כבר בשבוע שעבר בהסכמת כל הצדדים וחוזה חדש נשלח לדיירים. גינדי החזקות רואה בהתחייבות על תאריך אכלוס ערך רב משמעות ומקפידה לעמוד בו".

 

מחברת דורי בנייה נמסר בתגובה לפניית ynet: "פרויקט גינדי לייף מתנהל על פי לוח הזמנים המתוכנן וללא עיכובים. כבכל פרויקט בנייה, כאשר דייר מבקש להכניס שינויים במפרט הדירה הסטנדרטי, נדרש לכך זמן נוסף. לבקשת המזמין הוסרה ההתייחסות למועד קבלת טופס 4 בסעיף הרלוונטי בנספח שינויי הדיירים. הצוות המקצועי בחברה נותן מענה לכל לקוח שמבקש לערוך שינויים בדירה ומסייע לדיירים לעצב את דירתם לשביעות רצונם המלאה". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיית פרויקט גינדי לייף בת"א
מומלצים