שתף קטע נבחר

טעים בים האדום: 5 המלצות

גם לבופה במלון מגיע חופש: מבר יין סודי ועד למסעדת הדגים המושקעת והחדשה - חמישיית המלצות קולינריות באילת

שמש, ים, בריכה במלון, בטן-גב, צלילה, דולפינים, צניחה חופשית, שופינג בלי מע"מ, פסטיבלים ומוזיקה – זה מה שעולה כשחושבים על אילת. אבל בעיר הדרומית גם מסתתרות חוויות קולינריות נהדרות.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המסעדות, בתי הקפה וברי היין בעיר מציעים אוכל מעולה שקולע לכל טעם וכיס ובאמת - באילת מנסים לשנות את התפיסה הרווחת על העיר, של ה-"הכל כלול" ולהציע לכם להכיר במקומה עיר שמציעה את כל מה שנמצא במגוון שבין מסעדות שף למסעדות פועלים.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

ב-12-14.3 יערוך תאגיד התיירות העירוני של אילת סוף שבוע שיחגוג את כל אלו. הנה כמה המלצות למי שמתכנן להגיע לעיר ולאכול טוב, עם או בלי קשר:

 

1. לה סרדין (Les Sardines)

יש מיתוס שאומר שערי נמל הן בתי גידול למסעדות דגים רבות וטובות, וערים כמו ניס, נפולי וברצלונה חיות את המיתוס הלכה למעשה. באילת הסיפור קצת שונה. נכון, בעיר יש מסעדות דגים טובות – "המחבוא של אדי", "פאגו פאגו", "רק דגים" ו"המפלט האחרון" - אבל המבחר יחסית מצומצם.

 

אחת המסעדות שנפתחו לאחרונה כדי להשלים את היא "לה סרדין", שהוקמה על שפת המרינה לפני פחות משנה. העיצוב רענן ומלא חיים, האווירה משפחתית והצוות מקצועי.

 

 (צילום: רועי סמיוני) (צילום: רועי סמיוני)
(צילום: רועי סמיוני)

 

למרות שהמטבח מתמחה בדגים טריים, מוצעות גם מנות בשריות, פסטות וכן ארוחות ילדים, שהרי מקום שלא מציע כאלו יפסיד את הילדים וגם את הוריהם.

 

"לה סרדין" פתוחה בשבת, אבל האוכל בה כשר והיא ומתאימה גם לקהל מסורתי שלא מתעקש על תעודת כשרות. כל ארוחה מגיעה עם סלטים טריים ותוספות לצד המנה העיקרית. מחירי המנות כאן סבירים יחסית למסעדות דגים אחרות באילת (כ-90 שקלים לדג שלם כעיקרית), ונמוכים ממסעדות דומות באזור תל אביב, למשל, מבלי להתפשר על איכות האוכל והשירות.

 

לה סרדין. אנטיב (טיילת מלון המלך שלמה), אילת. 08-6767488

 

 (צילום: רועי סמיוני) (צילום: רועי סמיוני)
(צילום: רועי סמיוני)

 

2. יינות אילת - בר יין

ערן לס, מפיץ יין באזור אילת מעל ל-15 שנה, הפך לא מזמן מחסן שהיה בבעלותו לבר יין בן 2 קומות שממוקם באזור התעשייה של צפון אילת, 5 דקות נסיעה ממרכז העיר.

 

רוב הלקוחות כאן קבועים ואילתיים שאת רובם מכיר לס מהעיר. לצד היינות מוגש אוכל קל כפלטת גבינות וסלטים. מחירי האלכוהול הוגנים ומתחילים ב-40-50 שקלים לבקבוק (לא כולל דמי חליצה) כשהאווירה, בייחוד בימי שישי בצהריים, משמחת לבב אנוש ונעימה.

 

יינות אילת. הבורסקאי 17, אזור התעשייה אילת. 08-6330155. לא פתוח בשבת.

 

 (צילום: רועי סמיוני) (צילום: רועי סמיוני)
(צילום: רועי סמיוני)

 

3. ברזיל הקטנה

באחת משכונות המגורים בעיר אילת, באזור הלא תיירותי, מסתתרת "ברזיל הקטנה", אחת ממסעדות הצ'ורסקריה (שיפוד רץ) הוותיקות ביותר בארץ - עם וותק של כ-15 שנה - וגם אחת מהטובות שבהן. הבשר שמוגש במסעדה טרי וישראלי, בעיקר מרמת הגולן, ומתמחים כאן בצלייתו בסגנון דרום אמריקאי.

