שתף קטע נבחר

הדייר שיפץ בלי הסכמה - ויפצה את השכנים

דייר בדירת גג בת"א החליט לשדרג את הנכס, וביצע שינויים פנימיים בדירה שכללו תוספות בנייה. השכנים פנו למפקח על המקרקעין בדרישה לעצור את העבודות, מחשש שימנעו ביצוע תמ"א 38 במבנה. המפקח קבע שלא הייתה הסכמה של מרבית השכנים ושעל הדייר לפצות אותם - ולהרוס את השיפוץ

מה קורה כשהדייר בדירת הגג רוצה לשדרג את הנכס - אך השכנים מתנגדים? על השאלה הזו התבקש להשיב בתחילת החודש המפקח על רישום המקרקעין בתל-אביב, לאחר ששכנים בבניין במזרח העיר, במתחם שבין דרך השלום ודרך הטייסים, הגישו לו צו לעצירת עבודות שביצע הדייר על הגג, מחשש כי התוספות לדירה ימנעו ביצוע של פרויקט תמ"א 38 במבנה.

 

כתבות נוספות על תל-אביב בערוץ הנדל"ן :

 

>>> רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כיתבו לנו בטוויטר

 

בפסק הדין קבע המפקח על רישום המקרקעין כי על בעלי הדירה בקומה העליונה בבניין ברחוב אשרמן להרוס תוספת בנייה על הגג ולפצות את שכניהם. הדיירים החלו לאחרונה לבצע עבודות בבית הכוללות שינויים פנימיים בדירה. זאת בין היתר על ידי הפיכת אחד החדרים לממ"ד, הגבהת גג הרעפים ושימוש בחלל גג הרעפים כולל מרפסת גג ומדרגות פנימיות לעליית הגג ולמרפסת.

 

השכנים הגישו למפקח, באמצעות עוה"ד דפנה תמיר ולובנא אגבאריה ממשרד ענת בירן עורכי דין, צו לעצירה קבועה של העבודות. זאת בטענה שהבנייה מסוכנת ופוגעת ביציבות הבית, ושהיא מבוצעת ללא הסכמה מפורשת של 75% מבעלי הדירות . עוד טענו השכנים כי הבנייה על הגג המשותף מסכלת את האפשרות למשש זכויות על פי תמ"א 38 בבניין.

 

הדיירים טענו להגנתם כי השכנים הסכימו לבנייה המבוקשת במסגרת הליך ההתנגדויות, וכי אין כל היתכנות לביצוע פרויקט תמ"א 38 - לאור הסכם התקשרות עם יזם פינוי-בינוי במתחם. כמו כן, הם טענו כי בעקבות צו המניעה הזמני שניתן להם הם ספגו נזקים כבדים.

הדייר נאלץ להרוס את השיפוץ שבו השקיע. אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הדייר נאלץ להרוס את השיפוץ שבו השקיע. אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

הסכמה של פחות מ-3/4 מבעלי הדירות

בפסק הדין נקבע כי "על מנת לאשר את הבנייה המבוקשת בחלל הגג, על הדיירים להוכיח כי יש בידיהם הסכמות של 3/4 מבעלי הדירות - כלומר 9 מתוך 12 דירות. אך מבדיקת העובדות עלה כי קיבלו לכל היותר הסכמה של 8 בעלי דירות".

 

בנוסף נקבע כי "מאחר שהבית רשום בפנקס רישום המקרקעין כבית משותף עם עוד שני בניינים סמוכים, הרי שהם צריכים הסכמה של 3/4 מתוך כלל 48 בעלי הדירות במתחם". כמו כן, נפסק כי "יש בבנייה על הגג פגיעה של ממש בזכויות הקניין של הדיירים אחרים ב-3 מישורים: חשש ליציבות המבנה, פגיעה בזכויות בעלי הדירות האחרים לבנות, ופגיעה באפשרות למימוש תמ"א 38".

 

בנוגע למימוש תמ"א 38, נקבע בפסק הדין כי "מלבד העובדה שעצם אישור הבנייה בדירת הנתבעים יהווה עבורם תמריץ שלילי לתת הסכמתם לפרויקט תמ"א 38; הרי שבעלי הדירות קיבלו מכתב מהעירייה האומר שבניית חדר יציאה לגג תקטין משמעותית את הסיכוי לפרויקט תמ"א 38 בבניין".

 

בעקבות זאת ניתן צו מניעה קבוע האוסר על הדיירים בקומה העליונה לבצע כל עבודות בנייה או הריסה ברכוש המשותף של הבניין, כל עוד אין להם הסכמה כחוק של הדיירים. במסגרת צו המניעה, יצטרכו דיירי הקומה העליונה להחזיר על חשבונם את מצב הרכוש המשותף לקדמותו תוך 30 יום ובאמצעות אנשי מקצוע מוסמכים, ולשאת בהוצאות ההליך המשפטי ושל חוות דעת המומחים (סכום של למעלה מ-20 אלף שקל).

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ענר גרין, ידיעות אחרונות
בניין בתל-אביב. השכנים חששו שלא יוכלו לבצע תמ"א 38
צילום: ענר גרין, ידיעות אחרונות
מומלצים