שתף קטע נבחר

סין: "חברות מקומיות יוכלו לייבא נפט גולמי"

יבואנית הנפט הגדולה בעולם, סין, פותחת את הדרך למפעלי זיקוק מקומיים שאינן קשורות לחברות האנרגיה הממשלתיות ותאפשר להן לייבא נפט בעצמן. זאת כחלק מהרפורמה שמקדמת סין לעידוד השקעות במדינה והפחתת זיהום. האם יגדל הביקוש לנפט והמחירים ימשיכו לעלות? עדיין מוקדם לקבוע

תקנות חדשות שהציגה סין לאחרונה בתחום האנגריה סוללות את הדרך לחברות זיקוק מקומיות קטנות לייבא נפט גולמי. התקנות החדשות הן חלק מרפורמה כוללת במדינה לעידוד השקעות פרטיות במגזר, הנשלט על ידי חברות גדולות בבעלות המדינה, כאשר המטרה הנוספת היא הפחתת הזיהום במדינה.

 

רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כיתבו לנו בטוויטר

 

לטורים נוספים של אוהד חיים בערוץ שוק ההון

מחירי ההובלה הימית בצניחה חופשית

אלומיניום או זהב? כך כדאי להשקיע במתכות

מתמסחרים: מי משקיע בסחורות?

 

תחת כללים שפורסמו על ידי הוועדה הלאומית לפיתוח ורפורמה (NDRC) National Development and Reform Commission , בתי זיקוק מקומיים יוכלו להגיש בקשה לייבא נפט באופן עצמאי, במידה והם עומדים בסטנדרטים טכניים וסביבתיים חדשים.

 

על פי הוועדה, ההנחיות החדשות נועדו "לפתור את בעיית אספקת הנפט הגולמי למפעלי הזיקוק האזוריים".

 

308 מיליון טון של נפט גולמי ב-2014

סין, היא יבואנית הנפט הגדולה בעולם וצרכנית הנפט השנייה בגודלה בעולם. עד הרגולציה החדשה, סין התנהלה באמצעות שיטת מכסות, במטרה להבטיח אספקה מקומית יציבה. חברות האנרגיה הממשלתיות Sinopec ו - Petrochina אחראיות לכ- 90 אחוזים מהיבוא, גם יתרת הייבוא נעשית דרך חברות קשורות.

 

סין החלה ברפורמות כבר בשנת 2013 דרך חברות ממשלתיות כשנתנה אישור לChemChaina , המפעילה בתי זיקוק עצמאיים, לייבא באופן עצמאי עד למכסה של 200,000 חביות נפט ליום.

בית זיקוק לנפט (צילום: גיל נחושתן) (צילום: גיל נחושתן)
בית זיקוק לנפט(צילום: גיל נחושתן)

 

על פי הערכות בכירים בממשל הסיני, מכסת הייבוא לשנה הקרובה תגיע למקסימום של 20 מיליון טון נפט גולמי, כלומר כ- 400,000 חביות ליום. ב- 2014 סין ייבאה כ- 308 מיליון טון של נפט גולמי - עלייה של 9.45% לעומת 2013, כאשר ייבוא הנפט העצמאי מהווה כ- 6.5% בלבד, מסך הנפט המיובא לסין. על פי התקנות, כדי לייבא נפט גולמי, על בית הזיקוק לעמוד בתקנות רגולציה של איכות סביבה, ובנוסף בית הזיקוק צריך להיות בעל יכולת זיקוק של מעל 40 אלף חביות נפט ביום. תנאי נוסף הוא שכמות הנפט המיובא לבית זיקוק תוגבל ליכולת הזיקוק המקסימאלית שלו, זאת אומרת שבית זיקוק עם יכולת זיקוק של 100 אלף חביות נפט ביום, יוכל לייבא עד 100 אלף חביות נפט ביום.

 

ההשלכות של הרפורמה, היא יצירת מקום לשחקנים פרטיים שתתבטא בהסטה מהחברות הממשלתיות לחברות פרטיות. אין כוונה להגדיל אבסולוטית את כמות הנפט המיובא, אך הרפורמה החדשה צפויה להוביל לעלייה במיזוגים ורכישות. על פי הוועדה התקנות החדשות יעזרו להפחית את זיהום במדינה על ידי עידוד בתי זיקוק נקיים ויציאה של בתי זיקוק מזהמים והמיושנים מהשוק. ברמה הגלובאלית עדיין מוקדם לקבוע את ההשלכות על משוואת הביקוש היצע לנפט.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
סין ייבאה כ- 308 מיליון טון של נפט גולמי ב-2014
צילום: AP
מומלצים