 

 (צילום: רועי סמיוני) (צילום: רועי סמיוני)
(צילום: רועי סמיוני)

 

מסעדת הבשר הזו מבקשת לשמור על אווירה וייחודיות - והיא מצליחה בזה לא רע בכלל. מי שנכנס למסעדה מרגיש שהגיע לבית ברזילאי קטן וחמים, עם ריחות בשר מסחררים וצלילי מוזיקת בוסה נובה. היא מעניקה הזדמנות טובה להכיר בביקור אחד סוגי בשר רבים ושונים דווקא למי שאינם מיטיבי לכת בתחום: פיקאניה (נתח הבשר האהוב על הברזילאים), ראמפ סטייק, לב בקר, כבד עגל ועוד לצד הלהיטים המוכרים – אנטרקוט, סינטה ומה שביניהם.

 

והטעם? גולאסו לחיבורים. הבשר נטול תיבול, למעט קצת מלח גס ופלפל, רך מאוד ועסיסי ומייתר את הצורך בלחם לצד הארוחה. אם אתם ממש רוצים להרגיש כמו בברזיל אל תפסחו על פז'ואדה - תבשיל שעועית שחורה ברזילאי שמוגש לצד אורז לבן.

 

ברזיל הקטנה. אילות 3, אילת. 08-6372018. פתוח מדי יום 12:30-23:00

 

4. קפה רייצ'ל

אין מקום שלא הולכים אליו באילת, בין שבמרכז העיר ובין שבאזור הטיילת והמרינה, שלא מוצאים בו את רשתות הקפה הגדולות והמוכרות. שם יבטיחו לכם - ולרוב יקיימו - קפה ראוי, ארוחות אסתטיות להפליא ומוזיקה עדכנית. יחס אישי ונשמה – זה כבר סיפור אחר.

 

 (צילום: רועי סמיוני) (צילום: רועי סמיוני)
(צילום: רועי סמיוני)

 

מה החלופה הטובה יותר? כמו בכל מקום אחר בארץ, כנראה שאין תחליף לבית הקפה השכונתי. במרחק של 5-7 דקות נסיעה מהטיילת האילתית, למשל, שוכן "קפה רייצ'ל", בית קפה שכונתי כמו שבית קפה שכונתי צריך להיות. המקום שמנוהל זה שנה על ידי רחלי וחגית, שתי אילתיות ותיקות שהן במקרה גם אחיות והן מקבלות אתכם בכניסה, בחיוך אמיתי ורחב.

 

 (צילום: רועי סמיוני) (צילום: רועי סמיוני)
(צילום: רועי סמיוני)

 

מעבר לחום ולאווירה השכונתית, מוגש כאן אוכל קל וטעים כשהכל (מלבד הגבינות) נעשה במקום וכשר למהדרין - שלל מאפים טריים, כריכים, מבחר סלטים וארוחות בוקר, צהריים וערב כשרות למהדרין.

מי שרוצה לפנק את עצמו בבית יכול לרכוש ביציאה לחם, מאפה, עוגה או עוגיות מעשה ידי המקום בשולחן שליד היציאה.

 

קפה רייצ'ל. דרך יותם 54, אילת. 052-5595035 או 052-2398009. כשר

 

 (צילום: רועי סמיוני) (צילום: רועי סמיוני)
(צילום: רועי סמיוני)

 

5. לה קוצ'ינה

המסעדה האיטלקית הוותיקה מציעה מאכלים מהמטבח הטוסקני. עיצובה הוא כשל מעין בית איטלקי שמחולק לאזורי ישיבה: מטבח, סלון, חצר, מרפסת על הים וחדר אורחים. העיצוב במקום אותנטי וחם ומתאים לזוגות שחפצים בערב רומנטי, למשפחות ולאירועים מיוחדים. בתפריט: פסטות, פיצות, ריזוטו, בשרים, דגים ופירות ים וכן קינוחים מתוקים. נחמד מאד

 

לה קוצ'ינה: טיילת רויאל, החוף הצפוני, אילת. 08-6368932. לא כשר ופתוח בשבת

 

 (צילום: מידד סטבינסקי) (צילום: מידד סטבינסקי)
(צילום: מידד סטבינסקי)

 

סוף השבוע הקולינרי של אילת יתקיים ב-12-14.3 ויכלול ארוחות שף, טעימות, סדנאות ומפגשים עם שפים מובילים, ייננים, עיתונאים ומומחים. יהיו שם סדנת מתוקים וקינוחים עם השף קונדיטור אורן בקר, שייט מבושם עם השף עומרי מילר, טעימת יינות עיוורת ועוד. פרטים – באתר התאגיד

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מידד סטבינסקי
קרפצ'יו במסעדת "ברזיל הקטנה"
צילום: מידד סטבינסקי
מומלצים